Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed): Παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις γύρω από τον κορωνοϊό - Πιθανή μία επιδείνωση της αμερικανικής οικονομίας

Kaplan (Fed): Παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις γύρω από τον κορωνοϊό - Πιθανή μία επιδείνωση της αμερικανικής οικονομίας
Ο πρόεδρος της Dallas Fed τόνισε ότι «τα φυσιολογικά μακροοικονομικά στοιχεία δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμα αυτή τη στιγμή»
Στο ενδεχόμενο επιδείνωσης της αμερικανικής οικονομίας λόγω του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Dallas Fed, Robert Kaplan, ο οποίος τόνισε ότι η κατάσταση γύρω από την έξαρση του COVID-19 έχει αλλάξει «σημαντικά» τις τελευταίες εβδομάδες.
Ειδικότερα, ο κ. Kaplan δήλωσε ότι «η Fed παρακολουθεί προσκετικά τις εξελίξεις γύρω από την εξάπλωση του κορωνοϊού και πραγματοποιεί διαβουλεύσεις με τις επιχειρήσεις ώστε να καθορίσει τον αντίκτυπο της επιδημίας στις εταιρείες και τους καταναλωτές».
«Δεν είναι η κατάλληλη στιγμής ώστε να πραγματοποιήσουμε μακροπρόθεσμα προγνωστικά», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Dallas Fed, διευκρινίζοντας ότι «η κατάσταση γύρω από την έξαρση του COVID-19 έχει αλλλάξει σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες».
Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι «είναι πιθανό το ενδεχόμενο μίας σοβαρής ύφεσης» της αμερικανικής οικονομίας, η οποία «θα μπορούσε να διαρκέσει για ένα με ενάμιση τρίμηνο».
Παράλληλα, ο κ. Kaplan διευκρίνισε ότι «τα φυσιολογικά μακροοικονομικά στοιχεία δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμα αυτή τη στιγμή», ενώ πρόσθεσε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα έαν θα στηρίξει μία ακόμα μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της 17ης Μαρτίου.
«Μία εβδομάδα αποτελεί μία αιωνιότητα», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Robert Kaplan, αναφερόμενος στο πόσο γρήγορα μπορούν να αλλάξουν τα γεγονότα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.
Σχολιάζοντας την μεταβλητότητα των τελευταίων ημερών στις αγορές της Wall, ο αξιωματούχος της Fed τόνισε ότι «κοιτάζοντας κάποιος τις διακυμάνσεις στις αγορές χάνει τη μεγαλύτερη εικόνα», ενώ διευκρίνισε ότι «η μείωση των επιτοκίων έχει ως στόχο την παροχή στήριξης στην οικονομία ώστε να ανακάμψει από έναν πιθανό αντίκτυπο του κορωνοϊού τους επόμενους μήνες».
Σημειώνεται ότι οι οικονομολόγοι της Wall Street αναμένουν ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει σε νέα μείωση επιτοκίων κατά τη συνεδρίαση του Μαρτίου, μετά την έκακτη μείωση 50 μονάδων βάσης στην οποία προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης