Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίσκεψη Κικίλια στο νοσοκομείο «Σωτηρία»: Δεν χρειάζεται πανικός, ούτε εφησυχασμός

Επίσκεψη Κικίλια στο νοσοκομείο «Σωτηρία»: Δεν χρειάζεται πανικός, ούτε εφησυχασμός
Τι ανέφερε ο Β. Κικίλιας για τα επτά κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα
«Δεν χρειάζεται ούτε πανικός, ούτε εφησυχασμός» υπογράμμισε εκ νέου ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα, Κυριακή 1/3, το νοσοκομείο «Σωτηρία»,  που είναι  μεταξύ των νοσοκομείων αναφοράς για τον κορωνοϊό.
Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι υπάρχει και ατομική ευθύνη των πολιτών, οι οποίοι θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ, ενώ αναφερόμενος στα 7 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα, ανέφερε ότι μέχρι σήμερα όλοι είναι καλά ,καθώς έχουν εμφανίσει ήπια συμπτώματα.
Ο υπουργός  επικαλέστηκε το ιατρικό απόρρητο και δεν ανέφερε σε ποια νοσοκομεία νοσηλεύονται οι ασθενείς, ενώ ζήτησε να υπάρξει σεβασμός καθώς αυτοί οι άνθρωποι ήδη δέχονται μεγάλη ψυχολογική πίεση στην απομόνωση όπου παρακολουθούνται.
Ακόμη, ο κ. Κικίλιας εξήρε τις προσπάθειες του ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία αναφοράς και έκανε λόγο για επαγγελματισμό και καλή δουλειά.
 Όπως δήλωσε «ήρθα σήμερα στο νοσοκομείο αναφοράς «Η Σωτηρία», για να στηρίξω τους γιατρούς μας, τους νοσηλευτές, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό εδώ και σε όλη τη χώρα και να τους ευχαριστήσω για τη μέχρι τώρα προσπάθειά τους.
Είναι αλήθεια ότι με βάση αυτό το σοβαρό θέμα Δημόσιας Υγείας, έχουν προσέλθει στα νοσοκομεία μας - κυρίως στα νοσοκομεία αναφοράς - έχουν ελεγχθεί κλινικά και εργαστηριακά και έχουν βγει αρνητικά, πολλά δείγματα συμπολιτών μας.
Τα νοσοκομεία μας έχουν ήδη πάρει μεγάλη πίεση.
 Έχουμε φυσικά και κάποια πρώτα κρούσματα.
Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για τον επαγγελματισμό τους και την πολύ καλή δουλειά τους και να τους πω ότι η Πολιτεία, το Υπουργείο Υγείας και εγώ προσωπικά, τους στηρίζουμε όλους και όλες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης