Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η 40χρονη το 1ο κρούσμα του κορωνοϊού στην Αθήνα μιλά για την περιπέτειά της: Περίμενα για πέντε ώρες στο νοσοκομείο «Σωτηρία»

Η 40χρονη το 1ο κρούσμα του κορωνοϊού στην Αθήνα μιλά για την περιπέτειά της: Περίμενα για πέντε ώρες στο νοσοκομείο «Σωτηρία»
Η γυναίκα επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για πολύωρη αναμονή στο νοσοκομείο «Σωτηρία»
Για την περιπέτεια, που έζησε, μέχρι να υποβληθεί στην ειδική εξέταση και διαγνωσθεί τελικά με κοροναϊό, μίλησε για πρώτη η 40χρονη – το πρώτο κρούσμα του ιού στην Αθήνα.
Η γυναίκα επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για πολύωρη αναμονή στο νοσοκομείο «Σωτηρία» μιλώντας στην εκπομπή «Μαζί σου Σαββατοκύριακο» στον ΣΚΑΪ.
Αναφερόμενη στα συμπτώματα τόνισε, πως ήταν σαν ελαφριά ίωση ενώ ο πυρετός υποχώρησε άμεσα. Η 40χρονη γυναίκα, πρόσθεσε, πως ακολούθησε κατά γράμμα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ωστόσο οι γιατροί του «Σωτηρία» έκριναν ότι το περιστατικό της δεν έχρηζε προτεραιότητας και μπορούσε να παραμείνει με τον υπόλοιπο κόσμο στην αίθουσα αναμονής για αρκετές ώρες.
«Επέστρεψα βράδυ Σαββάτου από το Μιλάνο, την Κυριακή ήμουν στο σπίτι με την οικογένεια μου. Δευτέρα πήγα στη δουλειά μου.
Την Τρίτη το βράδυ εστάλη στην εργασία μία οδηγία από ΕΟΔΥ ότι όσοι έχουν ταξιδέψει και έχουν κάποια ένδειξη ότι νοσούν να πάνε να εξεταστούν.
Την Τετάρτη παρουσίασα πυρετό 38,2.
Ο γιατρός της τράπεζας, όπου εργάζομαι, μου ζήτησε να πάω στα νοσοκομεία αναφοράς για να εξεταστώ.
Επικοινώνησα και με τον ΕΟΔΥ και μου έδωσε οδηγίες να φορέσω μάσκα και να χρησιμοποιήσω ιδιωτικό όχημα», είπε η 40χρονη και συνέχισε:
«Και οι δύο, με τον σύζυγο μου, φορώντας μάσκες πήγαμε στο Σωτηρία. Πήγα και δήλωσα στο κουβούκλιο, στην είσοδο του νοσοκομείου, και κατέγραψε ο γιατρός το λόγο που είμαι εκεί.
Επισήμανα ότι έρχομαι από το Μιλάνο. Με πήγαν στο πρωτόκολλο, ήταν μπροστά μου ήδη άλλοι δύο.
Μου έδωσαν αριθμό προτεραιότητας το 166 και με το χαρτί περίμενα στην αίθουσα αναμονής και είδα ότι ήταν στο 133.
Μου είπαν ότι δεν χρήζει η περίπτωση μου προτεραιότητα και να περιμένω 4 – 5 ώρες.
Μέσα σε 45′ από το 133 είχε πάει στο 135. Είπα στον γιατρό να μου πει ποια είναι η διαδικασία για να πάω την επόμενη μέρα να κάνω το τεστ.
Την επόμενη μέρα πήγαμε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, στις 6 το πρωί για να υποβληθώ στην εξέταση»,
Αναφερόμενη στην κόρη της, που είχε πάει εκδρομή στο Λονδίνο με το Κολλέγιο Αθηνών και παραμένει στην Αγγλία, είπε: «Είμαστε σε τακτική επικοινωνία με την κόρη μου.
Εγώ όφειλα εφόσον διαγνώστηκα θετική, να ενημερώσω το σχολείο και να ακολουθηθεί ό,τι προβλέπεται για τους οικείους μου.
Το παιδί μου δεν έχει το παραμικρό σύμπτωμα και το κρατούν προληπτικά στο Λονδίνο».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης