Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Huawei θα κατασκευάσει εργοστάσιο στη Γαλλία, δηλώνει στέλεχος της εταιρείας

Η Huawei θα κατασκευάσει εργοστάσιο στη Γαλλία, δηλώνει στέλεχος της εταιρείας
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Bruno Le Maire, δήλωσε σήμερα ότι η κατασκευή ενός εργοστασίου της Huawei δεν θα επηρεάσει τη στάση της κυβέρνησης έναντι των τριών βασικών κατασκευαστών εξοπλισμού 5G
Η Huawei θα κατασκευάσει εργοστάσιο στη Γαλλία, ανεξάρτητα από την απόφαση της κυβέρνησης για το εάν θα χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό της ή όχι σε ένα νέο δίκτυο 5G, δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του κινεζικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού.
Η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει μεταποιητική μονάδα στη Γαλλία για να περιορίσει τις ανησυχίες που έχουν δημιουργηθεί διεθνώς από τις αμερικανικές κατηγορίες ότι το Πεκίνο μπορεί να χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό της Huawei για κατασκοπεία.
Ο όμιλος, που εδρεύει στη Σεντζέν και αρνείται ότι ο εξοπλισμός του θέτει κίνδυνο για την ασφάλεια, βρίσκεται στο επίκεντρο της επίθεσης που εξαπολύουν οι ΗΠΑ εναντίον της Κίνας για την τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας 5G. Η Ευρώπη έχει γίνει βασικό πεδίο μάχης σε αυτό και η γαλλική υπηρεσία κυβερνοασφάλειας εξετάζει εξοπλισμό 5G, συμπεριλαμβανομένου αυτού από τη Huawei, για να τον χρησιμοποιήσει στο νέο δίκτυο 5G της Γαλλίας.
«Το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί στη Γαλλία, όποια κι αν είναι η απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης, καθώς αυτό εντάσσεται στη στρατηγική μας» δήλωσε στο Reuters ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Huawei Μινγκγκάνγκ Τζανγκ.
Η Huawei ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα δαπανήσει 200 εκατ. ευρώ στην πρώτη φάση κατασκευής μιας μονάδας, της οποίας η ακριβής τοποθεσία δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire δήλωσε σήμερα ότι η κατασκευή ενός εργοστασίου της Huawei δεν θα επηρεάσει τη στάση της κυβέρνησης έναντι των τριών βασικών κατασκευαστών εξοπλισμού 5G. Θεωρητικά, η Huawei και οι δύο ανταγωνιστές της στην Ευρώπη, η Nokia και η Ericsson, επιτρέπεται να δραστηριοποιούνται στη Γαλλία. Αλλά πηγές κοντά στη γαλλική βιομηχανία τηλεπικοινωνιών δηλώνουν ότι φοβούνται πως η Huawei θα αποκλειστεί ακόμα κι αν δεν υπάρξει επίσημη απαγόρευση.
Ερωτηθείς εάν το σχέδιο της Huawei να κατασκευάσει τη μονάδα και να δημιουργήσει 500 θέσεις εργασίας μπορεί να ισοδυναμεί με εκβιασμό για να εξασφαλίσει θετική στάση από τη γαλλική κυβέρνηση στον επικείμενο διαγωνισμό 5G, ο Λεμέρ δήλωσε: «Κανείς, και σίγουρα όχι εγώ, δεν θα υποκύψει στον οποιοδήποτε εκβιασμό».
«Η θέση που έχει ληφθεί για το 5G είναι πολύ ξεκάθαρη. Δεν θα κάνουμε διακρίσεις σε βάρος καμίας εταιρίας, είτε κινεζικής είτε αμερικανικής. Απλά φροντίζουμε για την ασφάλειά μας και τα στρατηγικά μας συμφέροντα» πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης