Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barnier (ΕΕ): Οι διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία πηγαίνουν καλά - Σαφείς οι θέσεις των δύο πλευρών

Barnier (ΕΕ): Οι διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία πηγαίνουν καλά - Σαφείς οι θέσεις των δύο πλευρών
Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ τόνισε ότι «το Brexit αποτελεί ένα σχολείο υπομονής και αποφασιστικότητας»
Την αισιοδοξία του για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Βρετανίας εξέφρασε σήμερα (3/3) ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής, Michel Barnier, στον απόηχο της έναρξης του πρώτου γύρου συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών.
Ειδικότερα, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών για τη σχέση που θα έχουν μετά το Brexit, ο κ. Barnier δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Βρετανός ομόλογός του, David Frost, εργάστηκαν για την καθιέρωση των «γκρίζων ζωνών», διευκρινίζοντας ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε ορισμένους τομείς «σύγκλισης» στις διαπραγματεύσεις για τις κατευθυντήριες γραμμές.
«Στο πρώτο στάδιο προσπαθούμε να δούμε ξεκάθαρα και με ακρίβεια που βρίσκονται οι αποκλίσεις μας, οι γκρίζες ζώνες και οι συγκλίσεις μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Barnier μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας διαπραγματεύσεων.
«Το Brexit και η περίοδος μετά του Brexit αποτελούν ένα σχολείο υπομονής και αποφασιστικότητας», υπογράμμισε ο διαπραγματευτής της ΕΕ, για να τονίσει εν συνεχεία ότι τόσο οι θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και οι θέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου είναι «σαφείς».
«Νομίζω ότι οι διαπραγματεύσεις πηγαίνουν καλα», επεσήμανε ο Michel Barnier, αναφερόμενος στον πρώτο γύρο διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Βρυξέλλες και Λονδίνο, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη (5/3).
Νωρίτερα, ο κ. Barnier ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι «προσεγγίζουμε αυτές τις διαπραγματεύσεις με εποικοδομητικό πνεύμα», προχθέτοντας ότι «θέλουμε να συμφωνήσουμε για μία φιλόδοξη και δίκαιη εταιρική σχεσή», καθώς και ότι «θα σεβαστούμε τις προηγούμενες κοινές δεσμεύσεις μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης