Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία - Bellen: Η Ελλάδα δεν πρέπει να αφεθεί μόνη - Salenberg: Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορα της ΕΕ

Αυστρία - Bellen: Η Ελλάδα δεν πρέπει να αφεθεί μόνη - Salenberg: Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορα της ΕΕ
Η Ελλάδα συμβάλλει σημαντικά στην προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζει ο Αυστριακός ΥΠΕΞ A.Salenberg - Αύριο 3/3, θα βρίσκεται στην Αθήνα, σε ένδειξη στήριξης
Ενόψει του ανοίγματος των τουρκικών συνόρων στην κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πρόσφυγες, δεν επιτρέπεται να αφεθούν μόνες τους η Ελλάδα και η Βουλγαρία, τόνισε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας Alexander Van der Bellen κατά την σημερινή κοινή συνέντευξη Τύπου στην Βιέννη με τον πρόεδρο της Κροατίας Zoran Milanovic.
Όπως επισήμανε ο Αυστριακός πρόεδρος, στον ίδιο "δεν είναι προφανές" το τί θέλει να πετύχει με την "απειλή" της η τουρκική κυβέρνηση.
Σε χθεσινοβραδινές δηλώσεις του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, ο Αυστριακός καγκελάριος Sebastian Kurz είχε επαναλάβει την πρόθεση της Αυστρίας να υποστηρίξει οικονομικά και με επιπλέον αστυνομικούς, τις χώρες στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ελλάδα και την Βουλγαρία, για την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης με τους πρόσφυγες.
Εξάλλου, σήμερα το μεσημέρι, ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Karl Nehammer, κατά την συνάντηση του με τον Ούγγρο ομόλογό του Sander Pinder στο Νίκελσντορφ, στα αυστρο-ουγγρικά σύνορα, τόνισε ότι η Αυστρία επιθυμεί να στηρίξει "με προσωπικό, με υλικό και με χρήματα" την Ελλάδα και τις άλλες βαλκανικές χώρες τις οποίες αφορούν οι νέες εξελίξεις στο προσφυγικό.

Στην Αθήνα αύριο Τρίτη 3/3 ο ΥΠΕΞ Alexander Salenberg
Η Ελλάδα συμβάλλει σημαντικά στην προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζει ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Alexander Salenberg, ο οποίος αύριο θα επισκεφθεί την Αθήνα
"Η Ελλάδα παρέχει μία σημαντική συμβολή στην προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως εκ τούτου η επίσκεψη μου είναι και ένα μήνυμα υποστήριξης", τόνισε σε σημερινές δηλώσεις του στην Βιέννη ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Alexander Salenberg, ο οποίος φθάνει αύριο στην Αθήνα για επίσκεψη εργασίας.
Όπως σημείωσε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος στην ελληνική πρωτεύουσα θα έχει συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δέντια και τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη, δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί μία κατάσταση όπως κατά τη διάρκεια της "προσφυγικής κρίσης" το 2015-2016.
Σύμφωνα με τον Alexander Salenberg, "δεν είναι δυνατόν, με την προσποίηση λανθασμένων γεγονότων, να στέλνονται από την Τουρκία μετανάστες σε βάρκες και λεωφορεία στην κατεύθυνση των ελληνικών εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης".
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης