Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Πέτροβιτς (αντιπεριφερειάρχης Έβρου): Έχουμε πληροφορίες, πως η Τουρκία στήνει καταυλισμό στην Αδριανούπολη

tags :
Πέτροβιτς (αντιπεριφερειάρχης Έβρου): Έχουμε πληροφορίες, πως η Τουρκία στήνει καταυλισμό στην Αδριανούπολη
O αντιπεριφερειάρχης Έβρου υποστήριξε ότι πως ο καταυλισμός μπορεί να υποστηρίξει περίπου 10.000 άτομα
Στη δημιουργία καταυλισμών χωρητικότητας 10.000 ανθρώπων στην Αδριανούπολη, προκειμένου να φιλοξενηθούν οι μετανάστες που επιδιώκουν να περάσουν τα ελληνικά σύνορα, αναφέρθηκε ο αντιπερειάρχης, Δημήτρης Πέτροβιτς.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Πρώτο Θέμα, εκτός του καταυλισμού, οι τουρκικές αρχές στήνουν και σκηνές με χημικές τουαλέτες, κάτι που καταδεικνύει ότι οι τουρκικές αρχές σκοπεύουν να διατηρήσουν τον πρόχειρο καταυλισμό για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ερωτηθείς σχετικά για το θέμα αυτό ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς ανέφερε ότι «έχουμε πληροφορηθεί πως στήνεται ένας καταυλισμός που θα μπορεί να υποστηρίξει περίπου 10.000 άτομα πίσω ακριβώς από την Αδριανούπολη» και εκτίμησε ότι «προφανώς θέλουν να εκμεταλλευτούν τους ανθρώπους αυτούς ως μοχλό πίεσης».
Σύμφωνα με τον κ. Πέτροβιτς «το νερό ήταν μόνιμο εμπόδιο των μεταναστών στο παρελθόν αλλά με την πτώση της στάθμης των υδάτων ο Έβρος είναι προσβάσιμος» και εξήγησε ότι «δεν υπάρχουν και στα φράγματα των Βουλγάρων ποσότητες νερού» για να γεμίσει ξανά νερό ο Έβρος και έτσι να δημιουργηθεί ένα φυσικό εμπόδιο για τους παράνομους μετανάστες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης