Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αποκλειστικό: Προκαταρκτική εξέταση στην Creta Farms με εντολή Αρείου Πάγου

tags :
Αποκλειστικό: Προκαταρκτική εξέταση στην Creta Farms με εντολή Αρείου Πάγου
Ποια αδικήματα διερευνώνται, ποιοι καλούνται ως μάρτυρες και ποιοι ως ύποπτοι
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διάπραξη των αδικημάτων της απιστίας, της πλαστογραφίας και της μη καταβολής δεδουλευμένων στην Creta Farms διέταξε σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Η  παραγγελία ήδη διαβιβάστηκε στον αρμόδιο Πταισματοδίκη ο οποίος θα διενεργήσει την έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν διαπράχθηκαν τα αδικήματα που ισχυρίζεται ότι έχουν διαπραχθεί ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Creta Farms κ. Κωνσταντίνος Δομαζάκης με εξώδικες δηλώσεις του προς τις τράπεζες, τη διοίκηση της Creta Farms και τον CRΟ κ. Μιχάλη Χουρδάκη και οι οποίες μεταξύ άλλων κοινοποιήθηκαν και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες προς τον αρμόδιο Πταισματοδίκη έχουν διαβιβαστεί και πρόσθετα στοιχεία τα οποία ζητείται να διερευνηθούν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Σε πρώτη φάση για να παράσχει στοιχεία έχει κληθεί ή θα κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας ο κ. Κωνσταντίνος Δομαζάκης ο οποίος είναι άγνωστο αν έχει υποβάλλει και μηνυτήριες αναφορές και κατά ποιου ή ποιων αλλά και εργαζόμενοι στην εταιρία και αμέσως μετά ακολουθούν για ανωμοτί κατάθεση ο CRO, τα μέλη του ΔΣ της Creta Farms καθώς και στελέχη των τραπεζών που έχουν εμπλακεί στη διαδικασία σύναψης συμφωνίας συνδιαλλαγής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των αιτουμένων από την εισαγγελία σε πρώτη φάση είναι να προσκομιστεί άμεσα η έκθεση της Deloitte για την Creta Farms γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει περιπλοκές δεδομένου ότι η έκθεση δεν έχει παραληφθεί από την εταιρία λόγω της μη καταβολής της αμοιβής της ελεγκτικής εταιρίας.
Δεν αποκλείεται η δικαστική έρευνα που έχει ξεκινήσει να δημιουργήσει και εμπλοκές στην εκδίκαση της συμφωνίας συνδιαλλαγής η οποία έχει προσδιοριστεί για την 20η Μαρτίου ενώ φαίνεται ότι ο κ. Κωνταντίνος Δομαζάκης έχει αποφασίσει να κινηθεί εναντίον όσων έχουν εμπλακεί στην Creta Farms μετά από την απομάκρυνσή του από το ΔΣ της εταιρίας το περασμένο καλοκαίρι αλλά και να μπλοκάρει τη διαδικασία συνδιαλλαγής.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης