Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Ακυρώθηκε ο αυριανός (1/3) ημιμαραθώνιος του Παρισιού υπό το φόβο εξάπλωσης του ιού

Κορωνοϊός: Ακυρώθηκε ο αυριανός (1/3) ημιμαραθώνιος του Παρισιού υπό το φόβο εξάπλωσης του ιού
Στη Γαλλία έχουν καταγραφεί 16 νέες περιπτώσεις κορωνοϊού με τον αριθμό των προσβεβλημένων ατόμων από τα τέλη Ιανουαρίου να ανέρχεται στα 73
«Θύμα» του κορωνοϊού και ο ημιμαραθώνιος του Παρισιού, ο οποίος είχε προγραμματιστεί για αύριο με 44.000 εγγεγραμμένους δρομείς αλλά ακυρώθηκε λόγω φόβων για εξάπλωσης του ιού.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η γαλλική κυβέρνηση διέταξε την ακύρωση «συγκεντρώσεων άνω των 5.000 ατόμων» σε κλειστούς χώρους καθώς και ορισμένες εξωτερικές εκδηλώσεις.
Ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Olivier Véran, δήλωσε ότι οι ακυρώσεις εξωτερικών εκδηλώσεων θα επηρέαζαν τις συγκεντρώσεις σε ανοικτούς χώρους όπου θα «υπάρχει ανάμειξη με πληθυσμούς από περιοχές που επλήγησαν από τον κορωνοϊό».
Ωστόσο, το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου των γαλλικών ποδοσφαιρικών αγώνων της Ligue 1 δεν επηρεάζεται και θα προχωρήσει όπως είχε προγραμματιστεί, τόνισε. Εξάλλου, οι αγώνες αυτοί δεν πραγματοποιούνται στις περιοχές της Γαλλίας που πλήττονται περισσότερο από τον κορωνοϊό και συγκεκριμένα την περιοχή Oise βόρεια του Παρισιού και το χωριό La Balme-de-Sillingy στη νοτιοανατολική περιοχή Haute-Savoie.

73 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Γαλλία

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως έχουν καταγραφεί 16 νέες περιπτώσεις κορωνοϊού στην Γαλλία, με τον αριθμό των προσβεβλημένων ατόμων από τα τέλη Ιανουαρίου να ανέρχεται στα 73. Δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ένας δάσκαλος ηλικίας 60 ετών και ένας Κινέζος τουρίστας ηλικίας 80 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης