Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Πλακιωτάκης: Η Ελλάδα φυλάσσει τα σύνορα της - Δεν είναι ξέφραγο αμπέλι

tags :
Πλακιωτάκης: Η Ελλάδα φυλάσσει τα σύνορα της - Δεν είναι ξέφραγο αμπέλι
Ζήτημα στρατηγικής προτεραιότητας η φύλαξη των συνόρων σημείωσε ο ο υπουργός Ναυτιλίας
Στέλνουμε ένα μήνυμα αποτροπής ότι η Ελλάδα πλέον δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και ότι φυλάει τα θαλάσσια σύνορα της με οποιονδήποτε τρόπο, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.
Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 ο κ. Πλακιωτάκης αναφορικά με τους πρόσφυγες που συγκεντρώνονται στα σύνορα Τουρκίας - Ελλάδας τόνισε ότι «Υπάρχει μια αυξανόμενη ένταση και λόγω των γεγονότων στην Τουρκία αλλά και λόγω του κορωνοϊού, οπότε η φύλαξη των θαλασσίων συνόρων είναι για την κυβέρνηση ζήτημα στρατηγικής πρώτης προτεραιότητας.
Αυτό μεταφράζεται σε ενισχυμένη φύλαξη και με προσωπικό και με επιχειρησιακά μέσα και με αυξημένες περιπολίες οπότε το Λιμενικό μπαίνει με μεγαλύτερη ένταση στην πρώτη γραμμή.
Τα στελέχη μας είναι σε μια διαρκή ετοιμότητα, ανταποκρίνονται με πολύ μεγάλο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή όμως αυτή την ώρα προέχει η υπεράσπιση των συνόρων μας.
Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη πρόκληση».
Ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, τονίζοντας πως «Αναβαθμίζουμε στον ανώτατο βαθμό τον έλεγχο των συνόρων μας για τη μεγαλύτερη δυνατή ανάσχεση.
Από την άλλη ενισχύουμε το Λιμενικό με όλα τα επιχειρησιακά εκείνα μέσα αλλά και το κατάλληλο προσωπικό και βέβαια προωθούμε την ολοκληρωμένη εφαρμογή του κυβερνητικού μας σχεδίου για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού το οποίο συνοψίζεται φύλαξη θαλασσίων συνόρων, γρήγορη απονομή ασύλου, έλεγχος των ΜΚΟ, επιστροφές και βεβαίως τα κλειστά κέντρα τα οποία είναι εντελώς αναγκαία και απαραίτητα.
Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα αποτροπής ειδικά αυτή την περίοδο ότι η Ελλάδα πλέον δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, ότι η Ελλάδα φυλάει τα θαλάσσια σύνορα με οποιονδήποτε τρόπο και αυτό το μήνυμα θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο προς όλες τις κατευθύνσεις».
Τέλος σχετικά με τα επεισόδια στα νησιά του Βορείου Αγαίου, ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε ότι «Είναι αδιανόητο να θεωρούμε ότι η παρουσία της Αστυνομίας είναι ο υπαίτιος των επεισοδίων και επίσης είναι αδιανόητο κάποιοι με τις δηλώσεις τους να καλύπτουν περιστατικά βίας και προκλητικών ενεργειών και ακραίων φαινομένων ενάντια στους Αστυνομικούς.
Από την άλλη βέβαια θα πρέπει να ελεγχθούν και φαινόμενα βίας αστυνομικών κατά των πολιτών.
Σε κάθε περίπτωση όμως επειδή το μεταναστευτικό είναι εθνικής σημασίας ζήτημα θα πρέπει να υπάρξει η απόλυτη ψυχραιμία από όλες τις πλευρές.
Τα κλειστά κέντρα είναι η μοναδική λύση που μπορεί αυτή τη στιγμή να υπάρξει ιδιαίτερα στη νησιωτική Ελλάδα γιατί διασφαλίζει καλύτερες συνθήκες διαμονής και ποιότητας ζωής για τους πρόσφυγες-μετανάστες, ενισχύουν το δημόσιο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και βεβαίως στέλνουν ένα μήνυμα αποτροπής».
«Στο θέμα του μεταναστευτικού –προσφυγικού θα πρέπει να εκφραστεί τώρα η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, και όχι μόνο με χρηματοδοτικά μέσα αλλά και η Frontex θα πρέπει να ενισχύσει την παρουσία της στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης