Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος (αναπληρωτής υπ.Μετανάστευσης): Καθοδηγούμενη από την Τουρκία η μεταναστευτική ροή στον Έβρο

Κουμουτσάκος (αναπληρωτής υπ.Μετανάστευσης): Καθοδηγούμενη από την Τουρκία η μεταναστευτική ροή στον Έβρο
Η Ελλάδα αντιμετώπισε κατά μείζονα λόγο θέμα εθνικής ασφάλειας υποστήριξε ο κ.Κουμουτσάκος
Τη θέση ότι η μεταναστευτική ροή προς τον Έβρο ήταν καθοδηγούμενη από την Τουρκία και όχι μια αυθόρμητη μετακίνηση προσφύγων διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γ. Κουμουτσάκος.
«Η Ελλάδα εάν χρειαστεί, δηλώνει ανοικτά την πρόθεση της για κινητοποίηση του έκτακτου μηχανισμού αλληλεγγύης για θέματα μετανάστευσης και ασύλου, αν κάποιο μέλος δέχεται υπερβολική ροή μεταναστών, εφόσον οι συνθήκες χειροτερεύσουν.
Είναι μια δυνατότητα κι η Ελλάδα δηλώνει πως έχει πρόθεση να χρησιμοποιήσει» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Κουμουτσάκος, ο οποίος έκανε λόγο για συνθήκες εισβολής αμάχων στη χώρα, οι οποίες και υποκινήθηκαν από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan.
«Η Ελλάδα αντιμετώπισε κατά μείζονα λόγο θέμα εθνικής ασφάλειας κι αυτό είναι μάλιστα που θα επισημανθεί και στις Βρυξέλλες.
Η Ελλάδα θα είναι βασικό θέμα συζήτησης στη σύνοδο των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της ΕΕ, θα θέσουμε θέμα για ουσιαστική και με περιεχόμενο αλληλεγγύη.
Θα επισημάνουμε ότι τα σύνορα μας είναι ευρωπαϊκά σύνορα.
Θα παρουσιάσουμε την κατάσταση με στοιχεία και νούμερα που αποδεικνύουν ότι επρόκειτο για μια αυθόρμητη μετακίνηση αλλά για μια καθοδηγούμενη μεταναστευτική ροή από την Τουρκία και θα τονίσουμε την διπλή διάσταση του συνόρου ως ευρωπαϊκού κι ελληνικού ταυτόχρονα» υποστήριξε ο κ.Κουμουτσάκος, ο οποίος αποτίμησε ως θετική την σειρά τηλεφωνικών επαφών τις οποίες είχε αναφορικά με την κατάσταση στα ελληνικά σύνορα, κάνοντας λόγο για εμπεδωμένο κλίμα αλληλεγγύης και ρητής αναγνώρισης ότι η Ελλάδα αγωνίστηκε για την Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης