Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προληπτικά μέτρα από την ΕΚΤ για τον κορωνοϊό - Αναστέλλονται ταξίδια και εκδηλώσεις έως 20/4

Προληπτικά μέτρα από την ΕΚΤ για τον κορωνοϊό - Αναστέλλονται ταξίδια και εκδηλώσεις έως 20/4
Aναβάλλονται ή αναστέλλονται συνέδρια που θα γίνονταν στην κεντρική τράπεζα
Ο νέος ιός οδηγεί την Ευρώπη σε μια πρωτόγνωρη αναγκαστική εσωστρέφεια στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται η διεθνής οικονομία να πληγεί όσο το δυνατόν λιγότερο.
Η  Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανέστειλε εκδηλώσεις, ταξίδια προσωπικού και δημόσιες επισκέψεις στα κεντρικά της γραφεία λόγω της επιδημίας.
Σε ανακοίνωσή της η EKT αναφέρει ότι περιορίζει όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια τόσο για τους υπαλλήλους της όσο και για τα μέλη του εκτελεστικού της συμβουλίου λόγω του κορωνοϊού.
Τα μέτρα θα είναι σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι τις 20 Απριλίου, προκειμένου να προστατευτεί το προσωπικό από την εξάπλωση του ιού.
"Με τα σημερινά μέτρα κάνουμε βήματα για να διασφαλίσουμε την προστασία και την υγεία του προσωπικού μας ενώ παράλληλα διατηρούμε σε πλήρες λειτουργικό επίπεδο την κεντρική τράπεζα και όλες τις λειτουργίες που σχετίζονται με την τραπεζική εποπτεία", δήλωσε η κα Christine Lagarde.
Τα μέτρα της EKT είναι πέρα αυτών που έχουν ήδη ληφθεί σε άλλα θεσμικούς οργανισμούς της Ε.Ε. οι οποίοι έχουν αναστείλει τις αποστολές τους στις περιοχές που έχουν μολυνθεί όπως την Κίνα και τη Βόρειο Ιταλία και ζητούν από το προσωπικό και τους επισκέπτες να μην έρχονται στα γραφεία για περίοδο δύο εβδομάδων μετά την επιστροφή του από κάποιο hot spot του ιού.
Οι επισκέψεις στην EKT έχουν πλέον αναβληθεί και οι διαλέξεις αναβάλλονται ή ματαιώνονται.
Η Κεντρική Τράπεζα θα ξεκινούσε μια ενημερωτική εκδήλωση- road show- για να επικοινωνήσει καλύτερα τη νομισματική της πολιτική στο ευρύτερο κοινό αλλά η προγραμματισμένη εκδήλωση στις Βρυξέλλες θα επανασχεδιαστεί.
Οι συνεντεύξεις Τύπου στη Φραγκφούρτη μετά από τις συναντήσεις για τη νομισματική πολιτική θα συνεχίσουν κανονικά. Οι αγορές παρακολουθούν την οποιαδήποτε κίνηση στα επιτόκια ενόψει του συμβουλίου της τράπεζας που θα λάβει χώρα στις 12 Μαρτίου.
Η κα Lagarder θα είναι σήμερα σε τηλεδιάσκεψη με το Eurogroup που ξεκινάει στις 15.00 ώρα Ελλάδος.

E. Σακ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης