Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Υποχώρησε κατά -2,5% η βιομηχανική παραγωγή, σε ετήσια βάση, τον Ιανουάριο 2020

Ιαπωνία: Υποχώρησε κατά -2,5% η βιομηχανική παραγωγή, σε ετήσια βάση, τον Ιανουάριο 2020
Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2019 η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά +0,8%
Περαιτέρω πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (28/2) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία ωστόσο αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως υποχώρησε κατά -2,5% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας πτώσης -3,1% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα διαμορφωθεί στο -3,1%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά +0,8% έναντι ανόδου +1,2% τον Δεκέμβριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +0,2%.
Οι αποστολές της χώρας υποχώρησαν κατά -0,2% σε μηνιαία βάση και κατά -3,7% σε ετήσια βάση, ενώ τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά +1,5% και κατά +3,8% σε μηνιαία και σε ετήσια βάση αντίστοιχα.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά -0,4% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2019, έναντι ετήσιας πτώσης -2,6% τον Δεκέμβριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -1,3%.
Επιπλέον, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +0,6% έναντι μηνιαίας ανόδου +0,2% τον Δεκέμβριο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί οριακή πτώση της τάξεως του -0,1%.
Όσον αφροά το ποσοστό ανεργίας στη χώρα για τον ίδιο μήνα, καταγράφηκε ήπια αύξηση στο 2,4% έναντι 2,2% τον Δεκέμβριο του 2019, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το ποσοστό θα παραμείνει αμετάβλητο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης