Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Οι Πράσινοι θέτουν σε κίνδυνο τη λύση της ΕΕ για το προσφυγικό

Γερμανία: Οι Πράσινοι θέτουν σε κίνδυνο τη λύση της ΕΕ για το προσφυγικό
Δεν μπορούμε να βρούμε μια ευρωπαϊκή λύση εάν η Γερμανία συνεχίσει να δρα μονομερώς, ανέφερε ο επικεφαλής της Κ.Ο. των συντηρητικών κομμάτων
Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των συντηρητικών κομμάτων (CDU / CSU), Ralph Brinkhaus κατηγόρησε σήμερα 4 Μαρτίου τους Πράσινους ότι θέτουν σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή λύση της προσφυγικής κρίσης.
"Δεν μπορούμε να βρούμε μια ευρωπαϊκή λύση εάν η Γερμανία συνεχίσει να δρα μονομερώς", ανέφερε ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός σε συνέντευξή του σήμερα στην Reuters-TV.
"Γι 'αυτό δεν νομίζω ότι θα πρέπει να αποφασιστούν πρόσθετες ποσοστώσεις.
Υπάρχει ήδη επαρκής αριθμός μηχανισμών για την υποδοχή προσφύγων που χρειάζονται προστασία".
Ο Μπρίνκχαους τόνισε επίσης ότι "η σκληρή στάση των συνοριοφυλάκων δεν είναι εύκολη υπόθεση για κανέναν.
Ωστόσο, είναι επίσης γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις πρέπει απλά να πούμε: πρέπει να το κάνουμε τώρα επειδή είναι απαραίτητο να διατηρήσουμε τη συνοχή στην Ευρώπη αλλά και στη δική μας χώρα".
Ο Brinkhaus φρενάρησε επίσης τον Χριστιαανοκοινωνιστή (CSU) υπουργό Εσωτερικών Horst Seehofer, ο οποίος εκφράστηκε υπέρ της υποδοχής ασυνόδευτων ανηλίκων στην Γερμανία από ελληνικούς προσφυγικούς καταυλισμούς.
"Πιστεύω ότι θα ήταν πολύ καλό αν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε έναν ευρύτερο συνασπισμό (κρατών)", είπε αναφερόμενος στη δήλωση του Seehofer ότι πρότυπο για τη κατανομή ανηλίκων είναι η άτυπη συμμαχία ορισμένων χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους διασωθέντες στη θάλασσα.
"Η κοινοβουλευτική ομάδα της συντηρητικής παράταξης ασφαλώς θα επιμείνει να μην υπερβούμε τα "όρια αντοχής" της γερμανικής κοινωνίας.
Αυτό που δεν λειτουργεί είναι το να είμαστε μεν ανθρωπιστές, αλλά να μην μας νοιάζει η τάξη.
Το αποτέλεσμα θα είναι να έρθουν περισσότεροι άνθρωποι, ακόμη και εκείνοι που δεν απειλούνται πραγματικά", τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης