Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ εάν η Τουρκία καταργήσει τη συμφωνία για το προσφυγικό

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ εάν η Τουρκία καταργήσει τη συμφωνία για το προσφυγικό
Αλγεινή εντύπωση ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν διανοείται να ζητήσει μια συγνώμη από τους νησιώτες είπε ο κ.Χαρίτσης
Να ζητήσει η Ελλάδα την έκτακτη σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου «εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για την κατάργηση της κοινής δήλωσης ΕΕ –Τουρκίας από την Τουρκική πλευρά», ώστε να διαχειριστούμε από κοινού τη νέα αυτή κατάσταση υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτσης.
Σε δηλώσεις του στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Χαρίτση τόνισε ότι «πρέπει να δούμε τι επιβεβαιώνεται πριν καταλήξουμε σε οριστικά συμπεράσματα».
«Ωστόσο πολιτικά είναι μείζον να τεθεί το ζήτημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο με πρωτοβουλία της χώρας μας» είπε ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος χαρακτήρισε θετική εξέλιξη τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αυτοδιοίκητους παράγοντες των νησιών του Αιγαίου.
Ωστόσο, τόνισε ότι «το Μέγαρο Μαξίμου βιάστηκε να βγάλει ανακοινώσεις για εποικοδομητικό κλίμα και συναντίληψη με τους νησιώτες».
«Φαίνεται πως η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να υποτιμά πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση που οι ίδιοι δημιούργησαν στα νησιά, όπου οι συμπολίτες μας βίωσαν μία πρωτοφανή ένταση, καταστολή και βία, που παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα και όχι στη δημοκρατία μας.
Προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν διανοείται να ζητήσει μία συγγνώμη από τους κατοίκους των νησιών που βίωσαν με δική του ευθύνη αυτή την πρωτοφανή βία.
Την ίδια στιγμή ο αρμόδιος υπουργός, ο κ. Χρυσοχοΐδης, λαλίστατος όλο το προηγούμενο διάστημα, έχει εξαφανιστεί από το προσκήνιο.
Δυστυχώς τα αποτελέσματα της πολιτικής τους τα πληρώνει όλη η ελληνική κοινωνία» ανέφερε ο κ.Χαρίτσης.
Όσον αφορά την έξαρση του κορωνοϊού ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως το κόμμα του δεν θα ακολουθήσει την ισοπεδωτική αντιπολίτευση της ΝΔ, υπενθυμίζοντας ότι ένα χρόνο πριν «ο κ. Μητσοτάκης ζητούσε επίσημα την παραίτηση του τότε υπουργού υγείας, κ. Ξανθού, για μία έξαρση της γρίπης».
«Είμαστε εδώ για να συνδράμουμε και περιμένουμε την κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα σε συνεργασία με τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης