Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φιλιά, αγκαλιές και χειραψίες τέλος σε Ελβετία και Γαλλία ως μέτρο πρόληψης κατά του κορωνοϊού

Φιλιά, αγκαλιές και χειραψίες τέλος σε Ελβετία και Γαλλία ως μέτρο πρόληψης κατά του  κορωνοϊού
Στην Ελβετία, όπως και στη Γαλλία τα φιλιά είναι μια προσφιλή συνήθεια χαιρετισμού με εναλλασσόμενα τρία φιλιά και στα δύο μάγουλα
"Σας παρακαλώ μη φιλιέστε" λέει η ανακοίνωση του Ελβετικού υπουργείου Υγεία προς τους Ελβετούς πολίτες προκείμενου να μειωθούν οι πιθανότητες μετάδοσης του κορωνοϊού,.
Ο υπουργός Υγείας της Ελβετίας Alain Berset σε δήλωση που δημοσιεύθηκε σε ελβετική εφημερίδα αναφέρει ότι "οι Ελβετοί είναι καλό να αφήσουν την προσφιλή συνήθεια του φιλιού στις προσωπικές τους σχέσεις για να αποφύγουν την εμφάνιση κρουσμάτων του ιού.
Στην Ελβετία, όπως και στη γειτονική Γαλλία, τα φιλιά είναι μια συνηθισμένη συνήθεια χαιρετισμού με εναλλασσόμενα τρία φιλιά και στα δύο μάγουλα.
«Γνωρίζουμε ότι η διατήρηση της απόστασης σε κοινωνικό επίπεδο είναι ο καλύτερος τρόπος να επιβραδυνθεί η διάδοση του ιού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η απόρριψη φιλιών καλωσορίσματος είναι ένα μέτρο που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, "δήλωσε ο Berset στην εφημερίδα SonntagsZeitung.
Όμως και ο γάλλος υπουργός Υγείας Olivier Veran ζήτησε από τους Γάλλους να σταματήσουν τις μεταξύ τους χειραψίες εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού, αν και δεν "τόλμησε" να ζητήσει από τους γάλλους να αποφεύγουν και τα φιλιά (la bise).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης