Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντικατάσταση πληθυσμών στην Ευρώπη - Θεωρίες ψεκασμένων ή…συνταξιοδοτικό μοντέλο του μέλλοντος;

Αντικατάσταση πληθυσμών στην Ευρώπη - Θεωρίες ψεκασμένων ή…συνταξιοδοτικό μοντέλο του μέλλοντος;
Η προφητική έκθεση του ΟΗΕ και το πείραμα στα ελληνικά νησιά…
Στις 22 Ιανουαρίου, μια ηλιόλουστη Τετάρτη που οι νησιώτες του Ανατολικού Αιγαίου φώναξαν το πρώτο «όχι» για τον εντεινόμενο λαθροεποικισμό, στην προκυμαία της Μυτιλήνης δεν έπεφτε καρφίτσα.
Σε μια ατμόσφαιρα συναισθηματικά φορτισμένη, με χιλιάδες κόσμο συγκεντρωμένο έξω από το δημοτικό θέατρο της πόλης, ελάχιστοι πρόσεξαν πώς ο κεντρικός ομιλητής Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε σε οργανωμένο σχέδιο για την αντικατάσταση πληθυσμών στην Ευρώπη, που έχει εκπονηθεί από τον ΟΗΕ πριν είκοσι ολόκληρα χρόνια.
Σχετικές θεωρίες βέβαια, υπάρχουν πολλές.
 Και σχεδόν όλες πηγάζουν από το αφήγημα του πρώιμου εμπνευστή της «ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», του μυστηριώδους Αυστριακού κόμη Ριχαρντ Κουντενχόβε Καλέργκι που πρώτος οραματίστηκε μια Γηραιά Ηπειρο χωρίς έθνη-κράτη.
Με έναν νέο τύπο Ευρωπαίου κατοίκου «ευρωασιατικής-νεγροειδούς»  φυλής που θα έχει προέλθει από πολλαπλές επιμιξίες μέσω εσκεμμένης μαζικής μετανάστευσης Ασιατών και Αφρικανών στην Ευρώπη.

Ο μυστηριώδης Αυστριακός κόμης
     
Αν αυτά σας φαίνονται απίθανα ή αντιθέτως ανησυχητικά επίκαιρα, σε σχέση με όσα συμβαίνουν στα ελληνικά νησιά, λάβετε υπόψιν σας ότι ο Kαλέργκι ήδη από την εποχή του Μεσοπολέμου είχε διατυπώσει το δόγμα της «Πανευρώπης» με κυρίαρχο ανθρωπολογικό πρότυπο τους μικτής φυλετικής καταγωγής επιγόνους που θα «μοιάζουν με τους αρχαίους Αιγυπτίους». Σήμερα θεωρείται (και επισήμως)πατέρας της σύγχρονης Ευρωπαικής Ένωσης.
Γι αυτό και η μνήμη του τιμάται από τους ευρωπαικούς θεσμούς με τα ομώνυμα βραβεία Coudenhove-Kalergi, που αποδίδονται σε ηγέτες με μεγάλη συνεισφορά σε αυτό το «ευρωπαικό όραμα», όπως η σημερινή Καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκέλα Μέρκελ…
Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά ακόμη για την αινιγματική φυσιογνωμία του Αυστριακού κόμη που και ο ίδιος υπήρξε προιόν φυλετικού υβριδισμού με ρίζες από την Κρήτη, την Φλάνδρα, την Βαλτική και το Βυζάντιο, γεννημένος στο…Τόκυο από Ιαπωνέζα μητέρα που γνώρισε τον διπλωμάτη πατέρα του προσφέροντας του τις πρώτες βοήθειες ύστερα από μια εντυπωσιακή πτώση κατά τη διάρκεια ιππασίας.
Θα μπορούσαμε να ψηλαφήσουμε ακόμη και τις πανίσχυρες διασυνδέσεις στο επιχειρηματικό, πολιτικό και τραπεζικό στερέωμα της εποχής, που απέκτησε με ασυνήθιστη ευκολία ο άνθρωπος που πρώτος φιλοτέχνησε το μοντέλο μιας «φιλελεύθερης» και όχι αριστερής εκδοχής εθνομηδενισμού.
Όμως αυτό δεν αποτελεί σκοπό του σημερινού άρθρου.
Ακριβώς η περίεργη υπόσταση και ψυχολογία(ή μήπως ψυχοπαθολογία;) του συγκεκριμένου προσώπου έδωσε τροφή σε ευφάνταστες θεωρίες συνομωσίας με μασόνους και illuminati, απόκρυφες αιρέσεις, διακρατικές ελίτ και Εβραίους τραπεζίτες που κυβερνούν τον κόσμο, φτάνοντας ακόμη και στα ίχνη σημερινών μυστικών υπηρεσιών όπως η CIA.
Κι όταν η πραγματικότητα μπερδεύεται με τον μύθο και οδηγεί σε άλματα λογικής έρχονται αναπόφευκτα οι εύκολες απαξιωτικές αναφορές περί…ψεκασμένων.
Ασφαλώς υπάρχουν και συγκροτημένες αναλύσεις του σχεδίου πληθυσμιακής αλλοίωσης της Ευρώπης, όπως το βιβλίο του Γάλλου φιλοσόφου Ρενό Καμύ «Η μεγάλη αντικατάσταση»(2011) και του δικού μας επίκουρου καθηγητή στο τμήμα Τουρκικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ηλία Ηλιόπουλου, με τον ίδια ακριβώς τίτλο(2017).  

Η έκθεση-σοκ του ΟΗΕ για τη μετανάστευση
   
Στην ομιλία του όμως, ο Κώστας Μουτζούρης όταν αναφέρθηκε σε εν εξελίξει σχέδιο «υποκατάστασης πληθυσμών»  δεν είχε στο μυαλό του ούτε το best seller του Καμύ, ούτε άλλες συνωμοσιολογικές θεωρίες ακροδεξιών.
Σε μια απολύτως υπαρκτή έκθεση του ΟΗΕ αναφερόταν, με προβλέψεις-σοκ για την «επίλυση» του δημογραφικού και κατ’ επέκταση του συνταξιοδοτικού στον δυτικό κόσμο, μέσω μαζικής μετανάστευσης.
Με διδακτορικό από το Πολυτεχνείο της Γκρενόμπλ και μεταδιδακτορικό από το παγκοσμίου φήμης ινστιτούτο τεχνολογίας Delft της Ολλανδίας, ο πρώην πρύτανης Μουτζούρης, μάλλον δεν μοιάζει και πολύ…ψεκασμένος.
Ούτε γραφικός όπως λέει η κυβέρνηση επειδή δυσκολεύεται να τον «διαχειριστεί».
Αντιθέτως φαίνεται να έχει αναζητήσει μέσα από διασταυρωμένες πηγές τα πραγματικά αίτια του προβλήματος που σήμερα καλείται να διαχειριστεί από την θέση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και λίγο έλειψε να πυροδοτήσει μίνι εμφύλια σύρραξη την περασμένη εβδομάδα.

Η περιβόητη έκθεση συντάχθηκε πριν είκοσι ολόκληρα χρόνια, από την Υποδιεύθυνση Πληθυσμού (Population Division) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη και δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο του 2000 με τον εύγλωττο, όσο και…τρομαχτικό τίτλο: «Μετανάστευση αντικατάστασης (replacement migration): Είναι η λύση για φθίνοντες και γηρασμένους πληθυσμούς;».
Μια πρώτη παρατήρηση είναι ότι ο λόγος γίνεται για μετανάστευση γενικώς.
Νόμιμη ή παράνομη δεν διευκρινίζεται.
Και δεν φαίνεται να συνιστά ουσιαστική ποιοτική παράμετρο για τον ΟΗΕ.
Στην πολυσέλιδη μελέτη αναλύονται σενάρια μεταναστευτικών ροών προς χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υπογεννητικότητας, αλλά και προς την Ευρώπη γενικότερα.
Τα σενάρια εξετάζονται με γνώμονα την μελλοντική ικανότητα ανεπτυγμένων δυτικών κρατών να συντηρούν μια λειτουργική αναλογία(«δυνητική αναλογία στήριξης») μεταξύ εργαζόμενων(ηλικίας 15-64)και συνταξιούχων(65+), προκειμένου να χρηματοδοτείται επαρκώς το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
Σύμφωνα με ένα πρώτο συμπέρασμα των «σοφών» του ΟΗΕ, η συρρίκνωση του εργασιακά ενεργού πληθυσμού στις υπό εξέταση χώρες, λόγω υπογονιμότητας και αύξησης των ορίων μακροβιότητας, αν δεν αναστραφεί μέσω μετανάστευσης, θα απαιτήσει την άνοδο των συνταξιοδοτικών ορίων στα 75 έτη!
Προσέξτε: Δεν παρατίθενται προτάσεις για επίλυση του δημογραφικού μέσω κινήτρων για αύξηση των γεννήσεων, αλλά προδιαγράφεται μόνον η…τιμωρία (αύξηση ορίων συνταξιοδότησης) αν δεν δεχτούμε την «λύση» της μαζικής μετανάστευσης αλλογενών και αλλόθρησκων.
Πρακτικά δηλαδή την…σύντηξη της Ευρώπης με τον Τρίτο Κόσμο.

Στο στόχαστρο η Ιταλία

Στο βασικό σενάριο της έκθεσης που αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρεται ως «ενδεδειγμένη» ροή μεταναστών για το διάστημα 2000-2050 τα 153 εκατομμύρια!
Και για την Ευρώπη συνολικά τα 250 εκατομμύρια.
Μιλάμε για 4,7 εκατομμύρια μετανάστες σε ετήσια βάση.
Και αυτά που διαβάσατε είναι τα μίνιμουμ όρια για να μην πέσει η αναλογία εργαζόμενων-συνταξιούχων κάτω από 3:1.
Υπάρχει και πιο…δραστική λύση με σενάριο απόλυτου τρόμου το οποίο προβλέπει στο ίδιο διάστημα μισού αιώνα 1,36 δις αφίξεις αλλοεθνών στην Ευρώπη, αλλά όπως διευκρινίζουν οι συγγραφείς της έκθεσης είναι μια ακραία εκδοχή που αναλύεται απλά για λόγους καλύτερης…μαθησιακής κατανόησης!
Αν και στις επιμέρους χώρες που εξετάζονται δεν συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα, μεγάλη έμφαση δίνεται στην «εξόχως προβληματική» Ιταλία με τον μεγαλύτερο δείκτη υπογεννητικότητας στην Ευρώπη.
Η Ιταλία αναμένεται να καταγράψει την μεγαλύτερη πληθυσμιακή μείωση χάνοντας το 28% των σημερινών κατοίκων της έως το 2050 με αποτέλεσμα την δραματική αύξηση της μέσης ηλικίας από τα 41 έτη το 2000 στα 53 έτη το 2050.
 Η αναλογία μεταξύ εργαζόμενου πληθυσμού και ηλικιωμένων θα μειωθεί από 4:1 σε 2:1, γεγονός που θα οδηγούσε σε κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος.  
Για αυτό και η Ιταλία(όπως άλλωστε και η…Γερμανία) θα χρειαστούν, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τον μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών για να διατηρήσουν το σημερινό μέγεθος εργαζόμενου πληθυσμού.
Η Ιταλία, για παράδειγμα, θα πρέπει να υποδεχθεί…35 εκατομμύρια ξένους μετανάστες ως το 2050, αν θέλει να διατηρήσει το σημερινό εργατικό της δυναμικό.

Η διάσκεψη του Μαρακές και το ελληνικό «πείραμα»

Στα συμπεράσματα της έκθεσης αναφέρεται ρητά ως πρόβλεψη πώς λόγω της γήρανσης του πληθυσμού οι δυτικές κυβερνήσεις θα υποχρεωθούν να αναθεωρήσουν προγράμματα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αφορούν την διεθνή μετανάστευση.
 Μια πρώτη προσπάθεια έγινε από τον ΟΗΕ τον Δεκέμβριο του 2018 με την περίφημη Διάσκεψη του Μαρακές όπου διακηρύχθηκε ως υπέρτατη αρχή «το δικαίωμα στη μετανάστευση», διευκρινίζοντας ότι οι μετανάστες διαθέτουν «ίδιες θεμελιώδεις ελευθερίες όπως όλα τα ανθρώπινα όντα». 152 χώρες, συμπεριλαμβανομένης φυσικά της Ελλάδας ψήφισαν υπέρ και 12 κατά, μεταξύ των οποίων ΗΠΑ, Ισραήλ, Τσεχία, Πολωνία και Βουλγαρία.
Είχε προηγηθεί το μίνι μεταναστευτικό τσουνάμι του 2015 με κύρια ευθύνη ασφαλώς των Γερμανών και της Μέρκελ, ενώ τα επόμενα χρόνια οι ροές κατευθύνθηκαν προς την «προβληματική πληθυσμιακά» Ιταλία από την λεγόμενη οδό της Κεντρικής Μεσογείου.
Το καλαμπούρι αυτό κόπηκε μαχαίρι με την περιοριστική πολιτική Σαλβίνι και πλέον από το 2019 και εντεύθεν οι ροές κατευθύνονται σταθερά από τον δρόμο της «Ανατολικής Μεσογείου», δηλαδή τα ελληνικά νησιά.
Η Ελλάδα ομοειδής περίπτωση σε δημογραφικές τάσεις με την Ιταλία θεωρήθηκε αδύναμος κρίκος και πρόσφορο πειραματικό εργαστήρι για την μεταναστευτική «θεραπεία» που προτείνει ο ΟΗΕ. Αυτό προσπάθησε να πει ο «γραφικός» Κώστας Μουτζούρης, το λέει όμως σαφέστερα ο ιστορικός Ηλίας Ηλιόπουλος στην αποστροφή του βιβλίου του «Η μεγάλη αντικατάστασις» αναφέροντας χαρακτηριστικά:  
«Εντός διαστήματος μόλις μιας 25ετίας, μέχρι του έτους 2040 η Ελλάς δεν θα είναι πλέον η χώρα των Ελλήνων. Τουναντίον η Πατρίδα μας θα έχει μεταλλαχθεί σε μίαν πλειοψηφικώς αφροασιατικήν(κατά μέγα μέρος δε και μουσουλμανικήν χώραν).

Η Ελλάς του 2040 θα είναι μία πολυεθνική, πολυγλωσσική, πολυθρησκευτική, πολυπολιτισμική χωρα, ένα ουδετεροεθνές (οιονεί)κρατικό μόρφωμα κείμενον εις την Περιφέρειαν της Ευραραβίας, κάπου στο βάθος ενός από τους ομόκεντρους κύκλους της (εν τω μεταξύ διαλυθησομένης) ΕΕ, μεταξύ Μεγάλης Αλβανίας και Μεγάλης Τουρκίας…»
Το τραγικό της όλης υπόθεσης είναι πώς αποφασίζει για λογαριασμό μας ένας χρεοκοπημένος, από πάσης απόψεως φορέας παγκόσμιας γραφειοκρατίας όπως τα Ηνωμένα Εθνη που κατ΄ουσίαν συντηρούνται σήμερα από το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης και δευτερευόντως την θεωρία της κλιματικής αλλαγής. Μαζί τους σιτίζονται εκατοντάδες «συνδεδεμένες» ΜΚΟ που φροντίζουν για την διαιώνιση του προβλήματος.
 Ο ΟΗΕ λοιπόν βρήκε τη λύση για το δημογραφικό και κατ΄επέκταση το συνταξιοδοτικό και κυβερνήσεις όπως η ελληνική ασμένως την εφαρμόζουν.
Μόνο που η συνταγή της «θεραπείας» βασίζεται, μεταξύ άλλων, σε μία εσφαλμένη υπόθεση.
Ότι οι τριτοκοσμικοί εισβολείς, συνηθισμένοι να ζουν σε τσαντίρια με χαρζηλίκια, τσάμπα φαί και επιδόματα, θα έχουν όρεξη να εργαστούν.
Αλλά και ότι όσοι από αυτούς εργαστούν σε συνθήκες γαλέρας και…Μανωλάδας θα ζητήσουν ασφαλιστικές κρατήσεις από τους δουλέμπορους-εργοδότες τους…Κι ύστερα ξυπνήσαμε…
    
Ειδικός συνεργάτης
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης