Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε συναγερμό κυβέρνηση, στρατός και αστυνομία μετά τις απειλές Erdogan να μας πλημμυρίσει με μετανάστες

tags :
Σε συναγερμό κυβέρνηση, στρατός και αστυνομία  μετά τις απειλές Erdogan να μας πλημμυρίσει με μετανάστες
Σε εποφυλακή κυβέρνηση, στρατός και αστυνομία - Σφραγίζεται ο Έβρος
Η διπλή δραματική απειλή με την οποία έρχεται αντιμέτωπη η χώρα καθώς στην επαπειλούμενη υγειονομική βόμβα από την πιθανή εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού στις άναρχες δομές που φιλοξενούν μετανάστες στα νησιά, ήρθε να προστεθεί και η απειλή του καθεστώτος Erdogan ότι θα μας πλημμυρίσει με ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, ως αντίδραση στο γεγονός ότι υφίσταται μια τεράστια ήττα στο πεδίο των μαχών που ο ίδιος επέλεξε να δώσει μέσα στο συριακό έδαφος, έχει σημάνει συναγερμό.
Η κυβέρνηση ενώπιον αυτού του δραματικού ζητήματος που αντιμετωπίζει, δεν έχει άλλη επιλογή από το να προχωρήσει στο σφράγισμα των συνόρων και τη διεθνοποίηση του προβλήματος.
Υπό το πρίσμα αυτό, ο πρωθυπουργός είχε, την Παρασκευή, διαδοχικές συνομιλίες με κορυφαίους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Angela Merkel, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel και τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε και τους τρεις αυτούς παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει η Ελλάδα για την αυξημένη φύλαξη των συνόρων της μετά τις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων, ότι δεν θα μπορούν πλέον να αποτρέπουν τους πρόσφυγες από το να έρχονται παρανόμως στη χώρα μας.
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε επίσης τους συνομιλητές του αναλυτικά για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο προσφυγικό μετά τις συγκρούσεις στο Ιντλίμπ και αντήλλαξε μαζί τους απόψεις για τις δυνατότητες αντίδρασης που υπάρχουν.
Ταυτόχρονα θέλοντας να δείξει τη δραματική διάσταση του προβλήματος ο κ. Μητσοτάκης έγραψε δύο tweet στα αγγλικά, στα οποία παρουσιάζει το πρόβλημα, υπογραμμίζοντας ότι «σημαντικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων έχουν συγκεντρωθεί σε μεγάλες ομάδες στα χερσαία σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας και έχουν προσπαθήσει να εισέλθουν στη χώρα παράνομα. Θέλω να είμαι σαφής», τονίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός, «δεν θα ανεχτούμε παράνομες εισόδους στην Ελλάδα. Αυξάνουμε την ασφάλεια στα σύνορα.
Η Ελλάδα δε φέρει καμία ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα στη Συρία και δεν θα υποστεί τις συνέπειες αποφάσεων που έχουν πάρει άλλοι. Έχω ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάσταση», καταλήγει, μάλλον προειδοποιητικά, ο πρωθυπουργός.
Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Παρασκευής, λόγω των τελευταίων εξελίξεων. ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί στη Σάμο σήμερα όπως ήταν προγραμματισμένο ενώ συγκαλεί στις εννιά το πρωί, σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος.
 
Χρύσα Κλειτσίωτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης