Διαμαρτυρία ΠΟΠΕΚ για πρόστιμα λόγω καθυστέρησης αποστολής στοιχείων στην ΑΑΔΕ

Διαμαρτυρία ΠΟΠΕΚ για πρόστιμα λόγω καθυστέρησης αποστολής στοιχείων στην ΑΑΔΕ
Σύμφωνα με την ομοσπονδία, τα πρόστιμα κλιμακώνοντας έως και 25.000 ευρώ, με συνέπεια τα εν λόγω πρατήρια να απειλούνται με λουκέτο
Την έντονη διαμαρτυρία της προς το υπουργείο Οικονομικών εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) για τη μη ανταπόκριση απάντησης στο δίκαιο αίτημα εκατοντάδων πρατηριούχων που απειλούνται με οικονομικό αφανισμό εξαιτίας τυπικών και μόνο παραβάσεων.
«Αναφερόμαστε στις περιπτώσεις που, εξαιτίας τεχνικής βλάβης, τα τερματικά των ηλεκτρονικών υπολογιστών των πρατηρίων, που είναι συνδεδεμένα με το TAXIS, δεν έστειλαν έγκαιρα, στο τέλος της ημέρας, το αρχείο με τις πωλήσεις καυσίμων. Πρόκειται για 400 περίπου περιπτώσεις που έχουν συσσωρευθεί το τελευταίο διάστημα, για τις οποίες τα πρόστιμα κλιμακώνονται μέχρι…25.000 ευρώ. Κάτι που προφανώς θα οδηγήσει τα περισσότερα από αυτά τα πρατήρια σε λουκέτο», σημειώνει η Ομοσπονδία.

Διαθέσιμα τα στοιχεία για κάθε έλεγχο

Σύμφωνα με την ΠΟΠΕΚ, όπως είναι φυσικό τα στοιχεία των πωλήσεων καυσίμων είναι διαθέσιμα στα πρατήρια για κάθε έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές. Μάλιστα, καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν σε αυτούς τους ελέγχους και να επιβάλουν πρόστιμα στους πρατηριούχους, αν διαπιστωθούν ουσιαστικές παραβάσεις, που αλλοιώνουν τα στοιχεία των πωλήσεων.
«Σε διαφορετική περίπτωση, να απαλλάξουν τους πρατηριούχους από ποινές για παραβάσεις που ανάγονται στη σφαίρα της τυπολατρίας. Δεν νοείται να κλείσουν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι να χάσουν τη δουλειά τους επειδή "έπεσε το Ίντερνετ"», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS