Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μήνυμα Παυλόπουλου σε Τουρκία: Δεν θα της επιτρέψουμε να ευτελίζει τον Άνθρωπο, γράφοντας σελίδες μιας ανελέητης τραγωδίας

Μήνυμα Παυλόπουλου σε Τουρκία: Δεν θα της επιτρέψουμε να ευτελίζει τον Άνθρωπο, γράφοντας σελίδες μιας ανελέητης τραγωδίας
"H Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει και εκείνη, κατά το πρωτογενές μάλιστα Ευρωπαϊκό Δίκαιο, να δείξει εμπράκτως την Αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα", ανέφερε ο Πρ. Παυλόπουλος
Μήνυμα προς την Τουρκία, αλλά και  την Ευρωπαϊκή Ένωση για την τραγωδία που βιώνουν οι Πρόσφυγες και οι Μετανάστες,  απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του Μακαριωτάτου Προέδρου και των Σεβασμιωτάτων Μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος, με την ευκαιρία εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας, στο Προεδρικό Μέγαρο.
«Δεν θα επιτρέψουμε στην Τουρκία να ευτελίζει τον 'Ανθρωπο, γράφοντας αδίστακτα σελίδες μιας ανελέητης τραγωδίας.
Πολύ δε περισσότερο δεν θα της επιτρέψουμε να γυρίσει στο αιματοβαμμένο παρελθόν της των αρχών του 20ου αιώνα, το οποίο θα την στιγματίζει διαρκώς, όσο δεν ζητάει μια συγγνώμη γι' αυτό και, ακόμη περισσότερο, όσο και σήμερα εμφανίζεται αμετανόητη, ως οιονεί νοσταλγός του», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.
Ο ίδιος κατέστησε σαφές προς την Τουρκία ότι «για εμάς, τους Έλληνες, είναι ακριβώς η Ορθόδοξη Πίστη μας και ο Πολιτισμός μας, Ελληνικός και Ευρωπαϊκός, που στους αγώνες για την υπεράσπιση του χειμαζόμενου Ανθρώπου, του Πρόσφυγα, του Μετανάστη, μας επιβάλλουν να στεκόμαστε απέναντι στο στυγνό εμπόριο του ανθρώπινου πόνου -τον οποίο εκείνη, εν πολλοίς, προκάλεσε και προκαλεί- και να υπερασπισθούμε τα Θεμελιώδη Δικαιώματα του Ανθρώπου, κατά το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο».
Ακόμη, τόνισε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει και εκείνη, κατά το πρωτογενές μάλιστα Ευρωπαϊκό Δίκαιο, να δείξει εμπράκτως την Αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα, επιβάλλοντας, όπου δει, και τις προβλεπόμενες κυρώσεις σ' εκείνους που δεν εκπληρώνουν τις δικές τους υποχρεώσεις Ανθρωπισμού και Αλληλεγγύης».
Ο κ. Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι τα τελευταία χρόνια η χώρα μας και ο λαός μας έχουν εμπράκτως αποδείξει πόσο πιστοί παραμένουμε στις ως άνω αρχές της Ορθόδοξης Πίστης μας και, συνακόλουθα, του Ελληνικού και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, μέσα στη δίνη της τραγωδίας που βιώνουν οι Πρόσφυγες και οι Μετανάστες, θύματα του πολέμου και των ανελέητων ανισοτήτων σε παγκόσμια κλίμακα.
 «Έχουμε, ως Έλληνες, επιτελέσει στο ακέραιο την αποστολή μας απέναντι στον 'Ανθρωπο», και κατά τούτο έχουμε το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να διαμηνύουμε τα παραπάνω προς ΕΕ και Τουρκία, είπε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, ο κ. Παυλόπουλος εξήρε την ενεργό παρουσία της Εκκλησίας στην επώδυνη κρίση του προσφυγικού και του μεταναστευτικού ζητήματος, σημειώνοντας ότι παραδίδει, εμπράκτως, διδάγματα Ανθρωπισμού αλλά και διδάγματα υπεράσπισης της Πατρίδας και του λαού μας απέναντι σ' εκείνους οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι αδιστάκτως τον ανθρώπινο πόνο, επιβουλεύονται, ευθέως και απροκαλύπτως, τον Τόπο μας.
Σημείωσε πως η στάση αυτή της Τουρκίας οφείλεται, αποκλειστικώς, στην άφρονα τακτική της πολιτικής της ηγεσίας, αφού δεν βρίσκει έρεισμα ούτε στην θρησκεία της- τουλάχιστον κατά την επίσημη εκδοχή της- ούτε καν στα βαθύτερα αισθήματα του τουρκικού λαού.
Τέλος, αναφέρθηκε και στην γενναία προσφορά της Εκκλησίας κατά την μακρά διάρκεια της πρόσφατης βαθιάς κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, που έπληξε την χώρα μας, επισημαίνοντας τον ρόλο της και την συμβολή της στη διατήρηση της συνοχής του κοινωνικού μας ιστού.
Κλείνοντας ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, καθώς και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος για την συμπόρευσή τους κατά την διάρκεια της θητείας του, με πλήρη σεβασμό των αμοιβαίων τους ρόλων και τόνισε ότι η συμπόρευσή τους αυτή θα συνεχισθεί και μετά την λήξη της θητείας του, υπό την ιδιότητά του ως Έλληνα Ορθόδοξου Χριστιανού.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης