Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κεντρική Τράπεζα Ιρλανδίας: Κίνδυνος για την οικονομία τα υπέρογκα ενοίκια και το Brexit

Κεντρική Τράπεζα Ιρλανδίας: Κίνδυνος για την οικονομία τα υπέρογκα ενοίκια και το Brexit
H οικονομία της Ιρλανδίας ενδέχεται να πληγεί και από τις αλλαγές στους φορολογικούς συντελεστές αλλά και τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού
Η έλλειψη οικονομικά προσιτών κατοικιών εξαιτίας των υπερβολικά υψηλών ενοικίων σε πόλεις της Ιρλανδίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο των πρόσφατων εθνικών εκλογών τον Φεβρουάριο, όπου το αριστερό κόμμα Sinn Fein κέρδισε τις περισσότερες ψήφους.
Όπως αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι FinancialTimes, η αύξηση της υποστήριξης προς το Sinn Fein σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό στα «καυτά» ζητήματα της υγειονομικής περίθαλψης και το υπέρογκο κόστος των ενοικίων που κάνουν απαγορευτική τη διαθεσιμότητα στέγης στην Ιρλανδία.
Ένα ζήτημα που ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας Gabriel Makhlouf δήλωσε ότι αποτελεί το μεγαλύτερο αγκάθι της νέας κυβέρνησης καθώς πρέπει να επιλυθεί άμεσα πριν εμφανιστούν οι επιπτώσεις του Brexit στην οικονομία της χώρας.
Όπως τόνισε "η οικονομία της Ιρλανδίας ενδέχεται να πληγεί από τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ, τις αλλαγές στους διεθνείς φορολογικούς συντελεστές και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού". πρόσθεσε στη συνέντευξη του FT.
Ο Makhlouf υπογράμμισε ακόμη ότι μια αποτυχία μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμφωνήσουν σε μια μετα-Brexit εμπορική συμφωνία είναι ο μεγαλύτερος άμεσος κίνδυνος για την ιρλανδική οικονομία, λόγω των στενών εμπορικών δεσμών που διατηρεί με το Ηνωμένο Βασίλειο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης