Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στις Καστανιές Έβρου ο Παναγιωτόπουλος: Τα σύνορα φρουρούνται και φυλάσσονται άριστα

Στις Καστανιές Έβρου ο Παναγιωτόπουλος: Τα σύνορα φρουρούνται και φυλάσσονται άριστα
Aν χρειαστεί θα ενισχυθούν οι δυνάμεις στην ελληνοτουρκική μεθόριο για τη φύλαξη των συνόρων, ανέφερε ο Ν. Παναγιωτόπουλος
«Τα σύνορα φρουρούνται και φυλάσσονται άριστα» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος, στο συνοριακό σταθμό Καστανιών Έβρου.
Υπογράμμισε πως αν χρειαστεί θα ενισχυθούν οι δυνάμεις στην ελληνοτουρκική μεθόριο για τη φύλαξη των συνόρων, αλλά και πως όσοι μετανάστες καταφέρνουν να μπουν στο ελληνικό έδαφος συλλαμβάνονται.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος πραγματοποίησε σήμερα, Κυριακή 1/3, πραγματοποίησε επίσκεψη και επιθεώρηση των Δυνάμεων συνοριακής φύλαξης από το ΕΦ1 στις Καστανιές και κατά μήκος της συνοριακής γραμμής στον Έβρο.
Τον Υπουργό συνόδευαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκ. Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κων. Φλώρος, οι βουλευτές κ.κ. Αν. Δημοσχάκης και Χρ. Δερμεντζόπουλος, υπηρεσιακοί παράγοντες και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Μετά το πέρας της επισκέψεως στις Καστανιές Έβρου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε πως «ήρθαμε σήμερα το πρωί εδώ στις Καστανιές του Έβρου, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για να αποκτήσουμε εικόνα της κατάστασης, ιδίοις όμμασοι.
Διαπιστώσαμε ότι τα σύνορα φρουρούνται. Προφυλάσσονται άριστα».
Ο ίδιος συνεχάρη όλες τις Δυνάμεις που επιχειρούν κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και σε άλλες περιοχές και του Λιμενικού, τονίζοντας ότι «επί δύο μερόνυχτα κάνουν το καθήκον τους για να διασφαλίσουν το απαραβίαστο των ελληνικών συνόρων, που είναι και τα σύνορα της Ευρώπης».
Όπως είπε ο υπουργός, «τα σύνορα φυλάσσονται κατά τρόπο εξαιρετικό, οι άνθρωποι είναι εδώ, οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και κάνουν ότι πρέπει για να φυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας».
Κληθείς να απαντήσει εάν γνωρίζει τον αριθμό των μεταναστών που βρίσκονται στην τουρκική πλευρά, επεσήμανε πως υποθέτει ότι αυτός αυξομειώνεται.
«Είναι δεδομένο πως υπάρχει μια οργανωμένη μετακίνηση προς τα σύνορα, αλλά από εκεί και πέρα εμείς κάνουμε τη δουλειά μας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ανέφερε ότι δεν έχει επικοινωνήσει με τον Τούρκο ομόλογο του.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης