Τελευταία Νέα
Εταιρία

Η Lufthansa βάζει σε… καραντίνα 150 αεροσκάφη της λόγω κορωνοϊού

Στις 28 Φεβρουαρίου η γερμανική εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι σκοπεύει να περιορίσει σημαντικά τα δρομολόγιά της
Η αεροπορική εταιρεία Lufthansa αναμένεται να «παρκάρει» στους αεροδιαδρόμους 150 αεροπλάνα εξαιτίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με όσα εξήγγειλαν οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας.
«Καταρτίζουμε σχέδια για αντεπεξέλθουμε στις έκτακτες καταστάσεις, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Lufthansa.
Οι διοικούντες την αεροπορική εταιρεία υποστήριξαν την Τρίτη (4/3) ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας για τον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών, εν όψει του ξεσπάσματος της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ωστόσο, σύμφωνα με όσα εκτιμούν, η ζήτηση αναμένεται να σταθεροποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες.
Εν προκειμένω αξίζει να επισημανθεί πως στις 28 Φεβρουαρίου η γερμανική εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι σκοπεύει να περιορίσει σημαντικά τα δρομολόγιά της για τις επόμενες εβδομάδες, καθώς παρατηρούνταν μείωση της κίνησης εξαιτίας της επιδημίας του Covid-19.
Ο όμιλος είχε αναφέρει ότι μπορεί να μειώσει έως και κατά 25% τις πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων, σύμφωνα με το Reuters.
Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη (26/2) η Lufthansa είχε ανακοινώσει ότι παγώνει τις προσλήψεις και θα προτείνει στους εργαζομένους της να πάρουν άδεια άνευ αποδοχών για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες της επιδημίας.

www.bankingnews.gr