Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Το λουκέτο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λόγω κορωνοϊού προκάλεσε χάος

Politico: Το λουκέτο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λόγω κορωνοϊού προκάλεσε χάος
Πάνω από 100 εκδηλώσεις ακυρώθηκαν από τον πρόεδρο της Ευρωβουλής, David Sassoli
Μία μέρα αφότου ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, David Sassoli, ανακοίνωσε νέα μέτρα για να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού, η απαγόρευση εισόδου στο κτίριο της Ευρωκοινοβουλίου προκάλεσε χάος.
Την Τρίτη, πάρα πολλοί επισκέπτες βρίσκονταν έξω από την πύλη «Altiero Spinelli», ενώ τα μπαρ της κοντινής πλατείας του Λουξεμβούργου είχαν γεμίσει με ανθρώπους που μόλις είχαν ανακαλύψει ότι τα προγραμματισμένα δρώμενα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ματαιώθηκαν.
To προσωπικό ασφαλείας απαγόρευσε την πρόσβαση στους δημοσιογράφους -παρόλο που δεν συμπεριλήφθηκαν στους περιορισμούς του Sassoli- και έδινε στους επισκέπτες να υπογράψουν ένα έγγραφο.
Το έγγραφο ανέφερε ότι ο επισκέπτης δεν είχε μεταβεί στην Κίνα, στο Χονγκ Κονγκ, στο Ιράν, σε ορισμένες περιοχές της Ιταλίας, στην Ιαπωνία, στη Σιγκαπούρη και στη Νότια Κορέα τις τελευταίες 14 ημέρες.
Στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, ο Sassoli ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα (2/3) ότι οποιαδήποτε επίσκεψη ή εκδήλωση έχει προγραμματιστεί «στις επόμενες τρεις εβδομάδες», συμπεριλαμβανομένων των «επισκέψεων όλων των ευρωβουλευτών που διοργανώνονται στο Κοινοβούλιο, των διαπιστευμένων βοηθών », καθώς και οποιοδήποτε σεμινάριο ή πολιτιστική έκθεση που επρόκειτο να διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Κοινοβουλίου δεν θα πραγματοποιηθεί.
Τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν περιλαμβάνουν την απαγόρευση εισόδου στα κτίρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε άτομα που έχουν επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές τις τελευταίες 14 ημέρες μετά την επιστροφή τους.
Οι συνεδριάσεις των επιτροπών αναστέλλονται επίσης.
«Καταλαβαίνω γιατί γίνονται όλα αυτά, αλλά αμφιβάλλω για την αποτελεσματικότητά τους» αναφέρει η Dita Charanzová, μια Τσέχα ευρωβουλευτής.
Μία συνάντηση στο Κοινοβούλιο για το «Σύμφωνο των Δημάρχων», που συγκεντρώνει χιλιάδες μέλη τοπικών αυτοδιοικήσεων προκειμένου να συζητήσουν για το κλίμα και την ενέργεια, ακυρώθηκε.
Οι διοργανωτές υποστήριξαν ότι δεν θα μπορούσε να προχωρήσει λόγω «ανωτέρας βίας». Δεν είναι ακόμη σαφές εάν η ολομέλεια της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο ή στις Βρυξέλλες.
Ο Sassoli δήλωσε τη Δευτέρα μόνο ότι η σύνοδος «θα εξελιχθεί σωστά». Όποια και αν είναι η θέση, ένα ζήτημα είναι ότι η απουσία πολλών ευρωβουλευτών με καραντίνα θα μπορούσε να οδηγήσει στην ακύρωση των ψηφοφοριών.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης