Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επέλαση του κορωνοϊού - Στους 3.080 οι νεκροί, 90.224 τα κρούσματα - Υψηλή επικινδυνότητα στην ΕΕ - Προς Έκτακτη Ανάγκη οι ΗΠΑ

Επέλαση του κορωνοϊού - Στους 3.080 οι νεκροί, 90.224 τα κρούσματα - Υψηλή επικινδυνότητα στην ΕΕ - Προς Έκτακτη Ανάγκη οι ΗΠΑ
Ο covid 19 εξελίσσεται σε πανδημία καθώς σχεδόν όλος ο πλανήτης βιώνει κρούσματα και νεκρούς
(upd10) Ραγδαία είναι η επιδείνωση του κορωνοιού ή Covid 19 παγκοσμίως, καθώς σε πολλές χώρες οι νεκροί αυξάνονται, τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται και χώρες όπως οι ΗΠΑ θέτουν το υγειονομικό σύστημα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Πλέον οι νεκροί παγκοσμίως φθάνουν τους 3.080 και τα κρούσματα 90.2224 αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
Είναι ενδεικτικό ότι σε 4 ημέρες νεκροί και κρούσματα αυξήθηκαν κατακόρυφα.

Ωστόσο 45.394 που νόσησαν θεραπεύτηκαν, αντιμετώπισαν τον Covid 19 αποτελεσματικά.
Στην Ιταλία οι νεκροί έφθασαν τους 52 ενώ τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων σε 1.128, στις ΗΠΑ, στο Ιράν, την Νότιο Κορέα τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία.
Στην Κίνα όπου σχεδόν 700 εκατ άνθρωποι βρίσκονται σε κάποια μορφής καραντίνα, ο ιός εμφανίζει σημάδια ύφεσης αλλά η πιθανότητα το καθεστώς της Κίνας να παραπληροφορεί είναι πολύ μεγάλο.
Οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και η Ταϊλάνδη μετρούν τους πρώτους τους νεκρούς....

Ολοένα και περισσότερες κυβερνήσεις ανά τον κόσμο προετοιμάζονται και ανακοινώνουν έκτακτα μέτρα προκειμένου να είναι έτοιμες να διαχειριστούν το σενάριο, κατά το οποίο η σημερινή επιδημία του κορωνοϊού μετατραπεί σε πανδημία, τη στιγμή που οι χρηματαγορές βιώνουν ίσως και την χειρότερη εβδομάδα τους από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008.
Στην ηπειρωτική Κίνα καταγράφηκαν 35 νέοι θάνατοι από τον κορωναϊό, αυξάνοντας σε 2.870 το σύνολο των θυμάτων της ασθένειας COVID-19 από τον Δεκέμβριο 2019, αλλά και 573 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Παράλληλα, νέος θάνατος καταγράφηκε στην Ιαπωνία, ενώ τα πρώτα κρούσματα στην Αρμενία, στην Ιρλανδία και στο Λουξεμβούργο.
Στη Γερμανία τα κρούσματα του κορωναϊού ξεπέρασαν τα 150, το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Μονακό, ενώ οι ΗΠΑ μετρούν πλέον δύο νεκρούς.
Η Γαλλία μετρά ήδη 191 κρούσματα και 3 νεκρούς, αύξηση ραγδαία σε σχέση με τα 130 που ήταν χθες.
Διαρκής είναι η επιδείνωση της κατάστασης στο Ιράν.

Σημειώνεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναβάθμισε στις 28 Φεβρουαρίου 2020 το επίπεδο επικινδυνότητας του κορωνοϊού σε «πολύ υψηλό» σε παγκόσμιο επίπεδο.
«Αναβαθμίσαμε το επίπεδο επικινδυνότητας του κινδύνου εξάπλωσης αλλά και του κινδύνου επίδρασης του COVID-19 (σσ. κορωνοϊός) σε πολύ υψηλό σε παγκόσμιο επίπεδο» δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Πάντως, πολλοί επιστήμονες εκτιμούν ότι πλέον έχει κλείσει το παράθυρο ευκαιρίας για τον έλεγχο του ιού και ότι τα κράτη θα πρέπει στο εξής να ρίξουν το βάρος τους στη σωστή προετοιμασία των συστημάτων  υγείας τους για να διαχειριστούν τα κρούσματα.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο κήρυξης Εκτάκτου Ανάγκης στις ΗΠΑ

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτου Ανάγκης των ΗΠΑ (FEMA) προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο ο Πρόεδρος Donald Trump να κηρύξει την χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ώστε να απελευθερωθούν κονδύλια και προσωπικό για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με το NBC News αξιωματούχοι της FEMA προετοιμάζονται για μια «ανακήρυξη εκτάκτου ανάγκης λόγω μεταδιδόμενης ασθένειας» από τον Αμερικάνο Πρόεδρο, γεγονός που θα δώσει την δυνατότητα στην Υπηρεσία να χρηματοδοτήσει τις Πολιτείες και τις τοπικές αρχές.

Κομισιόν: Υψηλό το επίπεδο επικινδυνότητας από τον κορωνοϊό - Ο ιός εξακολουθεί να εξαπλώνεται

Το επίπεδο του κινδύνου από τον νέο κορονοϊό για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναβαθμίστηκε από «μέτριο» σε «υψηλό», ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula Von Der Leyen.
Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC) έκανε γνωστό σήμερα ότι το επίπεδο κινδύνου για τους κατοίκους των χωρών της ΕΕ είναι «υψηλό».
Με άλλα λόγια, ο ιός «εξακολουθεί να εξαπλώνεται», είπε η φον ντερ Λάιεν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.
Η Επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδη, ανέφερε ότι έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα 2.100 κρούσματα του Covid-19 σε 18 από τις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ και ότι 38 Ευρωπαίοι πολίτες πέθαναν από την ασθένεια, οι περισσότεροι εκ των οποίων (35) στην Ιταλία.
Υπάρχουν επίσης δύο νεκροί στη Γαλλία και ένας στο Σαν Μαρίνο.
«Οι χώρες μέλη αντιμετωπίζουν διαφορετικές προκλήσεις σε ό,τι αφορά την επιδημία του Covid-19.
Η Ιταλία αντιμετωπίζει μια κατάσταση που δεν είναι ίδια με τις άλλες», τόνισε.
Με βάση τον πιο πρόσφατο απολογισμό, τα κρούσματα στην Ιταλία ανέρχονται σε περίπου 1.700.

Pence: Θα έχουμε νέα κρούσματα στις ΗΠΑ αλλά είμαστε έτοιμοι

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Mike Pence, που είχε αναλάβει τον συντονισμό στη μάχη κατά του νέου κορωνοϊού στις ΗΠΑ, υπερασπίστηκε την Κυριακή 1/3 τους χειρισμούς της αμερικανικής κυβέρνησης στην κρίση και διαβεβαίωσε ότι η χώρα του είναι «έτοιμη» να αντιμετωπίσει την επιδημία.
Το Σάββατο 29/2 οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν τον πρώτο θάνατο στο έδαφός τους από τον Covid-19.
«Θα υπάρξουν περισσότερα κρούσματα. Αναμφίβολα» είπε ο Pence στο NBC News.
Όμως, «θα συγκεντρώσουμε τους καλύτερους ειδικούς και επιστημονικά μυαλά και θα εργαστούμε σε καθημερινή βάση για τον περιορισμό της νόσου, για τη φροντίδα των ασθενών. Είμαι πεπεισμένος για το γεγονός ότι είμαστε έτοιμοι και ξέρουμε ότι θα το ξεπεράσουμε» υπογράμμισε

Στους 34 οι νεκροί στην Ιταλία

Ο αριθμός των θανάτων από την έξαρση του κορωνοϊού στην Ιταλία αυξήθηκε κατά πέντε στους 34 κατά τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας την Κυριακή (1/3).
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.694.
Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας δήλωσε ότι από αυτούς που είχαν μολυνθεί, 83 άτομα έχουν αναρρώσει.

Γερμανία: Στα 150 τα κρούσματα

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στη Γερμανία αυξήθηκε σήμερα σε 150 από 129 που ήταν χθες Κυριακή, ανακοίνωσε το ινστιτούτο Robert Koch.
Τα μισά και πλέον κρούσματα (86) έχουν καταγραφεί στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το πλέον πυκνοκατοικημένο κρατίδιο της Γερμανίας όπου ένα ζευγάρι που είχε προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 πήρε μέρος το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο καρναβάλι, μια πολύ δημοφιλή ετήσια εκδήλωση.
Σήμερα πολλά σχολεία και παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά στο κρατίδιο αυτό στο πλαίσιο των προσπαθειών περιορισμού της εξάπλωσης της επιδημίας covid-19.

Η Νότια Κορέα έκλεισε τις εκκλησίες

Εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στη Νότια Κορέα.
Οι αρχές αναγκάστηκαν  να κλείσουν και τις εκκλησίες, προκειμένου να σταματήσουν τις δημόσιες συγκεντρώσεις, καθώς ανακοινώθηκαν 586 νέα κρούσματα.
Συνολικά, η Νότια Κορέα έχει εντοπίσει μέχρι τώρα 4.335 κρούσματα του Covid-19 και 26 ασθενείς έχουν πεθάνει στη χώρα.


Η δραματική κατάσταση την οποία έχει προκαλέσει παγκοσμίως ο κορωνοϊός έχει ως εξής:

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 89.253.
- Οι νεκροί ανέρχονται σε 3.048 παγκοσμίως, ενώ θεραπεύτηκαν 45.394 άνθρωποι.
- Οι ΗΠΑ μετρούν δύο νεκρούς, ενώ τα κρούσματα ξεπερνούν τα 232.
- Μόνο στην επαρχία Hubei της Κίνας, το επίκεντρο της επιδημίας, οι νεκροί είναι 2.761.
- Τα κρούσματα στις υπόλοιπες επαρχίες της Κίνας παρουσιάζουν μεγάλη μείωση.
- Η επιδημία του κορωνοϊού λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις υποστηρίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
- Τα περισσότερα κρούσματα έχουν καταγραφεί στην ηπειρωτική Κίνα που μετρά 79.826 κρούσματα.
- Η Νότια Κορέα αναφέρει 3.756 κρούσματα και 18 νεκρoύς και έκλεισε τις εκκλησίες.
- Στα 1.700 τα κρούσματα στην Ιταλία, στους 34 οι νεκροί.
- Η American Physical Society ακυρώνει το σημαντικό επιστημονικό συνέδριο
- Στο Ιράν οι νεκροί ανέρχονται σε 43 και τα κρούσματα σε 593.
- Στην Ιαπωνία τα κρούσματα ανέρχονται σε 241 και οι νεκροί σε 5.
- Στα 25 τα κρούσματα στην Αυστραλία, στα 23 στο Ηνωμένο Βασίλειο και στα 20 στον Καναδά.
- Ολοένα και περισσότερο ακούγονται φωνές για ακύρωση ή μεταφορά των Ολυμπιακών Αγώνων που είναι προγραμματισμένο να γίνουν τον Ιούλιο στο Τόκιο.
- Οι εμπειρογνώμονες προτείνουν 27 ημέρες καραντίνας, καθώς οι 14 ημέρες δεν είναι επαρκής χρόνος.
- Ο ιός επεκτείνεται και στη Μέση Ανατολή.
- 13 κρούσματα στο Ιράκ, 45 κρούσματα στο Κουβέιτ, 41 στο Μπαχρέιν, 21 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ένα στο Αφγανιστάν.
- Νέα κρούσματα σε Βόρεια Μακεδονία, Βραζιλία, Εσθονία, Ρουμανία, Νορβηγία, Δανία, Νιγηρία, Λευκορωσία.

Πατήστε εδώ για να δείτε το διαδραστικό χάρτη με την εξάπλωση της επιδημίας ανά τον κόσμο

Image

Πρώτοι θάνατοι σε Αυστραλία και Ταϊλάνδη

Στην Ταϊλάνδη ο γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Ελέγχου Ασθενειών ανακοίνωσε ότι ένας 35χρονος που έπασχε και από δάγκειο πυρετό πέθανε από τον ιό.
Σημειώνεται ότι στην Ταϊλάνδη έχουν καταγραφεί 42 κρούσματα, 30 ασθενείς όμως έχουν αναρρώσει και 11 εξακολουθούν να νοσηλεύονται.
Στην Αυστραλία απεβίωσε ένας 78χρονος, πρώην επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess.
Υπενθυμίζεται ότι στην Αυστραλία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τα 26, καθώς ένας 40χρονος προσβλήθηκε από τον ιό έπειτα από ταξίδι στο Ιράν.

Τέσσερα κρούσματα στο Μεξικό - Δεύτερο κρούσμα στη Βραζιλία

Στα 4 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Μεξικό, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.
Δύο κρούσματα έχουν καταγραφεί στην Πόλη του Μεξικού, ένα στην πόλη Κουλιακάν (την πρωτεύουσα στη βορειοδυτική πολιτεία Σιναλόα) και άλλο ένα στην πόλη Τορεόν (στη βόρεια πολιτεία Κοαουίλα), σύμφωνα με την εφημερίδα Excelsior.
Το κρούσμα στην Τορεόν, μια 20χρονη που επέστρεψε πρόσφατα από το Μιλάνο της Ιταλίας, επιβεβαιώθηκε το Σάββατο 29/2, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Στη Βραζιλία, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι επιβεβαίωσε το δεύτερο κρούσμα του κορωνοϊού στη χώρα.
Πρόκειται για έναν 32χρόνο, ο οποίος είχε επισκεφθεί πρόσφατα την Ιταλία μαζί με τη σύζυγό του, η οποία είναι ασυμπτωματική.
Σημειώνεται ότι το πρώτο κρούσμα στη Βραζιλία είναι ένας άνδρας 61 ετών που επέστρεψε πρόσφατα από την Ιταλία και  αναρρώνει σε καραντίνα στο σπίτι του στο Σαν Πάουλου.

Αυξάνονται τα κρούσματα στη Γαλλία


Συνολικά 191 άνθρωποι έχουν νοσήσει από τον νέο κορωνοϊό στη Γαλλία, οι 86 εκ των οποίων νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής Υγείας Jerome Salmon, αυξάνοντας τον προηγούμενο απολογισμό των 130 κρουσμάτων, χθες.
Τρεις από αυτούς τους ασθενείς έχουν πεθάνει και 12 έχουν αναρρώσει, διευκρίνισε ο Γάλλος αξιωματούχος κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο Παρίσι, όπου προσέθεσε ότι οι εννέα εκ των ασθενών που νοσηλεύονται βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Η πρώτη νεκρή στις ΗΠΑ - Trump: Θα έχουμε πιθανώς επιπλέον κρούσματα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump δήλωσε ότι επιπλέον κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα είναι «πιθανά», όμως η χώρα είναι προετοιμασμένη για οποιοδήποτε ενδεχόμενο, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα αφότου έγινε γνωστός ο πρώτος θάνατος ασθενούς με Covid-19 στις ΗΠΑ.
Όπως εξήγησε ο Trump στους δημοσιογράφους, η πρώτη ασθενής στις ΗΠΑ που πέθανε έχοντας προσβληθεί από τον ιό είναι μια γυναίκα υψηλού κινδύνου, κοντά στα 60, στην πολιτεία της Ουάσιγκτον.
Επιπλέον, ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε γνωστό ότι θα συναντηθεί με εκπροσώπους φαρμακευτικών εταιρειών τη Δευτέρα για να συζητήσει την πιθανή δημιουργία εμβολίων.
Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ εξετάζουν να κλείσουν τα νότια σύνορα με το Μεξικό για να ελέγξουν την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, είπε ο Trump.
Στο μεταξύ, Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν  ότι οι περιορισμοί σε ταξιδιώτες από το Ιράν θα επεκταθούν για να συμπεριλάβουν όλους τους υπηκόους ξένων χωρών που επισκέφτηκαν αυτήν τη χώρα τις τελευταίες 14 ημέρες.
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Mike Pence, που ήταν παρών στη συνέντευξη τύπου , ανέφερε ότι η χώρα του θα συνεργαστεί με την Ιταλία και τη Νότια Κορέα για να συντονίσουν τον έλεγχο των ταξιδιωτών που εισέρχονται στις ΗΠΑ από αυτές τις χώρες.

Επιδεινώνεται η κατάσταση στο Ιράν

Το ιρανικό υπουργείο Υγείας, όπου η κατάσταση επιδεινώνεται διαρκώς, συστήνει στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς οι επίσημοι θάνατοι ανέρχονται σε 43 και τα επίσημα κρούσματα στα 593.
Πάντως ομάδα δημοσιογράφων, που εργάζονται για το BBC Persia, κάνουν λόγο για τουλάχιστον 210 επιβεβαιωμένους θανάτους που συνδέονται με τον ιό στο Ιράν,  επικαλούμενοι νοσοκομειακές πηγές που αποκάλυψαν μία επιχείρηση συγκάλυψης της κατάστασης.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν, πως ο αριθμός των κρουσμάτων θα μπορούσε να φθάσει τις 18.000.

Πρώτο κρούσμα στο Μονακό – Σε νοσοκομείο της Νίκαιας  ο ασθενής

Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κοροναϊό ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Μονακό το βράδυ της Παρασκευής 28/2, σημειώνοντας ότι η κατάσταση του ασθενούς «δεν εμπνέει ανησυχία» και πως βρισκόταν σε εξέλιξη η «διακομιδή» του σε νοσοκομείο της Γαλλίας.
Πρόκειται για άτομο που κατοικεί στο Μονακό, το οποίο τέθηκε σε απομόνωση το πρωί της Παρασκευής 28/2 στο κέντρο υγείας Princesse Grace και όπως ανέφερε η κυβέρνηση του πριγκιπάτου σε ανακοίνωσή της, επρόκειτο να διακομιστεί το βράδυ της Παρασκευής 28/2 να διακομισθεί στο επιδημιολογικό τμήμα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Νίκαιας, στη νότια Γαλλία, δυνάμει συμφωνιών μεταξύ των δύο χωρών.
Σημειώνεται ότι ασθενής δεν συγκαταλέγεται στα 19 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κοροναϊό, ενώ ακόμη ένα άτομο του περιβάλλοντος του ανθρώπου που έχει μολυνθεί «τέθηκε υπό περιορισμό κατ’ οίκον» και υπό ιατρική παρακολούθηση.

Τέσσερα νέα κρούσματα ανακοίνωσε το Κατάρ

Το Κατάρ ανακοίνωσε σήμερα 2/3 τέσσερα νέα κρούσματα του Covid-19.
Πρόκειται για δύο πολίτες της χώρας και τις δύο οικιακές βοηθούς τους, σύμφωνα με το πρακτορείο Qatar News Agency.
Το πρώτο κρούσμα του Covid-19, που είχε ανακοινωθεί αρκετά νωρίτερα από το υπουργείο Υγείας αναφερόταν σε 36χρονο ασθενή, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα στο Κατάρ από το Ιράν και η κατάστασή της υγείας του είναι σταθερή.

Σαουδική Αραβία, Τυνησία ανακοίνωσαν τα πρώτα τους κρούσματα

Σαουδική Αραβία και Τυνησία ανακοίνωσαν σήμερα (2/3) τα πρώτα τους επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19.
Οι αρχές της Τυνησίας δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες, σε αντίθεση με τη Σαουδική Αραβία που διευκρίνισε, πως ο ασθενής εισήλθε στη Σαουδική Αραβία από το Ιράν, μέσω Μπαχρέιν.

Καμία πτήση της American Airlines προς Μιλάνο – Τις πτήσεις προς Ιταλία, Ιράκ και Ν. Κορέα αναστέλλει η Τουρκία

Tουλάχιστον μέχρι την 24η Απριλίου αναστέλλει η American Airlines όλες τις πτήσεις της προς και από το Μιλάνο.
Όπως ανακοίνωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου 29/2(το πρωί Κυριακής 1/3 ώρα Ελλάδας), αναστέλλει προς το παρόν όλες τις πτήσεις της προς και από το Μιλάνο, κίνηση που γίνεται μερικές ώρες μετά τη νέα ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για περιοχές της Ιταλίας όπου καταγράφονται κρούσματα της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.
Ειδικότερα, η American Airlines ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις πτήσεις της προς και από το Μιλάνο από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης και από το Μαϊάμι τουλάχιστον έως την 24η Απριλίου, επικαλούμενη τη μείωση της ζήτησης.
Παράλληλα, τις απαγορεύσεις πτήσεων εξαιτίας του κορωνοϊού επέκτεινε η Τουρκία,  αναστέλλοντας τα δρομολόγια από και προς την Ιταλία, το Ιράκ και τη Νότια Κορέα, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Fakhreddin Koca.
Ήδη, οι τουρκικές αερογραμμές έχουν ήδη σταματήσει τις πτήσεις προς την Κίνα και το Ιράν.
Τέλος, η αεροπορική εταιρία Lufthansa ανακοίνωσε ότι περιορίζει τα δρομολόγιά της, κυρίως στις μικρές και μεσαίες αποστάσεις, ενώ τα αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων που δεν χρησιμοποιούνται αυξήθηκαν από 13 σε 23.
Επιπλέον, η εταιρία εξετάζει το ενδεχόμενο να εφαρμόσει περικοπές στο ωράριο των υπαλλήλων της.
Σημειώνεται τέλος, ότι μετά την ακύρωση της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ) και της Έκθεσης Ειδών Σιδήρου της Κολωνίας, η Έκθεση ειδών άθλησης «Fibo» που θα γινόταν στις αρχές Απριλίου στην Κολωνία, αναβλήθηκε για το β΄ εξάμηνο του έτους.

Νέοι περιορισμοί, αναβολές, αναστολές πτήσεων παγκοσμίως

Η Σουηδία απαγόρευσε προσωρινά στην αεροπορική εταιρεία IranAir να εκτελεί πτήσεις από και προς τη χώρα, λόγω της επιδημίας.
"Αυτό σημαίνει ότι οι απευθείας πτήσεις μεταξύ Σουηδίας και Ιράν θα σταματήσουν", ανέφερε η Υπηρεσία Μεταφορών.
Στη Χιλή, ματαιώθηκε το Παγκόσμιο Συνέδριο Χαλκού CRU-Cesco καθώς εκφράστηκαν ανησυχίες για τον κίνδυνο που ενδεχομένως θα διατρέξουν όσοι αποφασίσουν να κάνουν το ταξίδι, λόγω της επιδημίας.
Στο Βιετνάμ, ο εθνικός αερομεταφορέας Vietnam Airlines έκανε γνωστό ότι θα διακόψει τις πτήσεις του για τη Νότια Κορέα από τις 5 Μαρτίου.
Εν τω μεταξύ, η 64η Σύνοδος της Επιτροπής για την Κατάσταση των Γυναικών του ΟΗΕ, που επρόκειτο να διεξαχθεί από τις 9 έως τις 20 Μαρτίου στη Νέα Υόρκη με τη συμμετοχή 12.000 ανθρώπων από κάθε γωνιά του κόσμου, συμπτύχθηκε σε διάρκεια και θα πραγματοποιηθεί σε μία μόλις ημέρα, εξαιτίας της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσαν σήμερα 2/3 οι διοργανωτές.
«Μετά τις συστάσεις (την Παρασκευή 28/2) του γενικού γραμματέα Antonio Gutteres να μειώσουμε δραστικά τη μορφή του συνεδρίου λόγω του κορωνοϊού», «αποφασίστηκε να διεξαχθεί μια συνεδρίαση την 9η Μαρτίου προκειμένου οι αντιπροσωπείες να υιοθετήσουν μια πολιτική διακήρυξη» τονίζεται σε ένα δελτίο τύπου.

Ο ΠΟΥ αναβάθμισε το επίπεδο επικινδυνότητας

«Αναβαθμίσαμε το επίπεδο επικινδυνότητας του κινδύνου εξάπλωσης αλλά και του κινδύνου επίδρασης του COVID-19 (σσ. κορωνοϊός) σε πολύ υψηλό σε παγκόσμιο επίπεδο» δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτός Κίνας έχουν εντοπιστεί 4.351 κρούσματα σε 48 χώρες αλλά και 67 θάνατοι έως χθες(28/2/2020) το πρωί.
Όπως υποστήριξε, επιδημιολόγοι βλέπουν «σύνδεση των επιδημιών του COVID-19 σε πολλές χώρες, αλλά οι περισσότερες περιπτώσεις σε γνωστές επαφές ή συστοιχίες περιπτώσεων», ενώ τόνισε πως «η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων αλλά και των χωρών που έχουν πληγεί τις τελευταίες ημέρες είναι σαφώς ανησυχητική».
Ωστόσο, ο Tedros επεσήμανε ότι ακόμα δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο ιός εξαπλώνεται ελεύθερα στις κοινότητες.
Πάντως, ο επικεφαλής του ΠΟΥ τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη περισσότερα από 20 φάρμακα.
Image
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/CHARTFOUR.png?itok=M-GpzpNQ
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/NONCHINA.png?itok=90qFwuOe
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης