Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το 35% των Γερμανών θεωρεί καταλληλότερο για την ηγεσία του CDU τον F. Merz

Το 35% των Γερμανών θεωρεί καταλληλότερο για την ηγεσία του CDU τον F. Merz
Το 24% των Γερμανών επιλέγει γαι επόμενο ηγέτη του CDU τον Armin Laschet, το 12% τον Norbert Roettgen, ενώ το 13% δηλώνει ότι κανένας από τους υποψηφίους δεν είναι κατάλληλος
Eπτά περίπου εβδομάδες πριν το έκτακτο συνέδριο του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) για την εκλογή νέου επικεφαλής, μετά την παραίτηση της Annegret Kramp-Karrenbauer, και σύμφωνα με την δημοσκόπηση του πρώτου γερμανικού δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ARD το 35% των Γερμανών πιστεύει ότι ο καλύτερος ηγέτης θα ήταν ο πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής του ομάδας Friedrich Merz.
Το 24% των ερωτηθέντων επιλέγει τον πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Armin Laschet, το 12% τον νυν επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της Ομοσπονδιακής Βουλής, Norbert Roettgen, ενώ το 13% δηλώνει ότι κανένας από τους υποψηφίους δεν είναι κατάλληλος.
Αν οι ψηφοφόροι του CDU μπορούσαν να αποφασίσουν το 40% θα επέλεγε τον Friedrich Merz, το 32% τον Armin Laschet και το 13% τον Norbert Roettgen.
Για το θέμα της Θουριγγίας το 73% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά στο ερώτημα αν το CDU θα έπρεπε να είχε συνεργαστεί με το κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), ενώ το 25% θεωρεί λάθος τον εκ προοιμίου αποκλεισμό της.
Το 40% των Γερμανών θεωρεί επίσης ορθό τον αποκλεισμό της Αριστεράς (Die Linke) από οποιαδήποτε συνεργασία στη Θουριγγία, ενώ το 55% τον θεωρεί λανθασμένο.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης