Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Οι πολεμοχαρείς, οι αντιφασίστες και η εισβολή των ηλιθίων

tags :
Οι πολεμοχαρείς, οι αντιφασίστες και η εισβολή των ηλιθίων
Η σοσιαλμιντιακή ιλαροτραγωδία δεν έχει τελειωμό…
Όταν το timeline στα social media γεμίζει από κραυγές… αναγκαστικά κάποιες θα διαβάσεις.
Και τα social media τις τελευταίες ημέρες βρήκαν ακόμη μία ευκαιρία να φιλοξενήσουν απόψεις για το πώς πρέπει να χειριστεί η Ελλάδα τους χιλιάδες των μεταναστών που βρίσκονται αυτήν την ώρα στην άλλη πλευρά των ελληνικών συνόρων με την Τουρκία.
Άλλες σωστές, άλλες καταγγελτικές και άλλες επιθετικές.
Όλοι έχουν μια άποψη και όλοι ικανοποιούνται με το να την κοινοποιούν στους φίλους και τους «φίλους», ώστε να βαυκαλιστούν ότι επηρεάζουν την πολιτική της Ελλάδας, αλλά και των Βρυξελλών.
Είναι ινφλουένσερς…
Και άθελα πλέον σου έρχεται η βιτριολική δήλωση του φιλοσόφου – συγγραφέα Ουμπέρτο Έκο, όταν το 2015 έκανε λόγο για «επίθεση ηλιθίων» αναφερόμενος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Έδωσαν δικαίωμα λόγου σε λόχους ηλιθίων οι οποίοι προηγουμένως δεν μιλούσαν παρά σε μπαρ, μετά από ένα ποτήρι κρασί.
Τότε δεν έκαναν κακό στους υπόλοιπους.
Εκεί κάποιος τους έκοβε την κουβέντα ενώ τώρα έχουν το ίδιο δικαίωμα να μιλούν όσο και ένα βραβείο Νόμπελ.
Είναι η εισβολή των ηλιθίων».
Ο Έκο δεν κάνει διάκριση μεταξύ της ορθής και της λάθους άποψης.
Και αυτό γιατί κατά κανόνα οι απόψεις που διατυπώνονται στα κοινωνικά δίκτυα έχουν το στοιχείο της ταχύτητας και της ανάλωσης.
Άρα κάθε εις βάθος ανάλυση, όσο στοιχειοθετημένη και αν είναι, είναι καταδικασμένη να προσπεραστεί (με τη δύναμη του δακτύλου) ή και να αλλοιωθεί από τους σχολιασμούς χρηστών που είτε αδυνατούν να την επεξεργαστούν είτε εξυπηρετούν κομματικούς, ιδεολογικούς και άλλους στόχους.
Με το βασικό αυτό στοιχείο να αγνοείται συστηματικά από τους πραγματικούς κατέχοντες τα εργαλεία της ανάλυσης, τα ποστ συνθηματοποιούνται, ώστε να συγκινήσουν απευθείας το θυμικό των φόλοουερς.
Η εργαλειοποίηση των σοσιαλμιντιακών ποστ, ενισχύει τη δύναμη στον αγώνα της χειραγώγησης της μάζας, με τα αποτελέσματα να τα βλέπουμε τα τελευταία χρόνια όλο και πιο έντονα στη χώρα μας.
Μνημονιακοί – αντιμνημονιακοί, φασίστες – προοδευτικοί, πολεμοχαρείς – αλληλέγγυοι… και ο κατάλογος μακρύς.
Τα ευτράπελα βέβαια πολλά… οι αρνητές της ΕΕ μιλούν για απροθυμία των Βρυξελλών να στηρίξουν την Ελλάδα (;), οι πολεμοχαρείς καθρεπτίζονται με την περικεφαλαία του Κολοκοτρώνη, οι αλληλέγγυοι υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα μπορεί να φιλοξενήσει τις χιλιάδες των μεταναστών χωρίς κάποια υποδομή, και η ιλαροτραγωδία δεν έχει τελειωμό…
Αλήθεια θεωρεί κανείς ότι με τα όπλα θα αποτραπούν οι μεταναστευτικές ροές χωρίς θύματα;
Αλήθεια θεωρεί κανείς ότι η Ελλάδα μπορεί να αντέξει αυτές οι ροές να ενσωματωθούν χωρίς στοιχειώδεις υποδομές για τα πιο απλά πράγματα;
Αλήθεια θεωρεί κανείς ότι με τα λεφτά της ΕΕ μπορούν να αντιμετωπιστεί πάσα νόσος;
Θλίψη…

ΥΓ: Προς όλους τους επίδοξους ινφλουένσερς: Εάν δεν έχει κάποιος συγκεκριμένη πολιτική πρόταση, ας αφήσει τις καταγγελίες για τον εαυτό του. Γιατί οι κατάρες είναι γαιδάρες... και επιστρέφουν στα αφεντικά ενίοτε!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης