Bill Gates (Microsoft): Φοβάμαι μήπως ο κορωνοϊός είναι η πανδημία του αιώνα

Bill Gates (Microsoft): Φοβάμαι μήπως ο κορωνοϊός είναι η πανδημία του αιώνα
Το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates θα δωρίσει 100 εκατομμύρια δολάρια για να βρεθούν θεραπείες κατά του κορωνοϊού
Ο δισεκατομμυριούχος και ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, δήλωσε ότι ο κορωνοϊός μπορεί να είναι εκείνη η ασθένεια που μας απασχολεί μια φορά στα 100 χρόνια.
«Ελπίζω ότι δεν θα εξελιχθεί σε κάτι τόσο κακό, αλλά μέχρι να βεβαιωθούμε για το αντίθετο, πρέπει να υποθέτουμε πως το χειρότερο σενάριο μπορεί να συμβεί» γράφει ο Gates σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο The New England Journal of Medicine.
Να σημειωθεί πως το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates ανακοίνωσε στις 5 Φεβρουαρίου πως θα δωρίσει 100 εκατομμύρια δολάρια για να βρεθούν θεραπείες και εμβόλια κατά του κορωνοϊού.
Ο Bill Gates προειδοποιεί εδώ και χρόνια ότι ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για μια θανατηφόρα πανδημία.
Από την περασμένη εβδομάδα, ο COVID-19 έχει αρχίσει να συμπεριφέρεται ως πανδημία τόνισε ο Gates.
Ελπίζω ότι δεν είναι τόσο κακό, αλλά πρέπει να υποθέσουμε ότι θα είναι μέχρι να ξέρουμε το αντίθετο.
Η Gates αναφέρθηκε στην έξαρση του ιού ως πανδημία, παρόλο που η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας δεν έχει ακόμη προβεί σε αυτό τον χαρακτηρισμό. 
Ο ιός έχει δυναμική πανδημίας.
Σε οποιαδήποτε κρίση, οι ηγέτες έχουν δύο εξίσου σημαντικές ευθύνες: να λύσουν το άμεσο πρόβλημα και να μεριμνήσουν ώστε να μην ξανασυμβεί.
Η πανδημία του COVID-19 είναι μια περίπτωση που πρέπει να κοιτάξουμε πως θα σώσουμε ζωές.
Στη συνέχεια, ο Gates πρότεινε τις ακόλουθες λύσεις που θα μπορούσαν να επιβραδύνουν τη διάδοση του ιού:
-Οι πλούσιες χώρες θα πρέπει να παρέχουν στις χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα στην Αφρική και τη Νότια Ασία εκπαιδευμένους εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης για να παρακολουθήσουν την εξάπλωση και την παράδοση εμβολίων του ιού.
-Να δημιουργηθεί μια διεθνής βάσης δεδομένων όπου οι χώρες μπορούν να μοιράζονται πληροφορίες.
 -Να αναπτυχθεί ένα σύστημα που θα ελέγχει τις ενώσεις που έχουν ήδη δοκιμαστεί ως προς την ασφάλεια για χρήση σε εμβόλιο.
-Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να χρηματοδοτούν εγκαταστάσεις παραγωγής που μπορούν να αντλούν εμβόλια εντός εβδομάδων.

Θυμίζουμε τι είχε γράψει το bankingnews:

H προφητεία Bill Gates Foundation και Johns Hopkins στις 18/10/2019 – Πανδημία θα ξεσπάσει και θα σκοτώσει 65 εκατ, πτώση 40% στις αγορές

Τα σενάρια συνωμοσίας πάντα προκαλούν το ενδιαφέρον της κοινωνίας γιατί καμιά φορά κρύβουν πικρές αλήθειες.
Όμως κατά ένα παράδοξο τρόπο μια προφητεία πριν ξεσπάσει ο κορωνοϊός Δεκέμβριο του 2019 στην Κίνα… έχει τεράστιο ενδιαφέρον…
Στις 18 Οκτωβρίου 2019 σε ένα συνέδριο στο οποίο συμμετείχε το Bill and Melinda Gates Foundation και το Johns Hopkins... παρουσιάστηκε ένα σενάριο πανδημίας στον πλανήτη και τι επιπτώσεις θα είχε στην παγκόσμια οικονομία και κοινωνία.
Στο σενάριο που παρουσιάστηκε αναφέρθηκε ότι θα σκότωνε η πανδημία από ένα μη ιάσιμο ιό 65 εκατ πολίτες και θα προκαλούσε κραχ στα χρηματιστήρια 40%.
Κατά μια σύμπτωση πάντως όπως αναφέρει και η ολλανδική τράπεζα Rabobank στην Κίνα και σε πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται ότι οι κινέζοι όλο και περισσότερο πιστεύουν ότι ο κορωνοϊός covid -19 έχει παρασκευαστεί σε εργαστήριο… των ΗΠΑ.
Πιστεύουν ότι αμερικανοί μυστικοί πράκτορες έριξαν τον ιό στην καρδιά της Κίνας για να προκαλέσουν σοκ στην κινεζική οικονομία.
Μπορεί να είναι ένα σενάριο συνωμοσίας, μπορεί να είναι ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά μπορεί να έχει και ψήγματα αλήθειας.
 Όλοι γνωρίζουν ότι ο Henry Kissinger πρώην υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ και διπλωμάτης με μακρά ιστορία δήλωσε σε συνέντευξή του, λίγο μετά την εκλογή του Obama ως Προέδρου  των Ηνωμένων Πολιτειών το 2009, ότι μια κρίση θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια «μεγάλη ευκαιρία» για την εφαρμογή τεράστιων αλλαγών που διαφορετικά δεν θα γίνονταν δεκτές υπό κανονικές συνθήκες από τις κοινωνίες.
Η συγγραφέας Naomi Klein πραγματεύτηκε αυτό το θέμα με το βιβλίο της The Doctrine Shock για το πώς οι κυβερνώντες πολιτικοί και οικονομικοί... μερικές φορές εσκεμμένα κατασκευάζουν κρίσεις για να δημιουργήσουν ευαίσθητες ψυχολογικές καταστάσεις στους πολίτες, επιτρέποντας τους έτσι να εφαρμόσουν αλλαγές στην παγκόσμια δομή εξουσίας μέσα σε μήνες που διαφορετικά θα χρειάζονταν χρόνια για να επιτευχθούν.
Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα γνωστά ιστορικά γεγονότα, οι Κεντρικοί Τραπεζίτες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την πανδημία του κορωνοϊού με μακιαβελικό τρόπο.
Ο κορωνοϊός ως αποδιοπομπαίος τράγος ως πηγή ευθύνης για την επόμενη επικείμενη παγκόσμια οικονομική κρίση;

 Το Event 201

Υπό το πρίσμα του event 201 (εκδήλωση 201), πολλά πράγματα θα μπορούσαν να αποκτήσουν πιο ρεαλιστικό χαρακτήρα.
Τι ήταν το Event 201;
Η εκδήλωση 201 ήταν μια άσκηση ιογενούς πανδημίας που φιλοξένησε το Johns Hopkins σε συνεργασία με το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates στις 18 Οκτωβρίου 2019 στη Νέα Υόρκη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το σενάριο πανδημίας του Johns Hopkins προηγήθηκε χρονικά των γνωστών επιβεβαιωμένων περιπτώσεων πανδημίας του κορωνοϊού στο Wuhan της Κίνας, στα μέσα Δεκεμβρίου 2019.
Σε ένα σενάριο φαντασίας όπως χαρακτηρίστηκε και παρουσιάστηκε από ένα ηθοποιό στο συνέδριο αναλύθηκαν οι επιπτώσεις από το ξέσπασμα μιας πανδημίας που σκότωσε 65 εκατομμύρια ανθρώπους τους πρώτους έξι μήνες και κατόπιν εξαπλώθηκε σε σχεδόν κάθε έθνος στον κόσμο.
Άλλες συνέπειες της πανδημίας ήταν η κατάρρευση 20% έως 40% στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές, η πλήρης παύση των τραπεζικών δανείων προς τις επιχειρήσεις και η παγκόσμια οικονομία εισήλθε καθολικά σε ύφεση που διήρκεσε περισσότερο από μια δεκαετία.
Προφανώς το σενάριο που παρουσιάστηκε στο συνέδριο από το γνωστό ερευνητικό κέντρο Johns Hopkins σε συνεργασία με το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates θεωρήθηκε σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
Όμως σχεδόν 1,5 μήνα μετά ξέσπασε μια πραγματική πανδημία αλλά όλα αυτά ίσως και να μην είναι σύμπτωση... 
Ως προς τις αγορές πολλοί έχουν αναφέρει ότι στην Wall Street υπάρχει ακραία φούσκα και το αμερικανικό χρηματιστήριο κάποια στιγμή στο μέλλον ίσως καταρρεύσει κατά τουλάχιστον 50% οδηγώντας σε ιστορική απώλεια πλούτου που θα υπερβεί εκείνη της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008.
Ο κορωνοιός θα αποδειχθεί στην πράξη εάν είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος μιας μεγάλης κρίσης που έρχεται ή απλά είναι ένα τυχαίο συμβάν που θα αντιμετωπιστεί με τον άλφα ή βήτα τρόπο.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS