Τελευταία Νέα
Διεθνή

Akar: Καμία παραβίαση της κατάπαυσης πυρός στο Ιντίμπλ μετά τη συμφωνία Putin - Erdogan

Akar: Καμία παραβίαση της κατάπαυσης πυρός στο Ιντίμπλ μετά τη συμφωνία Putin - Erdogan
Η ρωσοτουρκική συμφωνία προβλέπει την έναρξη στις 15/3 κοινών περιπόλων γύρω από τον αυτοκινητόδρομο M4 στην επαρχία Ιντλίμπ
Εφαρμόζεται αποτελεσματικά η κατάπαυσης του πυρός στο Ιντίμπλ της Συρίας με τον τούρκο υπουργό Άμυνας Hulusi Akar να επιβεβαιώνει σήμερα (7/3) ότι Ρωσία και Τουρκία τηρούν τη συμφωνία που υπήρξε μεταξύ Erogan και Putin χθες (6/3) στη Μόσχα.
«Θα συνεχίσουμε να είμαστε μια δύναμη αποτροπής για να εμποδίζουμε οποιαδήποτε παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός. Καμία δεν έχει σημειωθεί αφότου η κατάπαυση του πυρός τέθηκε σε ισχύ», δήλωσε ο Akar.
Η κατάπαυση του πυρός επιτεύχθηκε στη Μόσχα έπειτα από συνομιλίες για τον περιορισμό μιας σύγκρουσης που έχει προκαλέσει μέσα σε τρεις μήνες τον εκτοπισμό σχεδόν ενός εκατομμυρίου ανθρώπων.
Η Τουρκία θα κάνει χρήση του δικαιώματός της στην αυτοάμυνα, αν υπάρξει οποιαδήποτε επίθεση με στόχο τις δυνάμεις της ή τις βάσεις της στην περιοχή, δήλωσε επίσης ο Akar.
Η ρωσοτουρκική συμφωνία προβλέπει την έναρξη στις 15 Μαρτίου κοινών περιπόλων τουρκικών και ρωσικών δυνάμεων γύρω από τον αυτοκινητόδρομο M4 στην επαρχία Ιντλίμπ.
Η Τουρκία έχει αρχίσει να εργάζεται πάνω στις διαδικασίες και τις αρχές στις οποίες θα βασισθεί η δημουργία ενός διαδρόμου ασφαλείας γύρω από τον αυτοκινητόδρομο, δήλωσε ο Akar προσθέτοντας πως μια ρωσική στρατιωτική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί την ερχόμενη εβδομάδα την Άγκυρα για να συζητήσουν τα βήματα που πρέπει να γίνουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης