Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Ξεκινά επιτόπιους ιατρικούς ελέγχους για τον κορωνοϊό στα σύνορα με την Ιταλία

Αυστρία: Ξεκινά επιτόπιους ιατρικούς ελέγχους για τον κορωνοϊό στα σύνορα με την Ιταλία
Απαγορεύονται οι απευθείας πτήσεις προς Ιράν, Νότια Κορέα, Μιλάνο και Μπολόνια
Επιτόπιους ιατρικούς ελέγχους στα σύνορα με την Ιταλία ξεκινά η Αυστρία για την πρόληψη μετάδοσης του κορωνοϊού στη χώρα μετά από ανακοίνωση του καγκελάριου Sebastian Kurz.
Οι αυστριακές αρχές θα ξεκινήσουν τους ελέγχους την επόμενη εβδομάδα και θα έχουν διάρκεια δύο εβδομάδων υπό το φόβο μετάδοσης του ιού στην Αυστρία καθώς η Ιταλία έχει τα περισσότερα κρούσματα στην Ευρώπη.
Το δυτικό τμήμα της Αυστρίας μεταξύ Ιταλίας και Γερμανίας, αποτελεί ζωτικό διάδρομο μεταφορών μεταξύ των δύο αυτών χωρών καθώς περισσότερο από τα μισά φορτία εμπορευμάτων που διασχίζουν τις Άλπεις περνούν από την Αυστρία.
Η Βιέννη έχει μέχρι στιγμής αποφύγει την εισαγωγή ελέγχων στα σύνορά της, αλλά χθες η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι πλέον θα ενεργήσει για να προσπαθήσει να επιβραδύνει την εξάπλωση του κορωνοϊού από τη βόρεια Ιταλία.
Η Αυστρία έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής 63 κρούσματα, σε σύγκριση με τα 4.636 κρούσματα στην Ιταλία, όπου έχουν πεθάνει 197 άνθρωποι.
«Σχετικά με το ζήτημα των ελέγχων, των ιατρικών ελέγχων στα σύνορα, μπορείτε να το φανταστείτε με τον εξής τρόπο - ασφαλώς η αστυνομία είναι υπεύθυνη για να αποφασίζει για ποια αυτοκίνητα έχει νόημα και για ποια όχι, ειδικά με βάση τις πινακίδες κυκλοφορίας» ανέφερε ο Αυστριακός καγκελάριος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τους υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας.
Πρόσθεσε ότι μια έμμεση επίπτωση θα ήταν ότι «ασφαλώς αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερη συνειδητοποίηση, σε μια ορισμένη μείωση των συνοριακών διαβάσεων και ίσως σε μεγαλύτερο δισταγμό να πραγματοποιήσει κανείς περιττές μετακινήσεις σε περιοχές που βρίσκονται σε κίνδυνο».
Επίσης με εντολή Kurz απαγορεύονται οι απευθείας πτήσεις προς το Ιράν, την Νότια Κορέα και τις ιταλικές πόλεις Μιλάνο και Μπολόνια. Η Αυστρία δεν έχει απευθείας αεροπορική σύνδεση με την Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης