Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Intesa Sanpaolo δορίζει 100 εκατ. ευρώ στην Ιταλία για την αντιμετώπιση του κορωναϊου

Η Intesa Sanpaolo δορίζει 100 εκατ. ευρώ στην Ιταλία για την αντιμετώπιση του κορωναϊου
Η τράπεζα θα χορηγήσει επιπλέον, δάνεια ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ σε εταιρείες που έχουν πληγεί από την επιδημία
Δωρεά 100 εκατομμυρίων ευρώ στην Ιταλία για να αντιμετωπίσει το ξέσπασμα του κορωναϊου προχωρά η τράπεζα Intesa Sanpaolo η οποία θα χορηγήσει επιπλέον, δάνεια ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ σε εταιρείες που έχουν πληγεί από την επιδημία, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας.
Η Ιταλία είναι η χώρα της Ευρώπης που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία.
Χθες (6/2), ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ήταν 4.636 και ο απολογισμός των νεκρών είχε φθάσει τους 197.
Σύμφωνα με αναλυτές, η κρίση θα ωθήσει την οικονομία της Ιταλίας στην τέταρτη ύφεση μέσα σε 12 χρόνια.
"Είμαστε έτοιμοι να δωρίσουμε έως 100 εκατομμύρια ευρώ και να τα διαθέσουμε στη χώρα για συγκεκριμένα προγράμματα που χρειάζονται για να αντιμετωπισθεί η επείγουσα ανάγκη στον τομέα της υγείας.
Πολλά μπορούν να γίνουν με 100 εκατομμύρια ευρώ", δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera ο διευθύνων σύμβουλος της κορυφαίας τράπεζας λιανικής τραπεζικής της Ιταλίας.
Ο ίδιος δήλωσε πως η τράπεζα θα καταστήσει διαθέσιμα 5 δισεκατομμύρια ευρώ για δανεισμό σε εταιρείες --περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ θα διατεθεί για δάνεια στις εταιρείες του τουριστικού τομέα-- και πως το ποσό αυτό μπορεί να διπλασιασθεί, αν η Ρώμη προσφέρει κρατικές εγγυήσεις για τις νέες πιστωτικές γραμμές.
Ο Mesina ζήτησε επίσης να υπάρξουν κανονιστικές ρυθμίσεις που να διευκολύνουν την Intesa Sanpaolo και άλλες εταιρείες οι οποίες είναι πρόθυμες να δώσουν χρήματα στο κράτος, "ιδιαίτερα επειδή θα θέλαμε να κατευθύνουμε τις δωρεές μας σε συγκεκριμένα προγράμματα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης