Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στα 9 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Σε κατ’ οίκον περιορισμό 20 εργαζόμενοι από νοσοκομεία - Έκτακτα μέτρα σε Ηλεία, Ζάκυνθο και Αχαΐα

Στα 9 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Σε κατ’ οίκον περιορισμό 20 εργαζόμενοι από νοσοκομεία - Έκτακτα μέτρα σε Ηλεία, Ζάκυνθο και Αχαΐα
Το 9ο επιβεβαιωμένο κρούσμα αγορά έναν Έλληνα ταξιδιώτη από το Ισραήλ και την Αίγυπτο
(upd) Στη λήψη έκτακτων μέτρων που αφορούν συνολικά το νομό Ηλείας προχωρά η κυβέρνηση, προκειμένου να προληφθεί η διασπορά του κορωνοϊού.
Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας κλείνουν σχολεία, αθλητικά κέντρα, κινηματογράφοι, θέατρα αρχαιολογικοί χώροι  για 48 ώρες,  αύριο (5/3) και μεθαύριο (6/3). 
Στο ίδιο διάστημα αναστέλλονται όλες οι μαζικές συναθροίσεις και αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Τα μέτρα αφορούν τους τρεις νομούς καθώς από αυτούς προέρχονται οι 54 εκδρομείς στους Αγίους Τόπους μεταξύ των οποίων ο 66χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός που διαπιστώθηκε ως το ένατο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα.
Παράλληλα ο κ.Τσιόδρας επανάλαβε την έκκληση των επιστημόνων για την πιστή τήρηση των μέτρων πρόληψης και ιδιαίτερα των κανόνων προσωπικής υγιεινής.

Εννέα τα κρούσματα

Στα 9 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.
To ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού αφορά σε 66χρονο Έλληνα, ταξιδιώτη από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα.
Αυτή την ώρα, πραγματοποιείται εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς.
Εξάλλου, σήμερα (4/3/2020) το πρωί είχε ανακοινωθεί και το όγδοο κρούσμα στη χώρα μας.
Πρόκειται για ένα Έλληνα πολίτη, στενή επαφή του πέμπτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης.
Υπενθυμίζεται ότι το πέμπτο επιβεβαιωμένο κρούσμα ήταν μια γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία είχε έρθει σε επαφή με το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα.
Η 39χρονη γυναίκα είναι εκπαιδευτικός και σύμφωνα με πληροφορίες το 8 κρούσμα είναι ο 40χρονος σύζυγός της.
Σε αυστηρή κατ' οίκον απομόνωση τέθηκε από σήμερα η οικογένεια του 7ου κρούσματος του κορωνοϊού στη χώρα μας. Πρόκειται για τον άνδρα που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα, καθώς είχε ανιχνευτεί θετικός στον κορωνοϊό, αλλά εμφάνισε σύμπτωμα ίωσης σήμερα.
Τα παιδιά του έχουν να πάνε σχολείο από την περασμένη Πέμπτη, πριν εμφανίσει συμπτώματα ο πατέρας τους, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Υγείας.

Συναγερμός στο νοσοκομείο του Ρίου

Πάντως, στο νοσοκομείο του Ρίου έχει σημάνει υγειονομικός συναγερμός, καθώς ο 66χρονος νοσηλεύεται εκεί από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας και η αρχική διάγνωση ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού.
Βάσει αυτής εισήχθη σε παθολογική κλινική, καθώς η λοίμωξη δεν είχε συσχετισθεί με το ταξιδιωτικό του ιστορικό, ενώ παραμένει άγνωστο αν ο ασθενής είχε αναφέρει το ταξίδι του σε χώρες με κρούσματα. 
Στα δύο εικοσιτετράωρα της νοσηλείας του στην Παθολογική έχει έρθει σε επαφή με άγνωστο αριθμό ατόμων (ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και συνοδοί). 
Κατά συνέπεια, εργαζόμενοι (γιατροί και νοσηλευτές) του νοσοκομείου του Ρίου, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με το ένατο κρούσμα, μπαίνουν σε καραντίνα.
Συγκεκριμένα 15 γιατροί και νοσηλευτές από το νοσοκομείου του Ρίου και άλλοι 5 από το νοσοκομείο Αμαλιάδας τέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό.
Γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του 66χρονου και λαμβάνονται δείγματα προς εξέταση από τα συνολικά 51 άτομα που συμμετείχαν μαζί του στην εκδρομή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη κάποιοι δήλωσαν στις αρχές ότι έχουν πυρετό.
Ο 66χρονος νοσηλεύεται στο Ρίο και είχε επιστρέψει από την Αίγυπτο και το Σινά, όπου συμμετείχε σε οργανωμένη εκδρομή.
Επέστρεψε στις 28 Φεβρουαρίου στην Αμαλιάδα και την ίδια ημέρα είτε την επόμενη μετέβη στο νοσοκομείο Αμαλιάδας.
Στις 2 Μαρτίου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείου του Ρίου.


Που επικεντρώνονται οι ειδικοί

Την ίδια στιγμή οι Έλληνες ειδικοί υπογραμμίζουν πως κύριο μέλημα τους είναι να προλάβουν να τελειώσει η γρίπη, έτσι ώστε οι υγειονομικές αρχές της χώρας να μπορέσουν να ανταποκριθούν χωρίς το "βάρος" της γρίπης στη διαχείριση και αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Αν και στην Ελλάδα, οι αρμόδιες αρχές έχουν καταφέρει τουλάχιστον προς το παρόν να εντοπίσουν έγκαιρα τα εισαγόμενα κρούσματα, πλέον το βάρος δίνεται στην πιθανή, μεγάλη διασπορά του ιού που θα πρέπει να αναμένονται τις επόμενες 3 με 5 εβδομάδες.
Σημειώνεται πως και οι 8 που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία αναφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη βρίσκονται σε καλή κατάσταση όσον αφορά την υγεία τους.

Το ιστορικό των 8 κρουσμάτων στην Ελλάδα

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη 26/02, όταν διεγνώσθη θετική μια 38χρονη στη Θεσσαλλονίκη που είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο.
Το δεύτερο κρούσμα επιβεβαιώθηκε την Πέμπτη 27/02 και αφορούμε τον 9χρονο γιο της 38χρονης ενώ την ίδια ημέρα διεγνώσθη θετική και μια 40χρονη στην Αθήνα που είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο
Το τέταρτο κρούσμα επιβεβαιώθηκε την Παρασκευή 28/02 και αφορούμε μια 36χρονη καθηγήτρια στην Αθήνα, η οποία είχε ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία.
Το Σάββατο 29/02 επιβεβαιώθηκαν άλλα τρία κρούσματα και συγκεκριμένα, μια γυναίκα στη Θεσσαλονίκη, φίλη της 38χρονης - του πρώτου κρούσματος -, ένας 62χρονος στην Αθήνα που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία και ένας Έλληνας στην Αθήνα, στενή επαφή του 3ου κρούσματος.
Το 8ο κρούσμα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε σήμερα Τετάρτη 04/03, και όπως αναφέρθηκε, αφορά έναν Έλληνα στη Θεσσαλονίκη, στενή επαφή του πέμπτου κρούσματος.

Τσιόδρας (λοιμωξιολόγος): Προτεραιότητα οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού

Σε 8 κομβικά σημεία που αφορούν τον κοροναϊό και την επίπτωση του σε διεθνές επίπεδο αλλά και την Ελλάδα στάθηκε ο λοιμωξιολόγος Σ. Τσιόδρας στην σημερινή αναλυτική ενημέρωση του στους ιατρικούς συντάκτες.
Απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων και εξήγησε τι προβληματίζει τους επιστήμονες σε σχέση με τις ευπαθείς ομάδες την πιθανή υποσιάγωνων του κοροναϊού στην κοινότητα, τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και την χρησιμότητα τους και την επιτήρηση του ιού στη χώρα μας.
Ο ΠΟΥ έχει αυξήσει, όπως επισήμανε ο κ. Τσιόδρας την επικινδυνότητα για τις επιπτώσεις της νόσου σε πολύ υψηλό επίπεδο, ενώ έχει αναβαθμιστεί και το αντίστοιχο επίπεδο που αφορά πολίτες της ΕΕ.
Όπως είπε, έως τις 2 Μαρτίου, ο ιός έχε καταγραφεί σε 66 χώρες, στις οποίες ανιχνεύθηκαν κρούσματα.
Οι μολύνσεις αγγίζουν τις 91.000 παγκοσμίως και οι νεκροί από τις επιπλοκές του κοροναϊού όπως σημείωσε, φτάνουν τους 3.100.
Στη γειτονική Ιταλία όπως παρατήρησε, τα κρούσματα φτάνουν πλέον τα 2.000 και 52 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ ο ιός «πέρασε» και στην Αφρική.
Μάλιστα, επισήμανε ότι σε κάποιες χώρες έχει παρατηρηθεί υποανίχνευση της νόσου.
Προτεραιότητα για το υπουργείο Υγείας παραμένει η προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.
Σε λίγες μέρες ξεκινά όπως είπε ο κος Τσιόδρας η εφαρμογή δύο επιδημιολογικών μοντέλων επιτήρησης για τον κοροναϊό, για να καταγράφει με ξεκάθαρο τρόπο η επίπτωση της νόσου στην κοινότητα τις προσεχείς ημέρες.
Μάλιστα είπε ότι θα πραγματοποιείται δειγματοληπτικός έλεγχος για τον κοροναϊό σε ασθενείς που πάνε στα νοσοκομεία με συμπτώματα ίωσης και σε όσους βρίσκονται σε ΜΕΘ.

Μετά από 3 με 5 εβδομάδες από την «είσοδο» του ιού σε μια χώρα καταγράφονται τα πιο πολλά περαστικά

Ο κ. Τσιόδρας είπε επίσης ότι έχουν ελεγχθεί 270 άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα, 7 τον αριθμό και έχει γίνει εργαστηριακός έλεγχος σε 570 δείγματα χωρίς να βρεθεί κάποιο θετικό στον κοροναϊό, πέραν όσων έχουν ανακοινωθεί επισήμως.
Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να έχουμε στην Ελλάδα κρούσματα κοροναϊού που δεν έχουν διαγνωσθεί, ο κ. Τσιόδρας δεν το απέκλεισε και έφερε ως παράδειγμα τις ΗΠΑ.
«Παρά τα δρακόντεια μέτρα περιορισμού εισόδου στη χώρα, εμφανίστηκαν αδιευκρίνιστης προέλευσης κρούσματα. 4 με 5 εβδομάδες αργότερα και σήμερα μετράνε ήδη 6 νεκρούς από επιπλοκές του ιού, όπως χαρακτηριστικά είπε.
Μάλιστα συνέχισε επισημαίνοντας πως «οι μεγάλες αυξήσεις στον αριθμό των κρουσμάτων κοροναϊού καταγράφονται 3 με 5 εβδομάδες αφότου μπει κάποιος ιός σε μια χώρα. Ωστόσο διευκρίνισε πως τα τελευταία μαθηματικά μοντέλα για τον κοροναϊό έχουν δείξει «ότι η έξαρση μπορεί να ανακοπεί ως ένα βαθμό, αν κάποιος καταφέρει να περιορίσει το 70% των μεταδόσεων, ιχνηλατώντας τις επαφές όσον προέρχονται από την βόρεια Ιταλία» όπου ήδη η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Πρόβλεψη αν νοσήσουν πολλοί σε μικρό χρονικό διάστημα

Έχουμε προβλέψει νοσοκομεία για μαζική νοσηλεία περιστατικών, ανέφερε ο κ. Τσιόδρας που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την μεγάλη ομάδα ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, τους "αφανείς ήρωες" όπως είπε, που δουλεύουν για να περιορίσουν την διασπορά του ιού στη χώρα.
«Ευπαθής ομάδα είναι οι επαγγελματίες υγείας. Υψηλού κινδύνου, παίρνουν τα μέγιστα μέτρα αυτοπροστασίας. Έχουν γίνει επιδημίες σε όλο τον κόσμο, λόγω νοσηλευτικού προσωπικού. Ευθύνη και τον επαγγελματιών υγείας να μην πηγαίνουν στη δουλειά τους, όταν έχουν συμπτώματα γρίπης», τόνισε.

Οι επιστήμονες μας καθησυχάζουν αλλά γιατί παίρνουν δρακόντεια μέτρα;

«Μέχρι και εχθές το βράδυ ο πρόεδρος της ΠΟΥ ενθάρρυνε όσο το δυνατόν πιο αυστηρά μέτρα για τον περιορισμού του ιού. Όπου έγινε με πυγμή περιορίστηκε ο ιός. Η γρίπη δεν περιορίζεται.
Αυτός ο ιός μας δίνει χρόνο να αντιδράσουμε» εξήγησε ο κ. Τσιόδρας.
«Αν δεν πάρεις μέτρα μπορεί να έχεις εκατοντάδες κρούσματα, καλύτερα να πάρεις πιο σκληρά μέτρα, παρότι αυτό δεν διασφαλίζει ότι θα το αποφύγουμε.
Δεν πήραμε μέτρα όπως η Γαλλία να απαγορεύσουμε τις συναθροίσεις σε πάνω από 5000 άτομα» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας που επικαλέστηκε το φιλότιμο των Ελλήνων για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου, όταν ρωτήθηκε αν έπραξαν σωστά όσοι γιόρτασαν μαζικά το καρναβάλι σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας παρότι υπήρχε απαγόρευση.
 
Γιατί κλείνουμε τα σχολεία

Ο κ. Τσιόδρας αναφερόμενος στα σχολεία που κλείνουν είπε ότι «μπορεί να δρούμε καθ' υπερβολή, αλλά προτιμούμε να βρισκόμαστε μπροστά από τις εξελίξεις». Όπως διευκρίνισε υπάρχουν 14 σχολεία που κλείνουν γιατί οι μαθητές τους ήρθαν σε επαφή με κρούσμα και άλλα 14 γιατί πραγματοποίησαν οργανωμένες εκδρομές στις πληγείσες από το νέο ιό περιοχές της Ιταλίας.
«Είναι πολύ σημαντικό να ληφθούν αυτά τα μέτρα καθώς ιδίως στα δημοτικά δημιουργούνται συνθήκες εύκολης διασποράς, θα ήταν χρήσιμη η καθημερινή εκπαίδευση στα σχολεία».

Γιατί δεν απαγορεύθηκαν τα ταξίδια στην Ιταλία

Ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε ότι σε όσες χώρες εφάρμοσαν δρακόντεια μέτρα δεν τα κατάφεραν να περιορίσουν τη διασπορά του κοροναϊού, γιατί όπως εξήγησε «η περίοδος επώασης του ιού είναι μεγάλη και ο ιός ξεφεύγει».

Το στίγμα χειρότερο από την επιδημία

«Με ενοχλεί βαθύτατα ως άνθρωπο το ανελέητο κυνηγητό, που γίνεται σε ανθρώπους που έτυχε να νοσήσουν ή είχαν μια ύποπτη επαφή» ανέφερε ο κ. Τσιόδρας τονίζοντας πως «το χειρότερο είναι το στίγμα προς στον συνάνθρωπο, χειρότερο και από την επιδημία.
Να γίνουμε το καλό παράδειγμα για όλη την ανθρωπότητα» κατέληξε.
Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας είπε τέλος ότι έχουν αποσταλεί με mail σε 1 εκατ. πολίτες οι οδηγίες του υπουργείου Υγείας μέσω του συστήματος Taxisnet της ΑΑΔΕ.

Ποια σχολεία κλείνουν λόγω κορωνοϊού

Η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού (Covid-19) εισηγήθηκε την αναστολή της λειτουργίας σχολείων που έχουν ομάδες μαθητών που έχουν επιστρέψει από οργανωμένες σχολικές εκδρομές σε περιοχές με τοπική μετάδοση της νόσου στην Ιταλία ή που ενδέχεται να ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.
Η παραπάνω εισήγηση έρχεται μετά την τελευταία εκτίμηση κινδύνου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC, 2/3/2020), κατά την οποία σημειώνεται πως ο κίνδυνος εμφάνισης επιδημικών εξάρσεων της νόσου COVID-19 είναι στη χώρα μας μέτριος προς υψηλός, λόγω:
- της πρόσφατης σημαντικής αύξησης κρουσμάτων με τοπική μετάδοση της νόσου στην Ιταλία
- της υψηλής πιθανότητας για ταχεία μετάδοση της νόσου, με την εισαγωγή της σε χώρες που έχουν λίγα κρούσματα χωρίς τοπική μετάδοση της νόσου
- της πιθανότητας μετάδοσης της νόσου από περιπτώσεις με ήπια συμπτωματολογία, οι οποίες δεν αναζητούν ιατρική βοήθεια
- των ήδη γνωστών πολλαπλών εξαγωγών της νόσου από την Ιταλία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Αναφέρεται επίσης ότι η επίπτωση παρόμοιων επιδημιολογικών εξάρσεων θα είναι μεγάλη, ιδιαίτερα εάν αυτές συμπεριλαμβάνουν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού ή αφορούν νοσοκομεία, επαγγελματίες υγείας ή νοσηλευόμενους.
Επιπρόσθετα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αύξησε σε παγκόσμιο επίπεδο, το βαθμό επικινδυνότητας για τη μετάδοση και τις επιπτώσεις της νόσου COVID-19 σε πολύ υψηλό.
Ακολουθούν τα σχολεία και το χρονικό διάστημα που θα ανασταλεί η λειτουργία τους.

Α. Για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για χρονικό διάστημα από 3.3.2020 έως και 13.3.2020, τα κάτωθι σχολεία:

4ου ΓΕΛ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
11ου ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
19ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
14ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Β. Προσωρινή αναστολή λειτουργίας των ακόλουθων σχολείων, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας για χρονικό διάστημα από 3.3.2020 έως και 17.3.2020:

5ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
3ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Γ. Προσωρινή αναστολή λειτουργίας των ακόλουθων σχολείων για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας για τα ακόλουθα αναλυτικά αναφερόμενα χρονικά διαστήματα:

    του Νηπιαγωγείου «Ι.Μ. ΚΑΡΡΑΣ», από 3.3.2020 έως και 8.3.2020
    του Γυμνασίου και Λυκείου του Κολλεγίου Αθηνών από 3.3.2020 έως και 8.3.2020
    του Γυμνασίου και Λυκείου του Κολλεγίου Ψυχικού από 3.3.2020 έως και 8.3.2020
    του 1ου ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης από 3.3.2020 έως και 8.3.2020
    του 2ου ΓΕΛ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης από 3.3.2020 έως και 8.3.2020
    του 1ου Γυμνασίου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης από 3.3.2020 έως και 8.3.2020
    του 2ου Γυμνασίου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης από 3.3.2020 έως και 8.3.2020
    του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης για χρονικό διάστημα από 3.3.2020 έως και 6.3.2020
    του 1ου ΕΠΑΛ Επανωμής για χρονικό διάστημα από 3.3.2020 έως και 11.3.2020
    του 8ου ΕΚ Επανωμής για χρονικό διάστημα από 3.3.2020 έως και 11.3.2020
    του 37ου Δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης για χρονικό διάστημα από 3.3.2020 έως και 7.3.2020
    του 64ου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης από 3.3.2020 έως και 7.3.2020
    του 17ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Αθήνας για χρονικό διάστημα από 3.3.2020 έως και 7.3.2020
    του 17ου ΓΕΛ Αθήνας για χρονικό διάστημα από 3.3.2020 έως και 7.3.2020.

(πρώτη ενημέρωση Τετάρτη 4/3 08:28)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης