Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έβρος: Ενισχύονται οι δυνάμεις της αστυνομίας – Ένταση στα σύνορα

Έβρος: Ενισχύονται οι δυνάμεις της αστυνομίας – Ένταση στα σύνορα
Στη διάρκεια της νύχτας ομάδες μεταναστών/προσφύγων προσπάθησαν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος
Συνεχίζουν να καταφτάνουν δυνάμεις της ΕΛΑΣ από το απόγευμα της Παρασκευής 28/2 στην μεθόριο του Έβρου προς ενίσχυση της συνοριοφυλακής, τη στιγμή από στην τουρκική πλευρά των συνόρων εξακολουθούν να συρρέουν ομάδες μεταναστών και προσφύγων που επιθυμούν να περάσουν στην Ελλάδα.
Οι αστυνομικές ενισχύσεις αναπτύσσονται κυρίως στο βόρειο τμήμα του Έβρου, ενώ κατά μήκος της όχθης του ποταμού περιπολούν και δυνάμεις του στρατού.
Στο μεταξύ, ολονύχτια ήταν μάχη των ελληνικών δυνάμεων στον Έβρο για να μην περάσουν παράνομα στη χώρα μας μετανάστες.
Στη διάρκεια της νύχτας ομάδες μεταναστών/προσφύγων προσπάθησαν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος, όμως  αναχαιτίστηκαν από τις δυνάμεις φρούρησης,  που σε μια περίπτωση έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.
Ωστόσο, μεμονωμένα άτομα εντοπίστηκαν το πρωί του Σαββάτου 29/2 να κινούνται πεζοί σε χωράφια της ελληνικής πλευράς.
Ακόμη, εκατοντάδες μετανάστες - πρόσφυγες συνέχιζαν να προσεγγίζουν, με μεταφορικά μέσα και πεζή, τα σύνορα του Έβρου χωρίς να εμποδίζονται από τις δυνάμεις ασφαλείας της γείτονος, καταλήγοντας εγκλωβισμένοι πίσω από έναν συρμάτινο φράχτη ή στην τουρκική όχθη του Έβρου.
Σημειώνεται ότι εντοπισμός τους από τις περιπόλους Ελλήνων συνοριοφυλάκων ανδρών της FRONTEX και στρατιωτικών με τη συνδρομή και ελικοπτέρων και στη διάρκεια της νύχτας με τη χρήση θερμικών καμερών από ξηράς και από τους αυξημένους ελέγχους του Λιμενικού Σώματος, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης, αποτρέπει την είσοδό τους.
Πάντως,  κατά τη διάρκεια της νύχτας οι μετανάστες και πρόσφυγες παρέμεναν στην τουρκική πλευρά της συνοριογραμμής, εκτεθειμένοι στην ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε στον Έβρο.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης