Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μηταράκης (υπ.Μετανάστευσης): Συνεχίζουμε να φυλάμε τα σύνορα, διεθνοποιούμε το πρόβλημα

Μηταράκης (υπ.Μετανάστευσης): Συνεχίζουμε να φυλάμε τα σύνορα, διεθνοποιούμε το πρόβλημα
Το ότι η Τουρκία δεν τηρεί τη συμφωνία με την ΕΕ, είναι κάτι που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί τις επόμενες ημέρες είπε ο κ.Μηταράκης
Για ασύμμετρη απειλή που δεν έχει σχέση με προσφυγική κρίση έκανε λόγο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Ν. Μηταράκης.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Μηταράκης υπερασπίστηκε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την αναστολή των αιτήσεων ασύλου τονίζοντας ότι «σύσσωμος ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι ζούμε μια δύσκολη κατάσταση» και διαβεβαιώνοντας ότι «θα τα καταφέρουμε».
«Θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή για όσο χρειαστεί» είπε ο κ.Μηταράκης, αναφέροντας ότι αφενός «συνεχίζουμε να φυλάμε τα σύνορα» και αφετέρου «διεθνοποιούμε το πρόβλημα».
Σχετικά με τη χθεσινή επίσκεψη των επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ελληνοτουρκικά σύνορα, εκτίμησε ότι μετά από αυτό, «η ΕΕ θα κινηθεί ταχύτερα και πιο αποφασιστικά» και αναφέρθηκε και στις έκτακτες υπουργικές συνόδους που έχουν οριστεί τις επόμενες μέρες.
Ξεκαθάρισε όμως ότι, «η ευθύνη για τη φύλαξη των συνόρων είναι δική μας» και «θα το κάνουμε αποτελεσματικά».
Ο Ν.Μηταράκης τόνισε ότι ο «ρόλος της Ελλάδας στη φύλαξη των συνόρων είναι καταλυτικός» και για τις διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.
«Το ότι η Τουρκία δεν τηρεί τη συμφωνία με την ΕΕ είναι κάτι που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί τις επόμενες μέρες» είπε ο κ.Μηταράκης, ο οποίος εκτίμησε ότι «οι Ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται ότι αν δεν φυλάμε εμείς τα σύνορα, όλο αυτό το πρόβλημα θα μετακυληθεί σε όλη την Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης