Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ο Haftar καλεί τον Assad σε συμμαχία κατά της Τουρκίας - Άνοιξε πρεσβεία στη Συρία

tags :
Ο Haftar καλεί τον Assad σε συμμαχία κατά της Τουρκίας - Άνοιξε πρεσβεία στη Συρία
Σε συμμαχία κατά των μαχητών που υποστηρίζονται από την Τουρκία στη Συρία, καλεί ο στρατάρχης της Λιβύης, K. Haftar, τον B. Assad
Σε συμμαχία κατά των μαχητών που υποστηρίζονται από την Τουρκία στη Συρία, καλεί ο στρατάρχης της Λιβύης, K. Haftar, τον B. Assad.
Ο επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης άνοιξε πρεσβεία στη Συρία και κάλεσε τις δύο χώρες σε έναν «κοινό αγώνα» κατά των ενόπλων που υποστηρίζει η Τουρκία στα εδάφη τους.
Το άνοιγμα της πρεσβείας έρχεται μετά τις συνεχείς στρατιωτικές συγκρούσεις μεταξύ συριακού καθεστώτος και Άγκυρας στη βόρεια Συρία, όπου και οι δύο πλευρές αριθμούν δεκάδες νεκρούς.  
«Η τρομοκρατία θα εξολοθρεύσει κάθε αραβική χώρα εάν της επιτραπεί κι αν επιτραπεί στον εγκληματία Erdogan να κερδίσει αυτή τη μάχη», τόνισε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ της Συρίας, F. Mekdad, κατά την τελετή ανοίγματος της πρεσβείας.
Ο Σύρος πρόεδρος, B. Assad, έχει αποδυθεί σε μία διπλωματική προσπάθεια για να αποτινάξει την εικόνα του αποσυνάγωγου κράτους και να ανακτήσει την στήριξη του Αραβικού κόσμου.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που στηρίζουν την κυβέρνηση του Haftar στη Λιβύη, έχουν ξανανοίξει από τον Δεκέμβριο του 2018 την πρεσβεία τους στη Δαμασκό κι έχουν στραφεί ξανά στον Assad, ενώ κάποτε βοηθούσαν τις ανταρτικές δυνάμεις εναντίον του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης