Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Έκτακτη επιχορήγηση 3,6 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού - 20 δισ. ευρώ ζητά ο Salvini

Ιταλία: Έκτακτη επιχορήγηση 3,6 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού - 20 δισ. ευρώ ζητά ο Salvini
Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εγκρίνει την απαραίτητη αύξηση του επίσημου ελλείμματος της Ιταλίας
Έκτακτη επιχορήγηση 3,6 δισ. ευρώ αναμένεται να ανακοινώσει η ιταλική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού που πλήττει τη χώρα.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Roberto Gualtieri, τα μέτρα αυτά, που αντιστοιχούν στο 0,2% του ιταλικού ΑΕΠ, θα προωθηθούν για την αντιμετώπιση των συνεπειών του ιού.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica ο Roberto Gualtieri εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εγκρίνει την απαραίτητη αύξηση του επίσημου ελλείμματος της Ιταλίας για ένα τόσο σημαντικό σκοπό, προσθέτοντας ότι οι υπουργοί του Eurogroup θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία για την κατάσταση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.
Ωστόσο, ο ηγέτης της Λέγκας και πρώην υπουργός Εσωτερικών Matteo Salvini ζήτησε από την κυβέρνηση να αυξήσει το ποσό στα 20 δισ. ευρώ παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα η οποία έχει το δευτερο μεγαλύτερο δημόσιο χρέος στην ΕΕ μετά την Ελλάδα.
Την ίδια στιγμή ωτσόσο Η Ιταλία βιώνει το χειρότερο ξέσπασμα κοροναϊού στην Ευρώπη, με περίπου 1.100 επιβεβαιωμένα κρούσματα από τότε που η επιδημία καταγράφηκε στις 20 Φεβρουαρίου, ενώ τουλάχιστον 29 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης