Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας: Μεγαλύτερο των εκτιμήσεων το πρόβλημα του κορωνοϊού - Δεν θα επηρεάσει τις φοροελαφρύνσεις

Σταϊκούρας: Μεγαλύτερο των εκτιμήσεων το πρόβλημα του κορωνοϊού - Δεν θα επηρεάσει τις φοροελαφρύνσεις
Tο υπουργείο Οικονομικών έχει καταρτίσει σενάρια σε συνδυασμό με τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος
Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τις φοροελαφρύνσεις δεν θα επηρεαστούν από την εξάπλωση του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.
«H κυβέρνηση θα είναι σε θέση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει σε ό,τι αφορά τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για φέτος», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στην ΕΡΤ.
Όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως υπάρχουν κάποιες πρώτες επιδράσεις λόγω εξάπλωσης του κορωνοϊού, ωστόσο αυτές δεν είναι εύκολο να ποσοτικοποιηθούν.
Όπως διευκρίνισε, ήδη υπάρχουν κάποιες επιπτώσεις σε τομείς όπως ο τουρισμός και η ναυτιλία, ενώ γίνεται  συγκεντρώνονται στοιχεία σχετικά με τις αφίξεις στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», την κίνηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαίωσε, το υπουργείο Οικονομικών έχει καταρτίσει σενάρια σε συνδυασμό με τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Ο κ. Σταϊκούρας αναγνώρισε ότι η έκταση του προβλήματος είναι μεγαλύτερη από ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί και πρόσθεσε πως ίσως χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την ανάκαμψη των ευρωπαϊκών οικονομιών, σχολιάζοντας και τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για το θέμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης