Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΟΠΕΚ: Προς νέες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου – Αντιδρά η Ρωσία

ΟΠΕΚ: Προς νέες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου – Αντιδρά η Ρωσία
Η Μόσχα αντιδρά σε περαιτέρω μείωση στην παραγωγή, υποστηρίζοντας ότι οι περικοπές από τον Οργανισμό, δεν θα αναθερμάνουν τη ζήτηση πετρελαίου
Ο ΟΠΕΚ προσανατολίζεται σε νέες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου, με ή χωρίς τη στήριξη της Ρωσίας, προκειμένου να σταματήσει η πτώση των τιμών του αργού που προκάλεσε η παγκόσμια εξάπλωση του κορωνοϊού, ανέφεραν δύο πηγές προσκείμενες στον οργανισμό, τις οποίες επικαλείται το Reuters.
Η Μόσχα αντιδρά σε περαιτέρω μείωση στην παραγωγή, υποστηρίζοντας ότι οι περικοπές από τον Οργανισμό, δεν θα αναθερμάνουν τη ζήτηση πετρελαίου.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε την Κυριακή ότι οι τρέχουσες τιμές είναι αποδεκτές για τον προϋπολογισμό της χώρας του και ότι η Ρωσία - βασικό μέλος του ΟΠΕΚ + - διαθέτει επαρκείς πόρους για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε επιδείνωση της παγκόσμιας οικονομίας.
«Η Σαουδική Αραβία θέλει να μειώσει τις τιμές, αλλά η Ρωσία εξακολουθεί να μην συμφωνεί.
Ο μόνος τρόπος είναι ο ΟΠΕΚ να το πράξει μόνος του, γεγονός που δεν θα στείλει ένα καλό μήνυμα στην αγορά», ανέφερε μία από τις πηγές.
«Πρέπει να υπάρξει μείωση, δεν υπάρχει άλλη επιλογή», ανέφερε άλλη πηγή, προσθέτοντας ότι μια άλλη επιλογή μπορεί να είναι για τον ΟΠΕΚ να καθυστερήσει μια απόφαση έως ότου οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου αναγκάσουν τη Μόσχα να συναινέσει.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης