Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης: 13.000 πρόσφυγες στα σύνορα Τουρκίας - Ελλάδας

Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης: 13.000 πρόσφυγες στα σύνορα Τουρκίας - Ελλάδας
Oι συγκεντρώσεις μεταναστών αριθμούν «από πολλές δεκάδες ως 3.000 και πλέον»
Τουλάχιστον 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας- Ελλάδας,  μετά την απειλή του Τούρκου προέδρου R.T. Erdogan ότι θα αφήσει να περάσουν πρόσφυγες που θέλουν να πάνε στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε o Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).
«Τουλάχιστον 13.000 άνθρωποι είναι παρόντες κατά μήκος των 212 χιλιομέτρων των συνόρων», σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΔΟΜ, που ανακοίνωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου 29/2, μεταξύ των οποίων μάλιστα βρίσκονται «οικογένειες με μικρά παιδιά».
Ο ΔΟΜ διευκρίνισε ότι ομάδες του παρακολουθούν τις κινήσεις των μεταναστών και των προσφύγων από την Κωνσταντινούπολη μέχρι τα σύνορα και διανέμουν βοήθεια στους πλέον ευάλωτους.
«Οι ομάδες οι οποίες εργάζονται κατά μήκος των συνόρων 212 χιλιομέτρων της Τουρκίας και της Ελλάδας (...) έχουν καταμετρήσει 13.000 ανθρώπους συγκεντρωμένους στα σύνορα στο Παζάρκουλε και στο Ιψάλα, καθώς και σε άλλες τοποθεσίες», σημείωσε η υπηρεσία του ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι οι συγκεντρώσεις μεταναστών αριθμούν «από πολλές δεκάδες ως 3.000 και πλέον».
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αποστολής του ΔΟΜ στην Τουρκία Lado Gvilava, «o αριθμός των ανθρώπων που φεύγουν από την Αδριανούπολη (Εντιρνέ, βορειοδυτική Τουρκία) με σκοπό να περάσουν τα σύνορα μεγάλωνε κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς αυτοκίνητα, ταξί και λεωφορεία έφθασαν στην Κωνσταντινούπολη», ενώ η πλειοψηφία είναι άνδρες.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης