Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Οι δραματικές συνέπειες του κορωνοιού, θα είναι ηπιότερες απέναντι στην εγκληματικά ασύμμετρη νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών

Οι δραματικές συνέπειες του κορωνοιού, θα είναι ηπιότερες απέναντι στην εγκληματικά ασύμμετρη νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών
Η μεγάλη διόρθωση στις αγορές έχει ξεκινήσει και εύλογα ένας αέρας 8 με 10 τρισεκ. πλασματικής αξίας θα φύγει....
Ο κορωνοιός έχει προκαλέσει τον θάνατο 3.350 ανθρώπων διεθνώς και δημιουργήσει σκηνικό πανδημίας… προκαλώντας σοκ στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.
Όμως ενώ οι δραματικές συνέπειες του κορωνοιού στις οικονομίες, στην μείωση του παγκόσμιου ΑΕΠ και στην μείωση της παγκόσμιας παραγωγής μπορεί να προκαλέσουν αρνητικό αντίκτυπο 1,6 με 2 τρισεκ. η ασύμμετρη νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών είναι το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ελεύθερης οικονομίας.
Κατασκεύασαν οι κεντρικές τράπεζες μια παθολογικά άρρωστη διεθνή οικονομία όπου συνέβησαν τρία παράδοξα πράγματα
1)Το παγκόσμιο ΑΕΠ εν μέσω της ασύμμετρης νομισματικής πολιτικής που συνδυάζει ποσοτική χαλάρωση με αθρόα διοχέτευση φθηνής ρευστότητας και με μειούμενα επιτόκια… συνεχώς συρρικνώνεται.
Δεν είναι παράδοξο ενώ διοχετεύεται ρευστότητα πάμφθηνη η παγκόσμια οικονομία να επιβραδύνεται;
2)Το παγκόσμιο χρέος έχει εκτιναχθεί στα 253 τρισεκ. δολάρια δημόσιο και ιδιωτικό.
Λόγω της ασύμμετρης νομισματικής πολιτικής, οι επιχειρήσεις και τα κράτη ανά τον κόσμο δανείζονται φθηνά αυξάνοντας το χρέος ενώ το παγκόσμιο ΑΕΠ μειώνεται.
Η σχέση χρέους προς ΑΕΠ παγκοσμίως κινείται στο 322% το υψηλότερο ποσοστό στην ιστορία.
3)Οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο αντί να προετοιμάσουν και εκσυγχρονίσουν τις οικονομίες τους επαναπάμφθηκαν στην αθρόα ρευστότητα των κεντρικών τραπεζών.
Οι κεντρικές τράπεζες ήταν ένα τοξικό ναρκωτικό εις βάρος της παγκόσμιας οικονομίας.
Εάν η διεθνής οικονομία στηριζόταν στις δυνάμεις της και όχι στην τοξικότητα των κεντρικών τραπεζών οι επιδράσεις του κορωνοιού θα ήταν ηπιότερες.
Εάν η διεθνής οικονομία είχε αυτορυθμιστεί και μεταρρυθμιστεί οι αρνητικές συνέπειες του κορωνοιού θα ήταν ηπιότερες.

Τι θα συμβεί;

Το βασικό σενάριο θέλει το πρωτογενές σοκ στην διεθνή οικονομία και στα διεθνή χρηματιστήρια από τον κορωνοιό να εκτυλίσσεται σε διάστημα 3-5 εβδομάδων.
Τα κρούσματα στην Ελλάδα και διεθνώς θα πολλαπλασιαστούν.
Να σημειωθεί ότι μπορεί να υπάρχουν ακόμη και εκατομμύρια πολιτών που μπορεί να έχουν τον κορωνοιό αλλά χωρίς να έχουν νοσήσει ή χωρίς να έχουν συμπτώματα.
Το πρωτογενές σοκ θα κορυφώσει στην παγκόσμια οικονομία σε λίγες εβδομάδες αλλά και στα χρηματιστήρια.
Σε αυτό το σενάριο ο δείκτης S&P 500 θα μπορούσε να χάσει έως 600 μονάδες και να υποχωρήσει στις 2400 μονάδες.
Το ελληνικό χρηματιστήριο σε αυτό το σενάριο θα βρεθεί στις 600 μονάδες ή 100-120 μονάδες χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.
Όμως μετά το πρωτογενές σοκ θα ακολουθήσει το δευτερογενές σοκ που θα αφορά την αρνητική επίδραση στα κέρδη των εταιριών.
Συνήθως το δευτερογενές σοκ εκδηλώνεται με ετεροχρονισμό φάσης από το πρωτογενές και μπορεί να απαιτήσει 2 τρίμηνα πριν εκδηλωθεί.
Το πρωτογενές σοκ θα διορθώσει τις βασικές αγορές και το δευτερογενές σοκ δεν θα επιτρέψει στις αγορές και οικονομίες να ανακάμψουν άμεσα.
Οι κεντρικές τράπεζες είτε με μειώσεις επιτοκίων, είτε με αγορές μετοχών δεν θα αποτρέψουν να εκδηλωθεί το αναπόφευκτο.
Η μεγάλη διόρθωση στις αγορές έχει ξεκινήσει και εύλογα ένας αέρας 8 με 10 τρισεκ. πλασματικής αξίας θα φύγει ....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης