Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συρία: Οπτικοακουστικό υλικό τζιχαντιστών του ISIS ρίχνει λάδι στη φωτιά που «καίει» τον Erdogan

Συρία: Οπτικοακουστικό υλικό τζιχαντιστών του ISIS ρίχνει λάδι στη φωτιά που «καίει» τον Erdogan
Φωτογραφίες δείχνουν πολεμιστές που φέρουν τα διακριτικά σύμβολα και τη σημαία του ISIS να προωθούνται στο εσωτερικό της Idlib με οχήματα και πολεμοφόδια από την Τουρκία
Σε ιδιαίτερη δεινή θέση φέρνει τον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan, διαρροή φωτογραφιών και οπτικοαστικού υλικού πριν την αιματηρή επίθεση που δέχθηκε ο τουρκικός στρατός στην επαρχία Idlib της Συρίας.
Φωτογραφίες δείχνουν πολεμιστές που φέρουν την σημαία και τα σύμβολα του ISIS να προωθούνται στο εσωτερικό της Idlib με οχήματα και πολεμοφόδια που παρέχει η Τουρκία.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον αντιπολιτευόμενο τουρκικό τύπο που δημοσιεύει η «Καθημερινή της Κύπρου», λίγο πριν την επίθεση που δέχθηκαν τα τουρκικά στρατεύματα, το Πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu έδωσε αρχικά στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες, τις οποίες ωστόσο στη συνέχεια απέσυρε.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στο διαδίκτυο κυκλοφορούν βίντεο που δείχνουν τουρκικές δυνάμεις να στοχεύουν μαχητικά αεροσκάφη στον ουρανό της Ιντλίμπ.
Η ρωσική πλευρά ισχυρίζεται ότι πρόκειται για ρωσικά μαχητικά, τύπου Sukhoi.
Σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, τα ρωσικά μαχητικά κατάφεραν να αποφύγουν τα πυρά, χάρη στην εμπειρία και στις ικανότητες των πιλότων.
Η Τουρκία αρνείται τις κατηγορίες που δέχεται και ισχυρίζεται ότι στην Ιντλίμπ κινείται με βάση την αρχή της αυτοάμυνας και ότι επιχειρεί να εμποδίσει την παραβίαση των προηγούμενων συνθηκών του Σότσι και της Αστάνα.
Από την πλευρά της, η Μόσχα απαντά τονίζοντας ότι η πλευρά, η οποία δεν συμμορφώνεται με τις πρόνοιες των προαναφερόμενων συνθηκών, είναι η Τουρκία και όχι καμία άλλη πλευρά.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης