Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμιος τρόμος: Στους 3.802 οι νεκροί, 109.805 τα κρούσματα του κορωνοϊού - Η Β. Ιταλία σε καραντίνα έως 3/4

Παγκόσμιος τρόμος: Στους 3.802 οι νεκροί, 109.805 τα κρούσματα του κορωνοϊού - Η Β. Ιταλία σε καραντίνα έως 3/4
Απίστευτη η ταχύτητα εξάπλωσης του ιού – Παραλύει η παγκόσμια οικονομία
(upd16)Σοκ και δέος προκαλεί η ταχύτητα εξάπλωσης του κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο με τα κρούσματα και τους θανάτους να αυξάνονται  με γεωμετρική πρόοδο καθημερινά ενώ στην Ιταλία η κατάσταση είναι εφιαλτική.
Μέσα σε μία μέρα, απεβίωσαν 133 άνθρωποι με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των θυμάτων την Κυριακή (8/3/2020) να φτάσει τα 366 ενώ τα κρούσμαντα ανέρχονται σε 7.375 από σχεδόν 5.800 το Σάββατο 7 Μαρτίου!

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε στις 7 Μαρτίου 2020 να κηρύξει σε απομόνωση όλη την περιφέρεια της Λομβαρδίας και άλλες δώδεκα περιοχές σε Βένετο, Εμίλια Ρομάνια και Πεδεμόντιο έως τις 3 Απριλίου 2020. 
Πρόκειται, ουσιαστικά, για επέκταση της «κόκκινης ζώνης» σε μεγάλο μέρος του ιταλικού βορρά αν όχι σε ολόκληρο τον πλούσιο βορρά,
Πέρα από την Λομβαρδία, σε απομόνωση τίθενται οι περιοχές των πόλεων Πάρμα, Πιατσέντσα, Μόντενα, Ρέτζιο Εμίλια, Ρίμινι, Πέζαρο, Ουρμίνο, Βενετία, Τρεβίζο, Πάδοβα, Άστι και Αλεσάντρια, μέχρι τις 3 Απριλίου 2020. 

Χτύπημα και στη Γαλλία - Απαγόρευση συγκεντρώσεων

Αυξάνονται και στη Γαλλία τα θύματα από τον κορωνοϊό.
Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν την Κυριακή (8/3/2020) τρεις νέους θανάτους, οι οποίοι αυξάνουν σε 19 τον αριθμό των θανάτων στη χώρα από τότε που ξέσπασε η επιδημία, κι ενώ ο αριθμός των αναφερόμενων λοιμώξεων αυξάνεται επίσης.
Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ήταν 1.126 από τις 16:00 ώρα Ελλάδος την Κυριακή 8/3 ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών δημόσιας υγείας.
Αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση 177 κρουσμάτων σε σχέση με τον απολογισμό που ανακοινώθηκε αργά το Σάββατο (7/3), ο οποίος είχε αυξηθεί κατά 336 κρούσματα το προηγούμενο 24ωρο.
Συγκεντρώσεις άνω των 1.000 ατόμων απαγορεύονται στο εξής στη Γαλλία προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, ανακοίνωσε την  Κυριακή (8/3/2020) ο υπουργός Υγείας Olivier Verane στο τέλος της συνεδρίασης του Συμβουλίου Άυνας που διήρκησε περισσότερες από δύο ώρες στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.
«Σε εθνικό επίπεδο, απαγορεύονται όλες οι συγκεντρώσεις στις οποίες οι συμμετέχοντες θα ξεπερνούν τους 1.000.
Οι νομάρχες, τα υπουργεία θα καταρτίσουν έναν κατάλογο εκδηλώσεων που θεωρούνται χρήσιμες για τη ζωή της χώρας: οι διαδηλώσεις θα αποτελέσουν μέρος αυτού, όπως και οι διαγωνισμοί και η χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών», είπε.
Μέχρι σήμερα, οι συγκεντρώσεις άνω των 5.000 ατόμων είχαν απαγορευτεί έως τα μέσα Απριλίου

Γερμανία: Σε 951 τα κρούσματα

Σε 951 ανέρχονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στη Γερμανία.
Τα κρούσματα συγκεντρώνονται στο δυτικό και στο νότιο τμήμα της χώρας.

Ο πρώτος θάνατος στη Λατινική Αμερική και στην Αίγυπτο

Καταγράφηκε και ο πρώτος θάνατος από τον ιό στη Λατινική Αμερική.
Πρόκειται για έναν 64χρονο άνδρα στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής που είχε ιστορικό διαβήτη, υπέρτασης, χρόνιας βρογχίτιδας και νεφρικής ανεπάρκειας.
Στην Αίγυπτο, ένας 60χρονος Γερμανός τουρίστας είναι το πρώτο θύμα του κορωνοϊού.
Διεθνώς τα επίσημα κρούσματα φθάνουν τα 109.805 και οι νεκροί 3.802 σε μικρό χρονικό διάστημα προκαλώντας τρόμο στους πολίτες, ενώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Νέα Υόρκη, όπου τα κρούσματα φτάνουν τα 105.
Στη Ρωσία οι πολίτες που δεν τίθενται εκούσια σε κατ΄οίκον περιορισμό για δύο εβδομάδες, μετά από την επίσκεψή τους σε χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές της Μόσχας, θα βρίσκοται αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης.

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/2020.03.07italy.JPG?itok=eLmfQfJy

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη και το Όρεγκον

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκε η Νέα Υόρκη για τον κορωνοϊό καθώς τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς.
Στην αμερικανική μεγαλούπολη, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων  σημείωσε άνοδο και έφτασε τα 105, όπως δήλωσε  ο κυβερνήτης Andrew Cuomo ο οποίος κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ο απολογισμός αυτός, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης Andrew Cuomo σε ενημέρωση των δημοσιογράφων, περιλαμβάνει 82 κρούσματα στην κομητεία του Γουέστσεστερ, ένα προάστιο της Πόλης της Νέας Υόρκης.
Πρόσθεσε πως οι πολίτες έχουν ανταποκριθεί σωστά στα εθελοντικά μέτρα μέχρι στιγμής και είναι  πιθανόν να πρέπει να ληφθούν περισσότερα.
Η πόλη της Νέας Υόρκης μπορεί να έχει 100 ή περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού μέσα σε δύο ή τρείς εβδομάδες, από τα 13 που έχει τώρα, δήλωσε την Κυριακή (8/3) ο δήμαρχός της Bill de Blasio.
«Ο ρυθμός αυτός θα επιταχυνθεί λόγω της εξάπλωσης στην κοινότητα», δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Σε κάποιο σημείο, θα μπορούμε εύκολα να είμαστε εκατοντάδες κρούσματα», τόνισε.
H κυβερνήτης του Όρεγκον Kate Brown κήρυξε την  Κυριακή (9/3) κατάσταση έκτακτης ανάγκης 60 ημερών, καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού στην πολιτεία διπλασιάστηκαν σε 14.
«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε οι πολίτες του 'Ορεγκον να είναι ασφαλείς», δήλωσε η Brown σε συνέντευξη Τύπου.
Υπενθυμίζεται πως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει ήδη τεθεί η Νέα Υόρκη που μετρά 13 κρούσματα.
Στο μεταξύ, η πολιτεία της Ουάσινγκτον εξετάζει εάν απαιτείται η λήψη υποχρεωτικών μέτρων για τον περιορισμό των κοινωνικών συναθροίσεων και την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού στην ήδη πληγείσα πολιτεία.

Προειδοποίηση για μεγάλη εξάπλωση του κορωνοϊού στις ΗΠΑ

Κορυφαίος αξιωματούχος στο χώρο της δημόσιας υγείας των ΗΠΑ τόνισε την Κυριακή (8/3/202) ότι τα σημάδια του κορωνοϊού, που διαδίδονται μέσα στις πόλεις δεν είναι «ενθαρρυντικά» και προειδοποίησε ότι οι αμερικανικές αρχές θα πρέπει να λάβουν μέτρα για τις συναθροίσεις σε δημόσιους χώρους, εάν η εξάπλωση του ιού συνεχιστεί.
«Νομίζω ότι έχουμε καλύτερη εικόνα(για το εύρος της εξάπλωσης) όσο περνούν οι μέρες», δήλωσε ο Anthony Fauci, επικεφαλής της μονάδας μολυσματικών ασθενειών στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, στο «NBC's Meet the Press».
«Δυστυχώς, η εικόνα που έχουμε δεν είναι ενθαρρυντική, επειδή βλέπουμε την εξάπλωση του ιού στις πόλεις», είπε.
Παρότρυνε μάλιστα τους πολίτες, που ανήκουν στις ευπαθείς να περιορίσουν τα ταξίδια, όπως σημειώνει το Reuters.
«Εάν είστε άτομο με υποκείμενη πάθηση και ηλικιωμένος πρέπει να σκεφτείτε δύο φορές για να επιβιβαστείτε σε ένα αεροπλάνο, για ένα μακρύ ταξίδι και όσον αφορά ένα κρουαζιερόπλοιο, όχι μόνο να το σκεφτείτε δύο φορές, απλώς να μην το πάρετε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Fauci.

Trump: Έχουμε σχέδιο - Κλείνουμε σύνορα σε ορισμένες περιοχές

Για ένα άριστο σχέδιο αντιμετώπισης του κορωνοϊού, που έχει εκπονήσει ο Λευκός Οίκος κάνει λόγο μέσω  Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump.
«Έχουμε ένα άριστα συντονισμένο σχέδιο στο Λευκό Οίκο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Πήραμε πολύ νωρίς την απόφαση για να κλείσουμε τα σύνορα σε ορισμένες περιοχές.
O αντπρόεδρος Mike Pence (σ.σ.επιφορτισμένος με το θέμα) κάνει σπουδαία δουλειά.
Τα Fake News Media κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να μας κάνουν κακό. Λυπημένος!»

Περιορισμούς στα ταξίδια επιβάλλει και ο αμερικανικός στρατός

Περιορισμούς στα ταξίδια από και προς την Ιταλία και την Νότια Κορέα αποφάσισε να επιβάλλει ο αμερικανικός στρατός.
Όπως  ανακοίνωσε, θα απαγορεύσει και στα ξένα στρατεύματα να συμμετέχουν σε αμερικανικές ασκήσεις, σε επισκέψεις στις περισσότερο πληγείσες χώρες.
Πρόκειται για απόφαση που ελήφθη μετά από την επιβεβαίωση το Σάββατο 7/3 ότι δύο ακόμη αμερικανοί, μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων βρέθηκαν θετικοί στον ιό.
Ο ένας υπηρετεί στην Ιταλία και ο άλλος στην Βιρτζίνια, ενώ ακόμη ένας τρίτος αμερικανός στρατιώτης που υπηρετεί στη Νότια Κορέα έχει βρεθεί θετικός στον ιό.

Ρωσία: Φυλάκιση όσων δεν τίθενται σε κατ΄ οίκον περιορισμό μετά την επίσκεψή τους σε πληττόμενη χώρα

Αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης θα βρίσκονται στη Μόσχα  όσοι δεν τίθενται εκούσια σε κατ΄οίκον περιορισμό για δύο εβδομάδες, μετά από την επίσκεψή τους σε χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό.
Όπως ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές της Μόσχας η ποινή φυλάκιση μπορεί να φτάνει έως και τα πέντε χρόνια , ενώ σε κατ΄ οίκον περιορισμό για δύο εβδομάδες θα πρέπει να τίθεται όσοι επιστρέφουν από την Κίνα, την Νότια Κορέα, το Ιράν, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία , καθώς και άλλες χώρες που εμφανίζουν πιθανόν «ανησυχητικές» ενδείξεις σε σχέση με τον κορωνοϊό.
Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Μόσχας, όσοι παραβιάζουν τους κανονισμούς θα αντιμετωπίζουν αυστηρή τιμωρία περιλαμβανομένης της φυλάκισης έως και πέντε έτη.
Διευκρίνισαν πάντως ότι οι αρχές θα διαπιστώνουν αν τηρείται ο κατ΄οίκον περιορισμός μέσω των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης.
Σε ενημερωτικό τους φυλλάδιο οι αρχές αναφέρουν ότι επιτρέπεται σε όσους βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό να βγάζουν βόλτα τον σκύλο τους, μόνο που αυτό θα γίνεται σε ώρα που κυκλοφορούν λίγοι άνθρωποι στους δρόμους και φορώντας προστατευτική μάσκα.
Σημειώνεται ότι οι αρχές της Μόσχας κήρυξαν την Πέμπτη 6/3 «κατάσταση ύψιστου συναγερμού» και επέβαλαν επιπλέον μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού στην ρωσική πρωτεύουσα.
Μέχρι στιγμής στη Ρωσία έχουν καταγραφεί 15 κρούσματα του ιού.

Η δραματική κατάσταση την οποία έχει προκαλέσει παγκοσμίως ο κορωνοϊός έχει ως εξής:

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 109.805
- Οι νεκροί ανέρχονται σε 3.802 παγκοσμίως, ενώ θεραπεύτηκαν 60.694 άνθρωποι.
- Οι ΗΠΑ μετρούν 15 νεκρούς, ενώ τα κρούσματα ανέρχονται σε 474.
- Στα 7.375 τα κρούσματα στην Ιταλία, στους 366 οι νεκροί.

- Μόνο στην επαρχία Hubei της Κίνας, το επίκεντρο της επιδημίας, οι νεκροί είναι 2.986.
- Τα κρούσματα στις υπόλοιπες επαρχίες της Κίνας παρουσιάζουν μεγάλη μείωση.
- Η επιδημία του κορωνοϊού λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις υποστηρίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
- Σε πάνω από 100 χώρες έχουν καταγραφεί επιβεβαιωμένα κρούσματα.
- Τα περισσότερα κρούσματα έχουν καταγραφεί στην ηπειρωτική Κίνα, που μετρά πάνω  80.699 κρούσματα.
- Η Νότια Κορέα αναφέρει 7.314 κρούσματα και 50 νεκρoύς - Έκλεισε τις εκκλησίες.
- Στο Ιράν οι νεκροί ανέρχονται σε 194 και τα κρούσματα σε 6.566.
- Στην Ιαπωνία τα κρούσματα ανέρχονται σε 502 και οι νεκροί σε 6.
- Στα 1.126 τα κρούσματα στη Γαλλία, 1.018 στη Γερμανία, στα 613 στην Ισπανία.
- Στα 76 τα κρούσματα στην Αυστραλία, στα 273 στο Ηνωμένο Βασίλειο, στα 337 στην Ελβετία και στα 63 στον Καναδά.
- Η Τουρκία δεν έχει αναφέρει ούτε ένα κρούσμα.
- Διαβεβαιώσεις από την Ιαπωνία ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν κανονικά τον Ιούλιο και δεν θα ακυρωθούν.
- Ο ιός επεκτείνεται και στη Μέση Ανατολή.
- 54 κρούσματα στο Ιράκ, 64 κρούσματα στο Κουβέιτ, 85 στο Μπαχρέιν, 45 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και 4 στο Αφγανιστάν.
Image

Πατήστε εδώ για να δείτε σε πραγματικό χρόνο τα κρούσματα του Covid 19 παγκοσμίως



Image



Δεύτερο κρούσμα στο Συμβούλιο της ΕΕ - Συνολικά 200 στο Βέλγιο


Δεύτερο κρούσμα του κορωνοϊού εντοπίστηκε στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες, την περασμένη εβδομάδα και 46 υπάλληλοί του κλήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους και να παρακολουθήσουν την υγεία τους, σύμφωνα με ένα email που εστάλη και περιήλθε στην κατοχή του Reuters.
Το email εστάλη την Παρασκευή από  τον διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης οργανωτικής ανάπτυξης και υπηρεσιών του Συμβουλίου, και ανέφερε ότι ένας άνδρας, ο οποίος είχε παρακολουθήσει μια συνάντηση των πρεσβευτών των 27 χωρών μελών στις 2 Μαρτίου, βρέθηκε θετικός στον ιό.
Όλοι οι χώροι στους οποίους είχε πάει σφραγίστηκαν και απολυμάνθηκαν.
Το Συμβούλιο, το οποίο φιλοξενεί συναντήσεις σε επίπεδο υπουργών και διασκέψεις της ΕΕ, απασχολεί περίπου 3.000 υπαλλήλους.
Όλες οι προγραμματισμένες συναντήσεις, ανάμεσά τους και οι συνομιλίες των υπουργών Εμπορίου της ΕΕ στις 12 Μαρτίου, θα διεξαχθούν κανονικά και «δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση για περιορισμό των προγραμματισμένων συναντήσεων», ανέφερε το email.
Σε άλλη εξέλιξη, το υπουργείο Υγείας του Βελγίου ανακοίνωσε την Κυριακή (8/3/2020) ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ανήλθε σε 200 και ότι ο κορωνοϊός έχει αρχίσει την διάδοση στην κοινότητα ανάμεσα στον πληθυσμό της χώρας.

ΗΠΑ: Το κρουαζιερόπλοιο Grand Princess έλαβε την άδεια να ελλιμενισθεί στο Όκλαντ
 
Το αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο Grand Princess, που βρισκόταν ανοικτά του Σαν Φρανσίσκο και έχουν εντοπισθεί 21 κρούσματα του νέου κορωνοϊού,  έλαβε άδεια να ελλιμενιστεί στο Όκλαντ, στη βόρεια Καλιφόρνια, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στην οποία ανήκει το πλοίο.
Οι επιβάτες με τα πιο σοβαρά συμπτώματα "οι οποίοι χρειάζονται εντατική ιατρική θεραπεία και νοσηλεία", θα αρχίσουν να αποβιβάζονται τη Δευτέρα 9/3, πρόσθεσε η εταιρεία Princess Cruises, υπογραμμίζοντας πως το αρχικό σχέδιο αποβίβασης αναβλήθηκε για αύριο, Δευτέρα, από το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγxoυ και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).
"Οι επιβάτες που είναι κάτοικοι Καλιφόρνιας θα μεταβούν σ' ένα ομοσπονδιακό κέντρο για τεστ, ενώ όσοι δεν είναι κάτοικοι Καλιφόρνιας θα κατευθυνθούν προς ομοσπονδιακά ιδρύματα σε άλλες Πολιτείες", ανέφερε η εταιρεία.
Το πλήρωμα θα τεθεί σε καραντίνα και η περίθαλψή του θα γίνει επί του Grand Princess, πρόσθεσε η επιχείρηση.
Σημειώνεται ότι το πλοίο έχει 3.533 επιβάτες και μέλη του πληρώματος.
Από τους 2.422 επιβάτες, οι 2.016 είναι Αμερικανοί, εκ των οποίων οι 938 από την Καλιφόρνια, ενώ συνολικά 54 εθνικότητες είναι παρούσες στο πλοίο.
Σύμφωνα με τον πλοίαρχο, τα πιο έντονα κρούσματα της covid-19 πρόκειται να μεταφερθούν σε στρατιωτικό νοσοκομείο.
Από τις αναλύσεις που έγιναν πάνω στο πλοίο βρέθηκαν 21 κρούσματα μόλυνσης, που είναι 19 μελών του πληρώματος και δύο επιβατών, από τα 45 πρόσωπα που ελέγχθηκαν.

Κατέληξε πρώην επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess

Κατέληξε ένας πρώην επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, ο οποίος είχε μολυνθεί από τον κορωνοϊό, όπως μετέδωσε ο ιαπωνικός δημόσιος τηλεοπτικός σταθμός NHK.
Συνολικά ο αριθμός των νεκρών που επέβαιναν στο πλοίο φτάνουν τους 7.
Υπενθυμίζεται ότι το κρουαζιερόπλοιο μετέφερε 3.711 επιβάτες από 56 χώρες, οι οποίοι μπήκαν για 14 ημέρες σε καραντίνα έξω από το λιμάνι της Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας.
Στη συνέχεια εκκενώθηκε σταδιακά το κρουαζιερόπλοιο και οι επιβάτες του επαναπατρίστηκαν.


Βρετανία: Σε 273 ανέρχονται τα κρούσματα

Σε 273 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, έναντι 209 το Σάββατο 7/3, ανέφερε στο Twitter το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας.
Στη Βρετανία πάνω από 23.500 άνθρωποι έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις  για τον κορωνοϊό, όπως  ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ενώ οι νεκροί είναι δύο.

Ολλανδία: Τρεις θάνατοι σε δύο μέρες


Τους τρείς έφτασαν οι νεκροί στην Ολλανδία μετά το θάνατο δύο ακόμη ατόμων από τον κοροναϊό σε διάστημα δύο ημερών.
Ο υπουργός υγείας της Ολλανδίας δήλωσε πως ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στις Κάτω Χώρες αυξήθηκε σε 265 σήμερα (8/3), από 188 την προηγούμενη ημέρα. Οι Κάτω Χώρες κατέγραψαν την πρώτη θανατηφόρα υπόθεση την Παρασκευή (6/3).

Ιράν: Στους 194 οι νεκροί  και σε 6.566 τα κρούσματα – Η Iran Air σταματά τις πτήσεις προς Ευρώπη

Σταματά η αεροπορική εταιρεία Iran Air όλες τις πτήσεις προς την Ευρώπη, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
Οι ιρανικές αρχές ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι η διακοπή των πτήσεων οφείλεται στους περιορισμούς που τέθηκαν στις πτήσεις της Iran Air από την Ευρώπη για λόγους που δεν είναι σαφείς.
Στο μεταξύ, στο Ιράν οι νεκροί ανήλθαν σε 194 και τα κρούσματα έφτασαν τα 6.566.

Ιράκ: Στους 6 συνολικά οι νεκροί και 54 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Δύο ακόμη θανάτους από τον covid-19 επιβεβαίωσε το Ιράκ και πλέον ο συνολικά αριθμός των θυμάτων φτάνει τα έξι.
Ακόμη, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 54.

Αυξήθηκαν σε 29 τα κρούσματα στο Βιετνάμ


Σε 29 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον covid-19 στο Βιετνάμ, από τα οποία τα οκτώ είναι ξένοι τουρίστες που έφθασαν στο Ανόι από το Λονδίνο με πτήση της Vietnam Airlines.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, τα κρούσματα αυξήθηκαν σε 29 από 20 που ήταν το Σάββατο 7/3.
Στο μεταξύ, τα πρώτα 16 κρούσματα στη χώρα ιάθηκαν και πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία, ενώ στη χώρα δεν έχουν σημειωθεί θάνατοι.
Επιπλέον, σε καραντίνα έχουν μπει 101 ύποπτα κρούσματα  και άλλα 23.228 βρίσκονται υπό παρακολούθηση.

Χονγκ Κονγκ: Τρίτος νεκρός

Ο τρίτος θάνατος ανθρώπου που είχε που είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό σημειώθηκε στο Χονγκ Κονγκ.
Όπως ανακοινώθηκε πρόκειται για μια 76χρονη, η οποία στις 28 Φεβρουαρίου είχε παρουσιάσει πυρετό, δύσπνοια, βήχα και πόνο στο στήθος και είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο.
Στο μεταξύ, καταγράφηκαν τέσσερα νέα κρούσματα, αυξάνοντας τον συνολικά αριθμό σε 114.

Αίγυπτος: Γερμανός τουρίστας ο πρώτος νεκρός

Ένας 60χρονος Γερμανός τουρίστας είναι το πρώτο θύμα του κορωνοϊό στη Αίγυπτο.
Όπως ανακοίνωσε ο  εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Αιγύπτου, ότι ο Γερμανός τουρίστας διαγνώστηκε με τον κορωνοϊό στις 7 Μαρτίου.
«Ο ασθενής παρουσίασε υψηλό πυρετό και αναπνευστική ανεπάρκεια πριν από το θάνατό του την Κυριακή», ανέφερε.
Ειδικότερα,  ο ασθενής μεταφέρθηκε με πυρετό στις 6 Μαρτίου στο νοσοκομείο της πόλης Χουργκάντα της Ερυθράς Θάλασσας, μόλις έφθασε στην πόλη από το Λούξορ.
Εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας, όμως αρνήθηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο αναφοράς όπου θα έμπαινε σε απομόνωση, ανέφερε το υπουργείο.

Βουλγαρία: Τέσσερα κρούσματα

Στη Βουλγαρία δύο άνδρες από  την βόρεια βουλγαρική πόλη Πλέβεν και δύο γυναίκες από το Γκάμπροβο στην κεντρική Βουλγαρία διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε ο Τοντόρ Κανταρτζίεφ, επικεφαλής του βουλγαρικού Εθνικού Κέντρου Λοιμωδών και Παρασιτικών Νόσων.
Η κυβέρνηση πρόκειται θα συνεδριάσει εκτάκτως την Κυριακή 8/3 για να συζητήσει πρόσθετα μέτρα για την πρόληψη της διάδοσης του κορωνοϊού.
Ήδη, η  χώρα ελέγχει τη θερμοκρασία όσων διέρχονται από τα αεροδρόμιά της και από τα μεθοριακά σημεία ελέγχου, ενώ την περασμένη Πέμπτη 6/3 οι αρχές είχαν κηρύξει τη Βουλγαρία σε κατάσταση επιδημίας για τη γρίπη και έχουν κλείσει τα σχολεία μέχρι τις 11 Μαρτίου.

Σαουδική Αραβία: Τέσσερα νέα κρούσματα

Τέσσερα νέα κρούσματα γνωστοποίησαν οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε 11.
Σημειώνεται ότι το Σάββατο 7/3 το Ριάντ επέβαλε περιορισμούς στις χερσαίες μετακινήσεις με γειτονικές χώρες επιτρέποντας τες μόνο στα εμπορικά φορτηγά, ενώ ανακοίνωσε ότι οι αεροπορικές αφίξεις θα γίνονται μόνο σε τρία αεροδρόμια της χώρας.

Αργεντινή: Πρώτος θάνατος από κορωνοϊό – Οκτώ τα κρούσματα

Ο πρώτος θάνατος ατόμου που είχε μολυνθεί από τον κορωνοϊό καταγράφηκε στην Αργεντινή.
Πρόκειται για έναν 64χρονο άνδρας , ο οποίος πέθανε στο Μπουένος Άιρες το Σάββατο 7/3 , καθώς είχε μολυνθεί από τον κορωνοϊό.
Μάλιστα, αποτελεί τον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο εξαιτίας του ιού στη Λατινική Αμερική, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με το οποίο το θύμα είχε «ιστορικό διαβήτη, υπέρτασης, χρόνιας βρογχίτιδας και νεφρικής ανεπάρκειας» και νοσηλεύτηκε στις 4 Μαρτίου  έχοντας συμπτώματα πυρετού, βήχα και πονόλαιμου.
Σύμφωνα με το υπουργείο, είχε επιστρέψει από ένα ταξίδι στην Ευρώπη στις 25 Φεβρουαρίου και ανέφερε ότι άρχισε να βιώνει τα πρώτα συμπτώματα στις 28/2.
Στο μεταξύ, η Αργεντινή έχει επιβεβαιώσει οκτώ κρούσματα.

Μπανγκλαντές: Τα πρώτα τρία κρούσματα

Τα τρία πρώτα κρούσματα του κορωνοϊού επιβεβαίωσε το Μπανγκλαντές, όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Επιδημιολογίας, Ελέγχου των Ασθενειών και Έρευνας (IEDCR).
Οι τρεις άνθρωποι που μολύνθηκαν από τον ιό είναι ηλικίας από 20 ως 35 και δύο από αυτούς επέστρεψαν πρόσφατα από την Ιταλία.

Νότια Κορέα: Σε 7.314 τα κρούσματα

Τα 179 φτάνουν στη Νότια Κορέα  τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού, ενώ συνολικά 272 είναι το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσαν αργά το βράδυ (τοπική ώρα) τα κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών .
Συνολικά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανέρχονται σε 7.314.


Γερμανία: Σε 951 τα κρούσματα

Σε 951 ανέρχονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στη Γερμανία.
Τα κρούσματα συγκεντρώνονται στο δυτικό και στο νότιο τμήμα της χώρας.

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/CHARTFOUR.png?itok=M-GpzpNQ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης