Speculator

Τέσσερις + τρεις μετοχές με βελτιωμένη διαγραμματική εικόνα – Ποιες έχουν «νικήσει» τον ΚΜΟ 200 ημερών

tags :
Τέσσερις + τρεις μετοχές με βελτιωμένη διαγραμματική εικόνα – Ποιες έχουν «νικήσει» τον ΚΜΟ 200 ημερών
Εξαιρετική η συμπεριφορά των μετοχών του ΑΔΜΗΕ και της Τέρνα Ενεργειακής – Οι μόνες που καταγράφουν άνοδο από την αρχή του έτους στον FTSE 25
Η πρόσφατη κρίση έχει δημιουργήσει τεράστιο πλήγμα στα χαρτοφυλάκια των επενδυτών, ενώ έχει δημιουργήσει μέσα σε λίγες συνεδριάσεις τεραστίων διαστάσεων απώλειες, «πληγώνοντας» τα γραφήματα των μετοχών.
Ελάχιστες ξεχωρίζουν και είναι μόλις 4 μετοχές από την υψηλή κεφαλαιοποίηση που είτε δεν υποχώρησαν όσο όλη η αγορά είτε που κατάφεραν μέσα στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις να ανακάμψουν δυνατά και να περάσουν και πάλι πάνω από τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών.
Έτσι μένουν ζωντανές στο όνειρο της ανοδικής μακροπρόθεσμης τάσης, αλλά κυρίως δείχνουν πως οι επενδυτές τις εμπιστεύονται και εξέλαβαν την πρόσφατη πτώση ως ευκαιρία για τοποθετήσεις.
Μόλις 4 μετοχές έχουν βρεθεί μετά και τη χθεσινή (4/3) κίνηση της αγοράς πάνω από τον κινητό των 200 ημερών και άλλες 3 βρίσκονται αρκετά κοντά στο να τον ξεπεράσουν, αν βοηθήσει και το γενικότερο κλίμα στις αγορές μετοχών.
Η Τέρνα Ενεργειακή για μία μόνο συνεδρίαση βρέθηκε κάτω από τον εκθετικό 200άρη και χθες ξεπέρασε και τους αντίστοιχους των 100 και 50 ημερών.
Με δύο ανοδικές συνεδριάσεις (+8,09% και +3,07%) είναι η μόνη μετοχή της υψηλής κεφαλαιοποίησης με άνοδο 9,66% από την αρχή του έτους.

Image

Πάνω από τον εκθετικό των 200 ημερών έκλεισε και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αφού σε δύο συνεδριάσεις ενισχύθηκε κατά 11,92% και 5,03%.
Πλέον από την αρχή του έτους χάνει μόλις 6,21% έναντι απωλειών 15% του FTSE 25.

Image

Ο ΑΔΜΗΕ μετά από δύο ανοδικές συνεδριάσεις ενισχύεται από την αρχή του έτους κατά 2,16% και το διάγραμμα δείχνει πως η μετοχή κινείται πάνω από τον 200άρη.

Image

Η μετοχή της ΔΕΗ καταγράφει σημαντικές απώλειες από την αρχή του έτους, αλλά πέρασε και αυτή πάνω από τον κινητό των 200 ημερών.

Image

Αρκετά κοντά στο να περάσουν υψηλότερο από τον εν λόγω δείκτη βρίσκονται οι μετοχές των ΟΠΑΠ, Jumbo και ΟΤΕ.

Image

Η Jumbo με δύο καλές συνεδριάσεις όπου κατέγραψε άνοδο 17,44% και 2,28% έχει πλέον απώλειες από την αρχή του έτους 8% και απέχει 0,10 ευρώ από τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών.

Image

Το διάγραμμα του ΟΤΕ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς εδώ και τρεις συνεδριάσεις η μετοχή προσπαθεί να διασπάσει ανοδικά τον 200άρη χωρίς όμως επιτυχία.
Παρά την αντίδραση της αγοράς, η μετοχή του ΟΤΕ έχει συμπληρώσει πέντε πτωτικές συνεδριάσεις ή 8 στις τελευταίες 9, χωρίς όμως να υπάρχουν απώλειες αντίστοιχες των άλλων μετοχών του FTSE 25 όπου παρατηρήθηκε διψήφιο ποσοστό υποχώρησης.
Γι΄αυτό και η μετοχή υποχωρεί 10,6% από την αρχή του έτους ενώ άλλες μετοχές έχουν μεγαλύτερη πτώση.
Ζητούμενο για τη συνέχεια είναι να συνεχιστεί η αντίδραση των παραπάνω μετοχών ώστε να επιβεβαιωθεί η διάσπαση, μία κίνηση που θα χρειαστεί φυσικά καλό κλίμα στις αγορές του εξωτερικού.

Image

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης