Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλλαγή τακτικής από Erdogan - Με προεδρικό διάταγμα απαγορεύει τις διελεύσεις μεταναστών στο Αιγαίο - Στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα (9/3)

Αλλαγή τακτικής από Erdogan - Με προεδρικό διάταγμα απαγορεύει τις διελεύσεις μεταναστών στο Αιγαίο - Στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα (9/3)
Ο Erdogan απαγόρευσε τις διελεύσεις παράτυπων μεταναστών από το Αιγαίο με την "αιτιολογία" ότι είναι επικίνδυνο γι αυτούς
Σημαντική υποχώρηση Erdogan μετά την επιστροφή του από τη Μόσχα αλλά και την αποφασιστική στάση της ΕΕ στο μεταναστευτικό θεωρείται η εντολή που έδωσε χθες (6/3) τα ξημερώματα ο τούρκος πρόεδρος στην τουρκική ακτοφυλακή να μην επιτρέπει πλέον σε μετανάστες να επιχειρούν να διασχίσουν το Αιγαίο.
Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) η Τουρκία δεν θα διευκολύνει πλέον τους μετανάστες στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Με προεδρικό διάταγμα ο Erdogan σταματά τις διελεύσεις παράτυπων μεταναστών από το Αιγαίο με την "αιτιολογία" ότι "αυτό είναι επικίνδυνο για τους μετανάστες".
Το υπουργείο Εσωτερικών θα επιβλέψει την εφαρμογή του διατάγματος αυτού.
"Ενώ η αρχή της μη παρέμβασης με τους παράτυπους μετανάστες που επιθυμούν να φύγουν από την Τουρκία παραμένει να εφαρμόζεται, μια τέτοια προσέγγιση δεν αφορά τις θαλάσσιες διελεύσεις εξαιτίας κινδύνων που απειλούν τη ζωή", προσθέτει η ανακοίνωση.

Στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα (9/3) ο Erdogan

Στο μεταξύ δημοσίευμα της γερμανικής Die Welt αναφέρει ότι ο Τούρκος πρόεδρος κλήθηκε στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 9 Μαρτίου για επαφές με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Michel Sarl.
Την είδηση επιβεβαίωσε αργά χθες Παρασκευή (6/3) και η τουρκική κυβέρνηση λέγοντας ότι  «ο πρόεδρος Erdogan σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσκεψη εργασίας στις Βρυξέλλες στις 9 Μαρτίου».
H επίσκεψη Erdogan στις Βρυξέλλες θα έχει ως μόνο θέμα συζήτησης το μεταναστευτικό και την κατάσταση στην ελληνοτουρκική μεθόριο καθώς και μια «θεμελιώδη επανευθυγράμμιση της σχέσης μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης