Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η επέλαση του κορωνοϊού: 47 νέοι θάνατοι και 427 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίνα – Πρώτο κρούσμα στο Μονακό

Συνεχίζεται η επέλαση του κορωνοϊού: 47 νέοι θάνατοι και 427 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίνα – Πρώτο κρούσμα στο Μονακό
Στη Γερμανία τα κρούσματα του κοροναϊού ξεπέρασαν τα 50
Σε 47 ανήλθε ο αριθμός  των νέων θανάτων από τον κοροναϊό στην ηπειρωτική Κίνα, αυξάνοντας σε 2.835 το σύνολο των θυμάτων της ασθένειας COVID-19 από τον Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας το Σάββατο 29/2.
Μάλιστα,  45 από τους νέους θανάτους καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, το επίκεντρο της κρίσης, ενώ στην πρωτεύουσά της, τη μεγαλούπολη Ουχάν, υπέκυψαν 37 ασθενείς, ένας ασθενής υπέκυψε στο Πεκίνο και ένας στην επαρχία Χενάν.
Ακόμη, η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας γνωστοποίησε ότι μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 28/2 κατέγραψε 427 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, που είναι 100 περισσότερα από τα 327 που επαληθεύτηκαν την Πέμπτη 27/2, αυξάνοντας το σύνολό τους σε 79.251 στην ηπειρωτική Κίνα.
Επιπλέον, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, καταγράφηκαν μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (28/2) 248 ύποπτα κρούσματα, τα οποία συνολικά ανέρχονται σε 1.418.
Στο μεταξύ, 2.885 άτομα την Παρασκευή 28/2 έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία, καθώς  κρίθηκε πως αποθεραπεύθηκαν, ενώ μειώθηκε κατά 288 άτομα ο αριθμός των ασθενών που θεωρείται πως βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, που πλέον είναι στους 7.664.
Πάντως, συνολικά, 39.002 ασθενείς στην ηπειρωτική Κίνα έχουν λάβει εξιτήριο.
Επιπλέον, η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανέφερε ότι έχει καταγράψει 658.587 «στενές επαφές» φορέων του κοροναϊού, εκ των οποίων για 10.193 άτομα τερματίστηκε η ιατρική παρακολούθηση  και απομένουν υπό παρακολούθηση 58.233 άτομα.
Πέραν της ηπειρωτικής Κίνας, μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 28/2 είχαν καταγραφεί 94 επιβεβαιωμένα κρούσματα και δύο θάνατοι στην αυτόνομη περιοχή του Χονγκ Κονγκ, 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Μακάο και 34 κρούσματα και ένας θάνατος στην Ταϊβάν.

Πρώτο κρούσμα στο Μονακό – Σε νοσοκομείο της Νίκαιας  ο ασθενής

Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κοροναϊό ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Μονακό το βράδυ της Παρασκευής 28/2, σημειώνοντας ότι η κατάσταση του ασθενούς «δεν εμπνέει ανησυχία» και πως βρισκόταν σε εξέλιξη η «διακομιδή» του σε νοσοκομείο της Γαλλίας.
Πρόκειται για άτομο που κατοικεί στο Μονακό, το οποίο τέθηκε σε απομόνωση το πρωί της Παρασκευής 28/2 στο κέντρο υγείας Princesse Grace και όπως ανέφερε η κυβέρνηση του πριγκιπάτου σε ανακοίνωσή της, επρόκειτο να διακομιστεί το βράδυ της Παρασκευής 28/2 να διακομισθεί στο επιδημιολογικό τμήμα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Νίκαιας, στη νότια Γαλλία, δυνάμει συμφωνιών μεταξύ των δύο χωρών.
Σημειώνεται ότι ασθενής δεν συγκαταλέγεται στα 19 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κοροναϊό, ενώ ακόμη ένα άτομο του περιβάλλοντος του ανθρώπου που έχει μολυνθεί «τέθηκε υπό περιορισμό κατ’ οίκον» και υπό ιατρική παρακολούθηση.

Ξεπερνούν τα 50 τα κρούσματα στη Γερμανία – Τι ανέφερε η Merkel

Στη Γερμανία τα κρούσματα του κοροναϊού ξεπέρασαν τα 50, εκ των οποίων τα 37 εντοπίζονται στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, 14 στη Βάδη-Βυρτεμβέργη και τουλάχιστον από ένα κρούσμα σε Έσση, Αμβούργο και Ρηνανία - Παλατινάτο.
Στο μεταξύ, εξιτήριο έχουν λάβει 14 ασθενείς στην Βαυαρία που είχαν διαγνωστεί στην αρχή της επιδημίας στη χώρα, ενώ σε απομόνωση παραμένουν χιλιάδες άνθρωποι στα κρατίδια όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα του κοροναϊού.
Έκκληση για μέτρο και σύνεση απηύθυνε η καγκελάριος A. Merkel για την αντιμετώπιση του κοροναϊού Covid-19, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να ακυρωθούν όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις.
Η ίδια, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής 28/2 κατά την διάρκεια δεξίωσης στην εκλογική της περιφέρεια, το Στράλζουντ στο κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Πομερανία, υπογράμμισε ότι η Γερμανία ανήκει στις χώρες που έχουν τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για να αντιμετωπίσουν τον ιό και επεσήμανε ότι ο καθένας μπορεί να συμβάλει σε αυτό λέγοντας «για παράδειγμα, εγώ απόψε δεν θα δώσω το χέρι μου σε κανέναν!».
Παράλληλα, το ιατρικό επιτελείο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπάγερν του Μονάχου συνέστησε στους παίκτες να μην δίνουν αυτόγραφα στους θαυμαστές τους και να μην φωτογραφίζονται μαζί τους, ενώ ο μικροβιολόγος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Βερολίνου «Σαριτέ», ο Κρίστιαν Ντρόστεν, δήλωσε ότι στη Γερμανία πιθανόν θα μολυνθεί από τον Covid-19 το 60-70% του πληθυσμού, «αλλά δεν γνωρίζουμε το πότε, καθώς μπορεί να συμβεί σε διάστημα δύο ετών ή και μεγαλύτερο».
Το πρόβλημα, κατά τον ίδιο, θα ήταν εάν είχαμε πολλά συμπτώματα συγκεντρωμένα σε μικρό χρονικό διάστημα.
Από την πλευρά της, η αεροπορική εταιρία Lufthansa ανακοίνωσε ότι περιορίζει τα δρομολόγιά της, κυρίως στις μικρές και μεσαίες αποστάσεις, ενώ τα αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων που δεν χρησιμοποιούνται αυξήθηκαν από 13 σε 23.
Επιπλπέον, η εταιρία εξετάζει το ενδεχόμενο να εφαρμόσει περικοπές στο ωράριο των υπαλλήλων της.
Σημειώνεται τέλος, ότι μετά την ακύρωση της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ) και της Έκθεσης Ειδών Σιδήρου της Κολωνίας, η Έκθεση ειδών άθλησης «Fibo» που θα γινόταν στις αρχές Απριλίου στην Κολωνία, αναβλήθηκε για το β΄ εξάμηνο του έτους.

ΗΠΑ: Τρίτο κρούσμα άγνωστης προέλευσης – Οι πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Ιταλία

Ακόμη ένας άνθρωπος επιβεβαιώθηκε ότι προσβλήθηκε από τον νέο κοροναϊό, όπως έκαναν γνωστό οι υγειονομικές αρχές της πολιτείας Όρεγκον το βράδυ της Παρασκευής 28/2 .
Ωστόσο, η προέλευση της μόλυνσης δεν έχει γίνει ακόμη σαφής, καθώς δεν είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό, ούτε είχε στενή επαφή με οποιονδήποτε γνωστό φορέα του.
Ο ασθενής, που  κατοικεί στην κομητεία Ουάσινγκτον, έχει τεθεί σε απομόνωση σε νοσοκομείο, ενώ είχε έλθει σε επαφή με ανθρώπους σε πρωτοβάθμιο σχολείο.
Στο μεταξύ, άλλα δύο παρόμοια κρούσματα μόλυνσης από απροσδιόριστη προέλευση ακόμη, καταγράφηκαν αυτή την εβδομάδα στη βόρεια Καλιφόρνια, η οποία γειτονεύει με το Όρεγκον.
Παράλληλα, οι ΗΠΑ συνέστησαν την Παρασκευή 28/2 στους πολίτες τους να αποφεύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια στην Ιταλία, που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία του νέου κοροναϊού.
Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) δικαιολόγησε την απόφασή του επισημαίνοντας ότι «στις πληγείσες περιοχές η πρόσβαση σε επαρκή ιατρική φροντίδα παραμένει περιορισμένη», σύμφωνα με ανακοίνωσή του.
Εξάλλου το State Department στους Αμερικάνους «να επανεξετάσουν τα ταξίδια τους», υπογραμμίζοντας «την εξάπλωση της μόλυνσης» στην Ιταλία.
Επιπλέον, η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε να αναβληθεί επ’ αόριστον η σύνοδος κορυφής με τον Σύνδεσμο Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), η οποία προγραμματιζόταν να διεξαχθεί τον Μάρτιο στο Λας Βέγκας, εξαιτίας των ανησυχιών που έχουν σχέση με την επιδημία του νέου κοροναϊού.

Οι αρχές της Νότιας Κορέας καλούν τους πολίτες να μείνουν σπίτια τους

Οι αρχές της Νότιας Κορέας κάλεσαν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, προειδοποιώντας ότι η χώρα βρίσκεται «σε κρίσιμο σημείο» στη μάχη της κατά της επιδημίας του νέου κοροναϊού, αφού καταγράφηκε η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων (594), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 2.931 από τις 20 Ιανουαρίου οπότε επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα.
Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν τρεις νέους θανάτους και 594 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί σε 2.931.
Σύμφωνα με τα Κορεατικό Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC), τρεις γυναίκες υπέκυψαν στην COVID-19 στην περιοχή της πόλης Ντέγκου (νότια), εξέλιξη η οποία αύξησε σε 16 το σύνολο των θυμάτων της επιδημίας πνευμονίας.
Στη Νότια Κορέα οι νεκροί έφτασαν τους 17.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης