Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης (υπ.Ανάπτυξης): Τελείως κλειστά τα σύνορα της Ελλάδας – Έχουμε εισβολή

Γεωργιάδης (υπ.Ανάπτυξης): Τελείως κλειστά τα σύνορα της Ελλάδας – Έχουμε εισβολή
Η Τουρκία χρησιμοποιεί άμαχο πληθυσμό, όχι στρατιώτες είπε ο υπ.Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Τη θέση ότι τα σύνορα της Ελλάδας θα παραμείνουν τελείως κλειστά όσο ο Erdogan κάνει αυτά που κάνει διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
Σε δηλώσεις του στο Θέμα Fm ο κ.Γεωργιάδης είπε πως αν χρειαστεί τα έκτακτα μέτρα, θα επαναλαμβάνονται και τους επόμενους μήνες ενώ υποστήριξε πως αυστηρά μέτρα υπάρχουν και στα θαλάσσια σύνορα.
«Το Λιμενικό έχει λάβει εντολή για να υπερασπιστεί τα σύνορα της Ελλάδας καθώς τα σύνορα είναι για να μην περνάς».
Δεν πυροβολούμε, ούτε θα πυροβολούμε κανέναν, δεν είμαστε δολοφόνοι» είπε ο κ.Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας «φρικώδη να γράφεται από ορισμένους στο διαδίκτυο να πυροβολούμε».
«Έχουμε μια εισβολή με την Τουρκία να χρησιμοποιεί άμαχο πληθυσμό, όχι στρατιώτες.
Ασφαλώς και πρέπει να τους σώζουμε στην θάλασσα.
Ποιος είπε ότι πρέπει να αφήσεις ανθρώπους να πνίγονται;» διερωτήθηκε ο κ.Γεωργιάδης, αναφέροντας ότι «αυτοί οι άνθρωποι που έρχονται αφού έχουν δώσει χρήματα στους δουλεμπόρους που τους έχουν δασκαλέψει να τρυπάνε βάρκες πρέπει να καταλάβουν ότι τους δουλεύουνε».
«Το θέμα είναι ότι η σκληρή και αποτρεπτική λογική λειτουργεί υπέρ των ανθρώπων αυτών.
Είναι πιο φιλάνθρωπη από τη δήθεν ανθρωπιστική.
Όσο έχουν την ελπίδα τόσο ευκολότερα δίνουν χρήματα στον διακινητή.
Όταν το μήνυμα από την Ελλάδα είναι ότι θα επιστρέφετε πίσω δεν θα δίνουν χρήματα» είπε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος σχετικά με τις αντιδράσεις που προκάλεσε η παρουσία της ηγεσίας της ΕΕ, τόνισε ότι «δεν μπορεί εμείς στην Ελλάδα να γκρινιάζουμε για την στήριξη της Ευρώπης στην Ελλάδα».
«Είναι αρκετή αυτή η στήριξη; Όχι.
Αλλά σε πρώτο χρόνο άνοιξε τη συζήτηση» υπογράμμισε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος ερωτηθείς για τα κλειστά κέντρα τόνισε ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε διαχείριση των λαθρομεταναστευτικών ροών χωρίς κλειστά κέντρα».
«Καθυστερήσαμε αλλά τώρα είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι, τα κλειστά κέντρα θα γίνουν, δεν υπάρχει άλλος τρόπος.
Όλη η Ελλάδα είναι πιο ώριμη μετά από αυτό το τριήμερο» είπε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος σχετικά με τα επεισόδια σε βάρος των ΜΑΤ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, είπε ότι «ήταν μια κακιά στιγμή η περασμένη εβδομάδα και την ξεχνάμε, τώρα η Ελλάδα προχωράει ενωμένη σαν γροθιά».
«Ο Ελληνικός λαός έχει πάρει απόφαση: θέλει κλειστά σύνορα, η στήριξη φτάνει το 95%» υποστήριξε ο υπ.Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης