Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Κλείνουν σχολεία και πανεπιστήμια στην Ιταλία - Στους 107 οι νεκροί, 3.089 κρούσματα

Κορωνοϊός: Κλείνουν σχολεία και πανεπιστήμια στην Ιταλία - Στους 107 οι νεκροί, 3.089 κρούσματα
Το «λουκέτο» στα εκπαιδευτικά ιδρύματα αποφασίστηκε σήμερα (4/3) και θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Μαρτίου, εν αναμονή της νέας αξιολόγησης για την εξέλιξη της λοίμωξης.
Η Ιταλία ετοιμάζεται να απαγορεύσει δημόσιες εκδηλώσεις αλλά και να κλείσει σχολεία και πανεπιστήμια λόγω του κορωνοϊού.
Το μέτρο, όπως μεταδίδουν ιταλικά ΜΜΕ, θα αρχίσει να εφαρμόζεται από αύριο (5/3), ενώ τα μαθήματα στη Λιγουρία, τη Λομβαρδία, το Πιεμόντε, το Μάρκε και την Εμίλια Ρομάνα -τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό- είχαν ήδη ανασταλεί μέχρι την Κυριακή.
Το κλείσιμο αποφασίστηκε σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Μαρτίου, εν αναμονή της νέας αξιολόγησης για την εξέλιξη της λοίμωξης.
Η ιταλική κυβέρνηση πρόκειται να σφραγίσει επίσης σινεμά και θέατρα.
Επίσης, δόθηκε εντολή στους πολίτες να μη δίνουν χειραψίες και να μη φιλούν ο ένας τον άλλο.
Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έδωσε χθες το βράδυ στη δημοσιότητα ο επίτροπος Δημόσιας Υγείας Angelo Borelli, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 3.089 κρούσματα κορωνοϊού, μια τεράστια αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα και 107 νεκροί, 37 περισσότεροι.
Στο μεταξύ, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Stefano Parouaneli έθεσε τον εαυτό του σε απομόνωση για προληπτικούς λόγους, λόγω του ότι συνεργάτης του διαγνώσθηκε θετικός στον ιό.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Sergio Mattarella ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι που επρόκειτο να πραγματοποιήσει σε μια εβδομάδα στη Μοζαμβίκη, ενώ ενδέχεται να ακυρωθούν και οι εκδηλώσεις και οι συναντήσεις της 8ης Μαρτίου για τη Γιορτή της Γυναίκας.

Κεκλεισμένων των θυρών όλα τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια

Την ίδια ώρα, κεκλεισμένων των θυρών θα διεξάγονται μέχρι νεωτέρας τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Ιταλίας, υπό τον φόβο της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Ο υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας, Vincenzo Spadafora, έπειτα από σύσκεψη που έλαβε χώρα στη Ρώμη, ανακοίνωσε ότι το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας του ποδοσφαίρου της χώρας θα συνεχιστεί κανονικά, ωστόσο τα ματς θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.
«Θα διατηρήσουμε και θα βοηθήσουμε τη συνέχιση των αθλητικών δραστηριοτήτων, αλλά αλλά θα φροντίσουμε και για την υγεία των πολιτών», ανέφερε ο Vincenzo Spadafora

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης