Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hogan (Κομισιόν): Οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ πηγαίνουν καλά - Αναγκαία η μείωση των δασμών

Hogan (Κομισιόν): Οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ πηγαίνουν καλά - Αναγκαία η μείωση των δασμών
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ότι η μείωση των δασμών στις εισαγωγές βιομηχανικών αγαθών είναι αναγκαία
Στο γεγονός ότι οι εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένων Πολιτειών «πηγαίνουν καλά», αναφέρθηκε σήμερα ο Επίτροπος Εμπορίου της Κομισιόν, Phil Hogan, εκτιμώντας ότι οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να καταλήουν σε μία «μικρή» συμφωνία μέσα στο επόμενο διάστημα.
Ειδικότερα, ο κ. Hogan εξέφρασε την ελπίδα του ότι «μπορούμε να καταλήξουμε σε μία μικρή συμφωνία ή μία κατανόηση με τις ΗΠΑ μέσα στις επόμενες εβδομάδες», τονίζοντας ότι «είμαι πολύ ευχαριστημένος με το κλίμα των διαπραγματεύσεων».
Ωστόσο, ο Ευρωπαίος Επίτροπος διευκρίνισε ότι παρά το γεγονός πως οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών πηγαίνουν καλά, «υπάρχουν πολλά δύσκολα ζητήματα τα οποία πρέπει να επιλύσουμε τις ΗΠΑ».
Μάλιστα, ο κ. Hogan δευκρίνισε ότι «πρέπει να υπάρξει μία μείωση στις εισαγωγές βιομηχανικών αγαθών», υποδηλώνοντας ότι αυτό αποτελεί ένα από τα «εμπόδια» τα οποία καλούνται να ξεπεράσουν οι δύο πλευρές.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιούν αργά και μικρά βήματα προς την επίτευξη μίας μίνι εμπορικής συμφωνίας», τόνισε ο Επίτροπος Εμπορίου της Κομισιόν, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα του ότι «θα σημειώσουμε πρόοδο στις διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στην Ουάσιγκτον αργότερα εντός του μήνα».
Σημειώνεται ότι ο Phil Hogan θα ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες στα μέσα Μαρτίου προκειμένου να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών για την επίτευξη μίας εμπορικής συμφωνίας και τη μείωση των δασμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης