Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Φωτιά σε δομή κράτησης μεταναστών στη Λέσβο - Είχε κλείσει τον Ιανουάριο με απόφαση του Δήμου

Φωτιά σε δομή κράτησης μεταναστών στη Λέσβο - Είχε κλείσει τον Ιανουάριο με απόφαση του Δήμου
Η δομή λειτουργούσε με ευθύνη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου, όταν και έκλεισε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δυτικής Λέσβου
Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει αι είναι σε εξέλιξη  στη δομή προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Συκαμνιά Λέσβου.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το stonisi.gr, άγνωστοι έβαλαν φωτιά στη δομή, το απόγευμα της Κυριακής (3/1). Υπενθυμίζεται πως η δομή λειτουργούσε με ευθύνη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου, όταν και έκλεισε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δυτικής Λέσβου.
Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα, η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Συκαμνιάς ήταν υπέρ της παραμονής της δομής προκειμένου να λειτουργεί ως χώρος πρώτης υποδοχής των προσφύγων και μεταναστών που έβγαιναν από τις βάρκες πριν οδηγηθούν στη Μόρια.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Λέσβου είχε διαφορετική άποψη και με εισήγηση της παράταξης του Δημάρχου Ταξιάρχη Βέρρου αποφάσισε κατά πλειοψηφία το κλείσιμο της δομής κάτι που έγινε στις 31 Ιανουαρίου 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης