Τελευταία Νέα
Διεθνή

Borissov: Ο Erdogan αρνήθηκε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με Μητσοτάκη, λόγω... της αστυνομικής βίας στα σύνορα

Borissov: Ο Erdogan αρνήθηκε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με Μητσοτάκη, λόγω... της αστυνομικής βίας στα σύνορα
Σύμφωνα με το euractiv.com, ο Borissov είχε αναλάβει πρωτοβουλία που θα έφερνε στο τραπέζι των συζητήσεων στη Σόφια την Ελλάδα, την Τουρκία και Ευρωπαίους ηγέτες, ώστε να αποφευχθεί μια νέα προσφυγική κρίση
Τα... σχέδια του για συνάντηση του Τούρκου προέδρου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες περιγράφει ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, επισημαίνοτας ωστόσο ότι η συνάντηση ματαιώθηκε λόγω της... αστυνομικίας βίας στα σύνορα.
Παίρνοντας σαφή θέση υπέρ της Τουρκίας, ο Boyko Borissov υποστηρίζει ότι ο Recep Tayyip Erdogan τον διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα τηρήσει τη δέσμευση της και δεν θα επιτρέψει προσφυγική πίεση στη Βουλγαρία.
Κάτι που -όπως σχολιάζει και το Euractiv.com- ισχύει, καθώς η κατάσταση στα σύνορα της Βουλγαρίας παραμένει ήρεμη.
«Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου έπειτα από δείπνο εργασίας με τον Τούρκο πρόεδρο, ο Borissov παραδέχθηκε ότι ο οικοκοδεσπότης του δεν ήθελα να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει στους πρόσφυγες να περάσουν στην επικράτεια της και χρησιμοποιεί χειροβομβίδες και δακρυγόνα για να τους αποτρέψει από την παράνομη διέλευση» αναφέρεται στο δημοσίευμα του Euractiv.com.
Από την πλευρά του, ο Erdogan κατηγορεί τις ελληνικές δυνάμεις για τον θάνατο δύο προσφύγων και τον σοβαρό τραυματισμό τριών ακόμα, οι οποίοι ήθελαν να περάσουν στα σύνορα, κάτι που η ελληνική πλευρά απορρίπτει ως «fake news».
Σύμφωνα πάντα με το Euractiv.com, ο Borissov παραδέχθηκε ότι το σχέδιο του να οργανώσει μια μεγάλη διπλωματική συνάντηση απέτυχε, υποδηλώνοντας πως η αιτία ήταν η αστυνομική βία στα ελληνικά σύνορα.
Όπως ανέφερε ο ίδιος, είχε επιχειρήσει να οργανώσει μια συνάντηση στη Σόφια την Παρασκευή με τον Erdogan, τον Μητσοτάκη, τη Merkel και τον πρωθυπουργό της Κροατίας, Andrej Plenković.
«Προσπάθησα πολύ για να οργανώσω αυτή τη συνάντηση σε ένα ευρύτερο επίπεδο» είπε ο Borissov και συμπλήρωσε «αλλά τότε, ενημερωθήκαμε για τον θάνατο προσφύγων.
Κάποιοι από τους ομολόγους μου δεν δίστασαν να ανεβάσουν τις απόψεις τους για τις πληροφορίες αυτές στο διαδίκτυο.
Σύμφωνα με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό «την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος Erdogan ήταν έτοιμος να έρθει στη Σόφια την Παρασκευή, αλλά η απροθυμία του να καθίσει στο τραπέζι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη οδήγησε τελικά στο να μην γίνει αυτή η συνάντηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης